to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:37 | 24.12.2019

Διεθνή

Γάζα: Το Ισραήλ επαναφέρει στα 15 ναυτικά μίλια τη ζώνη όπου επιτρέπει την αλιεία

Το COGAT είχε ανακοινώσει τη 19η Δεκεμβρίου τη συρρίκνωση της ζώνης επιτρεπόμενης αλιείας σε «δέκα ναυτικά μίλια μέχρι νεοτέρας διαταγής» μετά την εκτόξευση ρουκέτας τη νύχτα της περασμένης Τετάρτης προς Πέμπτη προς την ισραηλινή επικράτεια από τη Λωρίδα της Γάζας


Στα 15 ναυτικά μίλια θα επεκταθεί εκ νέου από σήμερα το πρωί η ζώνη όπου επιτρέπεται η αλιεία στα νερά ανοικτά της Λωρίδας της Γάζας, όπως ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας το ισραηλινό όργανο το οποίο είναι αρμόδιο για τις πολιτικές επιχειρήσεις στα Παλαιστινιακά Εδάφη (COGAT).

Η συνδικαλιστική ένωση των Παλαιστίνιων αλιέων στη Γάζα επιβεβαίωσε ότι αναμένεται η επέκταση σήμερα από τις 08:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Το COGAT είχε ανακοινώσει τη 19η Δεκεμβρίου τη συρρίκνωση της ζώνης επιτρεπόμενης αλιείας σε «δέκα ναυτικά μίλια μέχρι νεοτέρας διαταγής» μετά την εκτόξευση ρουκέτας τη νύχτα της περασμένης Τετάρτης προς Πέμπτη προς την ισραηλινή επικράτεια από τη Λωρίδα της Γάζας.

Η Χαμάς ελέγχει τον θύλακα από το 2007 και η κυβέρνηση του Ισραήλ κατηγορεί το ισλαμιστικό κίνημα ότι βρίσκεται πίσω από τις εκτοξεύσεις ρουκετών ή άλλες εχθρικές ενέργειες. Οι ισραηλινές δυνάμεις στοχοθετούν πάντως και άλλα ένοπλα παλαιστινιακά κινήματα στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ έχουν εμπλακεί τρεις φορές σε πόλεμο με τη Χαμάς και άλλες ένοπλες οργανώσεις που έχουν συμμαχήσει μαζί της από το 2008 στη Λωρίδα της Γάζας, θύλακα όπου ζουν δύο εκατομμύρια Παλαιστίνιοι που δοκιμάζονται από τις συρράξεις, τη φτώχεια και τον αποκλεισμό του Ισραήλ για πάνω από 10 χρόνια.

Πληροφορίες: ΑΠΕ - ΜΠΕ, AFP

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)