to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:27 | 21.11.2012

left.gr

Διεθνή

Γάζα, 8η ημέρα βομβαρδισμών, συνεχής ενημέρωση από ΣχΣ

Ο εκπρόσωπος του στρατού του Ισραήλ Γιοάβ Μορντεχάι δήλωσε ότι «ο ισραηλινός Στρατός θα συνεχίσει σήμερα με επιχειρήσεις και βομβαρδισμούς, την ίδια στιγμή που θα πραγματοποιείται και ο πολιτικός διάλογος”. Ο ακροδεξιός υπ. Εξωτερικών του Ισραήλ, Α. Λίμπερμαν, λέει πως «δεν μπορεί να γίνει μια χερσαία επέμβαση 2 μηνες πριν τις εκλογές».Πληροφορίες , σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Γάζας, ότι το Ισραήλ έχει χρησιμοποιήσει απαγορευμένα όπλα όπως βόμβες λευκού φωσφόρου [όπως το 2009...].


Κτίριο στη Χαν Γιούνις, κατεστραμμένο μετά τους χθεσινούς βομβαρδισμούς.


Η τελευταία ενημέρωση από τους Σχολιαστές χωρίς Σύνορα:


Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012, 8η μέρα της ισραηλινής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας

10:31 Ισραηλινές δυνάμεις συνέλαβαν 18 Παλαιστίνιους σε επιδρομές σε στρατόπεδα προσφύγων και χωριά στη Βηθλεέμ κατά τη διάρκεια της νύχτας.


10:29 Ρουκέτα χτυπά ένα σπίτι κοντά στο Ashdod, σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.


10:26 Η Κίνα θα φιλοξενήσει έναν απεσταλμένο του προέδρου Μαχμούντ Αμπάς για να συζητήσουν την κρίση στη Γάζα, δήλωσε το υπουργείο Εξωτερικών,  προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση έχει έρθει σε επαφή με όλους τους πρωταγωνιστές στη σύγκρουση  για να βρεθεί μια  λύση.


10:02 Ισραηλινά άρματα μάχης πυροβολούν σε γεωργική γη στο Beit Lahiya στη βόρεια Γάζα.

09:09  : Είναι απίθανο να γίνει μια χερσαία  εισβολή στη Γάζα  πριν από τις ισραηλινές εκλογές, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Αβιγκντόρ Λίμπερμαν. “Η κυβέρνηση δεν μπορεί να πάρει μια τέτοια απόφαση  δύο μήνες πριν από τις εκλογές,” δήλωσε ο Λίμπερμαν στο Ynet. “Πρέπει να αφήσουμε αυτή την απόφαση για την επόμενη κυβέρνηση.”
“Μετά από μια εβδομάδα  πόνου, θέλουμε τουλάχιστον πέντε ή έξι χρόνια ήσυχα, με  σταθερότητα  και   ασφάλεια”, είπε.

8:23 Ο εκπρόσωπος του στρατού του Ισραήλ  Γιοάβ Μορντεχάι λέει ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει τον βομβαρδισμό της Γάζας, παράλληλα με τον πολιτικό διάλογο.
“Ο Ισραηλινός Στρατός θα συνεχίσει σήμερα με επιχειρήσεις και βομβαρδισμούς,  την ίδια στιγμή που θα πραγματοποιείται και ο πολιτικός διάλογος”,  δήλωσε ο Μορντεχάι,σύμφωνα με το   Ynet.


8:09 Δυο ακόμη θάνατοι  από βομβαρδισμούς στη Ράφα χθες το βράδυ. Σκοτώθηκαν ο Ibrahim Bin Hamad, 15 ετών, και ο 16χρονος Mahmoud al-Arja. Η Ερυθρά  Ημισελήνος δεν μπορούσε να φθάσει κοντά τους για τέσσερις ώρες, είπε δημοσιογράφος του Ma’an.


7:50 Μετά από πολλά περιστατικά κατά τα οποία   στρατιώτες έχουν τραυματιστεί από ρουκέτες, ο ισραηλινός στρατός  αποφάσισε να μειώσει τον αριθμό των στρατιωτών γύρω από τη Γάζα, αναφέρει η  Haaretz.


