to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:12 | 19.11.2012

left.gr

Διεθνή

Γάζα, Δευτέρα βράδυ: στους 101 οι νεκροί - το Ισραήλ βομβαρδίζει τα διεθνή ΜΜΕ

850 οι τραυματίες από τους συνεχιζόμενους βομβαρδισμούς από το Ισραήλ στην αποκλεισμένη Λωρίδα. Επικείμενη κατάπαυση του πυρός φαίνεται «απίθανη», παρά τις συνομιλίες Χαμάς-Ισραήλ στο Κάιρο. Βομβαρδισμός κτιρίου που στέγαζε γραφεία ανταποκριτών διεθνών ΜΜΕ.



Από τη συνεχή ενημέρωση στη σελίδα των Σχολιαστών χωρίς Σύνορα:  Η Γάζα υπό ισραηλινή επίθεση (συνεχής ενημέρωση)


20.00: Το Maan αναφέρει ότι πέθανε σήμερα ο 28χρονος Παλαιστίνιος Rushdi Mahmoud Hassan al-Tamimi.   Ο al-Tamimi είχε χτυπηθεί από ισραηλινά πυρά κατά τη διάρκεια διαδήλωσης διαμαρτυρίας για την επίθεση στη Γάζα, το Σάββατο στη Ραμάλα.


19.00:  Στους 101 έχουν φτάσει οι νεκροί, ανάμεσά τους 24 παιδιά, 10 γυναίκες, 13 ηλικιωμένοι και 850 τραυματίες ανάμεσά τους 260 παιδιά, 140 γυναίκες, 55 ηλικιωμένοι.


17:10  : Η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων ζήτησε από τα Ηνωμένα Έθνη πλήρη έρευνα  της “εσκεμμένης επίθεσης” από τον ισραηλινό στρατό εναντίον των κτιρίων των μέσων ενημέρωσης στη Γάζα.

16:20 : Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία (IAF) βομβάρδισε το Αλ-Sharouk το οποίο στεγάζει τα τοπικά και ξένα μέσα ενημέρωσης . Ένα άτομο  σκοτώθηκε και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν κατά την επίθεση.


το κτίριο που στεγάζει τα διεθνή και τοπικά μέσα ενημέρωσης, REUTERS/Ahmed Jadallah (GAZA – Tags: MILITARY CONFLICT MEDIA POLITICS)

  11:23  :  Παρά το γεγονός ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες για το Σαββατοκύριακο μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ στο Κάιρο, η επικείμενη κατάπαυση του πυρός φαίνεται «απίθανη», δήλωσε ο ανώτερος Παλαιστίνιος αξιωματούχος Nabil Shaath στο πρακτορείο ειδήσεων Ma’an. Τόνισε ότι το Ισραήλ προσπαθούσε να επιβάλει τους δικούς του όρους, αγνοώντας εκείνους της Χαμάς και άλλων παλαιστινιακών παρατάξεων. Οι νεκροί στη Γάζα έχουν φθάσει τους 88, οι μισοί από αυτούς άμαχοι.

11:00  : Ένας πύραυλος  έπεσε σε σχολείο στο Ασκελόν, στο νότιο Ισραήλ, προκαλώντας σημαντικές ζημιές. Το κτίριο ήταν άδειο τη στιγμή της επίθεσης, σύμφωνα με tweet τηςPaula   Slier του RT.

10:51  : Ο αριθμός των νεκρών την έκτη ημέρα από την ισραηλινή επίθεση στη Γάζα έχει ανέλθει σε 84 Παλαιστίνιους, παρά τις εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός. Τρεις Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής από  ρουκέτες που έχουν εκτοξευθεί από τη Λωρίδα της Γάζας.

10:49 Η Κίνα καλεί “τα εμπλεκόμενα μέρη, ειδικά το Ισραήλ,   να διατηρήσουν τη μέγιστη δυνατή αυτοσυγκράτηση και να προχωρήσουν σε κατάπαυση του πυρός το συντομότερο δυνατό.”

09:13  : Το Ισραήλ έχει προειδοποιήσει τη Χαμάς ότι θα εντείνει την επίθεσή του στη Λωρίδα της Γάζας σε 36 ώρες, εάν δεν σταματήσει την εκτόξευση ρουκετών και το λαθρεμπόριο όπλων. Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών Yuval Steinitz είπε  ραδιόφωνο του IDFότι ο χρόνος που απομένει μέχρι το Ισραήλ να κλιμακώσει τις επιθέσεις του μπορεί να μετρηθεί σε «ώρες, όχι μέρες.”

00:58  : Oι Αλ Κασάμ, η στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς, λένε ότι έχουν εκτοξεύσει  192 πυραύλους στο Ισραήλ την Κυριακή, προσθέτοντας ότι ένα χτύπημα στην βόρεια Herzliya (Περιφέρεια Τελ Αβίβ) έγινε για πρώτη φορά. Ο συνολικός αριθμός των πυραύλων που έχει εκτοξευθεί στο Ισραήλ, από την αρχή της επίθεσης του Ισραήλ, είναι 1093, όπως έγραψαν στο λογαριασμό τους στο Twitter.

00:10 : αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων από τις συνεχιζόμενες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές έχει φθάσει σε τουλάχιστον 75, από τα οποία τα 26  έχουν χάσει τη ζωή την Κυριακή, μεταξύ των οποίων πέντε μωρά και  μικρά παιδιά.

19/11/2012, Γάζα, AFP PHOTO/MAHMUD HAMS


Προηγούμενη ενημέρωση από ΣχΣ:

Βομβαρδισμοί όλη τη νύχτα στη Γάζα, αμυδρές ελπίδες για εκεχειρία



Σχετικά, στο κεντρικό μας θέμα που ενημερώνεται τακτικά:


Πεθαίνοντας στη Γάζα: το Ισραήλ σφυροκοπά τους αποκλεισμένους



2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)