to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:00 | 01.08.2014

Διεθνή

Γάζα: Το Ισραήλ παραβίασε την τριήμερη ανθρωπιστική εκεχειρία - Δεκάδες νεκροί στη Ράφα (συνεχής ενημέρωση)

Συνεχίζεται η σφαγή στη Γάζα - Αιματηρή παραβίαση της σημερινής εκεχειρίας από το Ισραήλ με δεκάδες παλαιστίνιους νεκρούς στη Ράφα - Ένας ισραηλινός στρατιώτης αιχμαλωτίστηκε από Παλαιστίνιους - Πάνω από 1400 Παλαιστίνιοι νεκροί, το 80% εκ των οποίων άμαχοι, 8.220 τραυματίες από την πολυήμερη σραηλινή επίθεση - 61 οι νεκροί ισραηλινοί στρατιώτες, 3 άμαχοι νεκροί στο Ισραήλ από ρουκέτες


Το hashtag στο Twitter: #GazaUnderAttack και #Gaza - Η συνεχής ενημέρωση από τον βρετανικό Guardian, την ισραηλινή Haaretz και επίσης από το live blog του Αλ Τζαζίρα

Η αναλυτική ενημέρωση της Πέμπτης 31 Ιουλίου ΕΔΩ 

Το θάνατο τουλάχιστον 40 παλαιστινίων από πυρά ισραηλινού τεθωρακισμένου στη Ράφα ανακοίνωσε η παλαιστινιακή πλευρά και ενώ βρίσκεται σε εφαρμογή η ανθρωπιστική εκεχειρία των 72 ωρών στη Γάζα. H εκεχειρία στην οποία συμφώνησαν Ισραήλ και Χαμάς τέθηκε σε ισχύ στις 8 τα ξημερώματα της Παρασκευής και έχει διάρκεια 72 ώρες. Το ρεπορτάζ του Al Jazeera για την (προσωρινή όπως αποδείχθηκε) εκεχειρία, στα αγγλικά:

Παράλληλα, συμφωνήθηκε να μεταβούν στο Κάιρο αντιπροσωπείες Ισραηλινών και Παλαιστινίων προκειμένου να συζητήσουν -χωριστά- την οριστική κατάπαυση του πυρός. Στην παλαιστική αντιπροσωπεία θα μετέχουν αξιωματικοί της Χαμάς, της υποστηριζόμενης από τη Δύση Φάταχ, της ένοπλης οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ και ορισμένες μικρότερες οργανώσεις, σύμφωνα με παλαιστίνιους αξιωματούχους.  Την ίδια ώρα, η δημόσια ραδιοφωνία του Ισραήλ μεταδίδει ότι ένας ισραηλινός στρατιώτης πιθανόν αιχμαλωτίστηκε από Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας.

 

Συνεχής ενημέρωση:

22.15 Μεταξύ άλλων, ο Ομπάμα δήλωσε: "Έχω καταδικάσει τη Χαμάς και τις υπόλοιπες ένοπλες οργανώσεις για το "σπάσιμο" της ανακωχής.. Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπίζεται τον εαυτό του..Ο ισραηλινός αιχμάλωτος στρατιώτης πρέπει να απελευθερωθεί χωρίς όρους το συντομότερο δυνατόν.. Οι αθώοι πολίτες της Γάζας που βρέθηκαν ανάμεσα σε πυρά πρέπει να βαρύνουν στη συνείδησή μας....Ο Τζον Κέρι επένδυσε πολύ χρόνο σε διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών. Η τελική επιλογή είναι των δύο εμπλεκόμενων πλευρών. Πρέπει να το θελήσουν..."


22.00 Δηλώσεις Ομπάμα (σε ζωντανή μετάδοση)

20.40 Για 62 Παλαιστίνιους νεκρούς σήμερα κάνει λόγο το Al Jazeera.

19:30 Το αμερικανικό Κογκρέσο ενέκρινε ομόφωνα την παροχή επιπλέον 225 εκατομμυρίων δολαρίων για την ενίσχυση του συστήματος αντιπυραυλικής Άμυνας του Ισραήλ. Η αποδέσμευση των πόρων πρέπει να εγκριθεί και από τη Βουλή των Αντιπροσώπων. (al jazeera)

15:20 Εκτός από τον απαχθέντα στρατιώτη, δύο ακόμα ισραηλινοί φαντάροι έχασαν τη ζωή τους στις σημερινές συγκρούσεις στη Γάζα. (al jazeera

14:30 Ο ισραηλινός στρατός (IDF) αναφέρει ότι ένας στρατιώτης πιθανότατα απήχθη κατά την πρωινή επιχείρηση στη Γάζα.

 

13:30 Ιατρικές πηγές ανεβάζουν τον αριθμό των θυμάτων στα 40 (πηγή: haaretz.com)

13:05 Για τουλάχιστον 40 νεκρούς και 200 τραυματίες στη νότια Λωρίδα της Γάζας από τη νέα ισραηλινή επίθεση κάνει λόγο το Alarabiya, μετά την κατάρρευση της εκεχειρίας

12:50 «Η εκεχειρία με τη Χαμάς έχει ήδη ακυρωθεί» δήλωσε ισραηλινός αξιωματούχος. Τουλάχιστον 25 οι νεκροί από την επίθεση του ισραηλινού στρατού στη Ράφα, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Παλαιστίνης (πηγή: Reuters)

11:20 Η ιστοσελίδα της Χαμάς αναφέρει ότι τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν και 20 τραυματίστηκαν από τα πυρά ισραηλινού τανκ κοντά στη Ράφα, στη νότια Λωρίδα της Γάζας (πηγή: haaretz.com).

10:50 Τρεις παλαιστίνιοι άμαχοι τραυματίστηκαν από επίθεση του πυροβολικού του ισραηλινού στρατού (IDF) σύμφωνα με το πρακτορείο Ma'an, τρεις ώρες μετά την συμφωνία για τριήμερη εκεχειρία. Τα μέσα ενημέρωσης της Χαμάς μετέδωσαν ότι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν από τα πυρά. Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει σχολιάσει την πληροφορία.

 

10:45 Στο Κάιρο θα μεταβούν αντιπροσωπείες από την ισραηλινή και την παλαιστινιακή πλευρά, προκειμένου να έχουν ξεχωριστές διαπραγματεύσεις με στόχο την επίτευξη μία εκεχειρίας διαρκείας.

Σύμφωνα με παλαιστίνιους αξιωματούχους, στην παλαιστική αντιπροσωπεία θα μετέχουν αξιωματικοί της Χαμάς, της υποστηριζόμενης από τη Δύση Φάταχ, της ένοπλης οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ και ορισμένες μικρότερες οργανώσεις.

Αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε πως οι συνομιλίες ενδεχομένως να ξεκινήσουν και σήμερα ανάλογα με το πόσο σύντομα θα μεταβούν οι αντιπροσωπείες στο Κάιρο. Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι εκπρόσωποι του Ισραήλ και των ΗΠΑ δεν θα καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Χαμάς.

10:40 Ισραηλινός σκοπευτής: «Σήμερα σκότωσα 13 παιδιά και εσείς είστε οι επόμενοι γ…οι μουσουλμάνοι, πηγαίνετε στο διάβολο σκύλες»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)