7:32 Επτά ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές έπληξαν σήραγγες στη Ράφα προκαλώντας πολλαπλές πυρκαγιές στην περιοχή.


 3:20  Η σελίδα του Σιλβάν Σαλόμ στο Facebook έχει πλέον αποσυνδεθεί  αλλά ο χακαρισμένος λογαριασμός του στο Twitter γράφει στο τελευταίο tweet : “O Βενιαμίν Νετανιάχου είναι ένας τρελός ψυχοπαθής δολοφόνος σιωνιστής,   που υποστηρίζεται από τον παγκόσμια ψυχοπαθή πολιτική ελίτ.”

07:50 : Τέσσερις ρουκέτες έπληξαν  ανοιχτή έκταση στην περιοχή του Eshkol στο νότιο Ισραήλ, σύμφωνα με την Paula Slier του RT.  Άλλες δύο ρουκέτες αναχαιτίστηκαν από το Iron Dome πριν χτυπήσουν την παράκτια πόλη του Ασκελόν.


07:42 : ο βασιλιάς της Ιορδανίας Abdullah II ζήτησε από τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Morsi να εντείνει τις προσπάθειές του για να σταματήσει η σύγκρουση Ισραήλ-Γάζας. Ο Αμπντάλα προειδοποίησε ότι μια περαιτέρω κλιμάκωση της βίας θα έχει σοβαρές συνέπειες για τη σταθερότητα ολόκληρης της Μέσης Ανατολής.


03:50: Πάνω από 140 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί  και περισσότεροι από 1.000 έχουν τραυματιστεί, μέχρι στιγμής,    στη Λωρίδα της Γάζας. Οι γυναίκες και τα παιδιά αποτελούν την πλειοψηφία των θυμάτων, όπως δήλωσαν οι  νοσηλευτές του νοσοκομείου  αλ-Σίφα.

“Οι γυναίκες και τα παιδιά ήταν περισσότερα από τους άνδρες, ειδικά μετά το νέο κύμα [των επιθέσεων] με στόχο σπίτια και πολιτικά κτίρια,” δήλωσε ο Ibrahim Jirjawi,  νοσηλευτής στην ορθοπεδική κλινική,  στην ιστοσελίδα της Electronic Intifada.


2:39 Βομβαρδισμοί με  στόχο  περιοχή κοντά σε δύο ξενοδοχεία  που διαμένουν δημοσιογράφοι που καλύπτουν την επίθεση  στη Γάζα. Ο δημοσιογράφος  Hugh Naylor της εφημερίδας The National  λέει στο  Ma’an ότι από τις εκρήξεις έσπασαν τα παράθυρα στα ξενοδοχεία  Deira και Beach. Δεν έγιναν αναφορές για τραυματισμούς.

2:26 Η Ταξιαρχίες Αλ Κασάμ-απάντησαν στο tweet με τις  προειδοποιήσεις του ισραηλινού στρατού  προς τους δημοσιογράφους : “Μείνετε μακριά από μαχητές και εγκαταστάσεις της Χαμάς. Η Χαμάς, μια τρομοκρατική ομάδα, θα σας χρησιμοποιήσει ως ανθρώπινες ασπίδες.”

<<Alqassam Ταξιαρχίες @ AlqassamBrigade@ Προειδοποίηση  στους Ισραηλινούς: Μείνετε μακριά από τον ισραηλινό στρατό # IDF = # IOF,  χτυπάμε μόνο ισραηλινούς στρατιώτες, μαχητικά αεροσκάφη, τανκς και βάσεις.>>


2:09 Το Al Jazeera αναφέρει ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν θα αναλάβει καμία δράση απόψε και θα συνεδριάσει εκ νέου αύριο.

2:02 Η ομάδα χάκερ Anonymous έχει καταλάβει τη σελίδα   του αναπληρωτή πρωθυπουργός του Ισραήλ Σιλβάν Σαλόμ στο Facebook.
Στην ενημέρωση της κατάστασης του   Shalom γράφει τώρα: “Όλοι οι άνθρωποι του κόσμου ενωμένοι ενάντια στην καταπίεση. Δεν μπορείτε να μας φιμώσετε. Λευτεριά στην  Παλαιστίνη..”.

Η σελίδα του αναπληρωτή πρωθυπουργού του Ισραήλ Σιλβάν Σαλόμ στο Facebook που χάκαραν οι Anonymous

1:55 Ο αλ-Κασάμ λένε ότι έχουν εξαπολύσει  πέντε πύραυλους Grad στο Ashdod στο νότιο Ισραήλ.

1:47 Τα γραφεία του Associated Press και του Al Jazeera  έχουν καταστραφεί σε   ισραηλινή αεροπορική επιδρομή επίθεση στο κτίριο  των μέσων ενημέρωσης. Ένα κτίριο εξακολουθεί να καίγεται, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Sarah El Deeb του AP.

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, το Agence France-Presse ανέφερε ότι κανένας από το προσωπικό του δεν τραυματίστηκε στην αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ σε ένα κτίριο που στεγάζει το γραφείο του στην πόλη της Γάζας. Ο έκτος όροφος του κτιρίου χτυπήθηκε τουλάχιστον τρεις φορές, λέει φωτογράφος του AFP που βρισκόταν  στον τέταρτο όροφο κατά τη στιγμή της επίθεσης.

01:45  : Οι Αλ-Κασάμ, η στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς, φέρεται   έχει χακάρει τα ισραηλινά τηλεοπτικά κανάλια 2 και 10, διακόπτοντας για λίγο την εκπομπή για να στείλει ένα μήνυμα στο οποίο προτρέπει τον ισραηλινό στρατό να μην εισβάλει στη Γάζα.

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΙΣ  ΠΑΡΕΜΒΟΛΕΣ (στην αρχή και στο 2:35) :



01:38 :Μια σειρά από τεράστιες εκρήξεις έχουν αναφερθεί  κοντά στο κτίριο Al Shorook  στη Γάζα, το οποίο στεγάζει πολλά μέσα ενημέρωσης. Τις εκρήξεις ακολούθησε   διακοπή ρεύματος στο μεγαλύτερο μέρος της πόλης της Γάζας.

01.35 Oι “Γιατροί για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα” ( Physicians for Human Rights-Israel )   αναφέρουν ότι οι  νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας έχουν φθάσει τους 113 και οι τραυματίες περίπου τους 900.  Οι θάνατοι Ισραηλινών έχουν φθάσει τους 5, μετά από έναν στρατιώτη και έναν άμαχο που σκοτώθηκαν σήμερα στο  Eshkol .

01.30 Υπάρχουν πληροφορίες ότι, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Γάζας, το Ισραήλ έχει χρησιμοποιήσει απαγορευμένα όπλα όπως βόμβες λευκού φωσφόρου.

01:01 : Μετά από την συνάντηση με την Κλίντον, ο ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε ότι ο ίδιος προτιμά, “αν υπάρχει δυνατότητα να επιτευχθεί μια μακροπρόθεσμη λύση” στη σύγκρουση στη Γάζα.  Αλλά αν όχι, ο Νετανιάχου πρόσθεσε: “Είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνετε ότι το Ισραήλ θα πρέπει να αναλάβει οποιαδήποτε δράση είναι απαραίτητη για την υπεράσπιση του λαού του.”

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012, 7η μέρα της ισραηλινής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας

23:55 O εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης Μαρκ Ρεγκέβ  λέει στο BBC ότι οι πολίτες που σκοτώθηκαν στη  Γάζα ήταν “επιχειρησιακή αποτυχία”. Λέει ότι το Ισραήλ έχει χτυπήσει 1.500 σημεία στη Γάζα και ότι οι επικρίσεις στο Ισραήλ για “αστοχία” είναι  «αδικαιολόγητες».

23:53 Ο διευθυντής του γραφείου BBC, Paul Danahar, έγραψε στο tweeter για την επίθεση  του Ισραήλ στα μέσα μαζικής ενημέρωσης:    “Δε  νομίζω ότι έχω βρεθεί άλλη φορά  σε μια σύγκρουση όπου  τόσα πολλά κτίρια μέσων ενημέρωσης να έχουν μπει   εσκεμμένα στο στόχαστρο από μια κυβέρνηση”.

23:50  .Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή χτύπησε  κτήριο που στεγάζει το Γαλλικό Πρακτορείο Agence France-Presse. Όλοι οι δημοσιογράφοι είναι ασφαλείς. Τρεις Παλαιστινιακής δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν σε προηγούμενες επιθέσεις.
23:55 O εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης Μαρκ Ρεγκέβ  λέει στο BBC ότι οι πολίτες που σκοτώθηκαν στη  Γάζα ήταν “επιχειρησιακή αποτυχία”. Λέει ότι το Ισραήλ έχει χτυπήσει 1.500 σημεία στη Γάζα και ότι οι επικρίσεις στο Ισραήλ είναι  για “αστοχία” «αδικαιολόγητες».

23:53 Ο διευθυντής του γραφείου BBC, Paul Danahar, έγραψε στο tweeter για την επίθεση  του Ισραήλ στα μέσα μαζικής ενημέρωσης:    “Δε  νομίζω ότι έχω βρεθεί άλλη φορά  σε μια σύγκρουση όπου  τόσα πολλά κτίρια μέσων ενημέρωσης να έχουν μπει   εσκεμμένα στο στόχαστρο από μια κυβέρνηση”.  Paul Danahar@pdanahar

22:21: Η ομάδα διαπραγματεύσεων του Ισραήλ φέρεται να απέρριψε το σχέδιο κατάπαυσης του πυρός  σύμφωνα με τους Times του Ισραήλ.

22:02: Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Hilary Clinton έχει προσγειωθεί στο Τελ Αβίβ και αναμένεται να συναντηθεί με τον Νετανιάχου σύντομα.

21:20 : Το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας, δήλωσε ότι ένας άμαχος σκοτώθηκε από ρουκέτα από τη Γάζα. Ένας στρατιώτης του   IDF σκοτώθηκε σε   επίθεση με όλμους το πρωί, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών Ισραηλινών σε πέντε.

22:15 Η Χαμάς έχει εκτοξεύει ρουκέτες σε ισραηλινά  πολεμικά πλοία  στην ακτή της Γάζας, αναφέρει ο  Nour Samaha του Al Jazeera.

22:13 Ο αξιωματούχος της Χαμάς  Ezzat al-Rishq λέει στο Reuters ότι η εκεχειρία καθυστερεί επειδή το Ισραήλ δεν έχει ακόμη ανταποκριθεί στις προτάσεις της,  και ισχυρίζεται πως “πρέπει να περιμένουμε μέχρι αύριο.”

21:55 Παλαιστίνιοι ακτιβιστές σχεδιάζουν  διαδήλωση την Τετάρτη για να διαμαρτυρηθούν για την επίσκεψη της Χίλαρι Κλίντον στην έδρα του Προέδρου Αμπάς στη Ραμάλα.

“Τέλος η υποστήριξη των ΗΠΑ στην ατιμωρησία του Ισραήλ», γράφει ο ακτιβιστής Fadi Quran.

21:47 Οι γιατροί λένε ότι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από   αεροπορική επιδρομή νωρίτερα στο Deir al-Balah. Τα ονόματά τους είναι Salim Ayish Abu Sitta και ο αδελφός του Μωάμεθ.

21:31 Δύο αδέρφια – Οι Abed Abu Mour, 24 ετών, and Khalid Abu Mour, 19 ετών,  σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ στην περιοχή της Ράφα al-Juneina.

21:25 Τεράστιες εκρήξεις ακουgoνται σε όλη την Λωρίδα της Γάζας.

21:00 Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι στοχεύει δύο «πράκτορες της τρομοκρατίας» στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας.

20:55 Οι αρχικές διαπιστώσεις από την ισραηλινή ομάδα ανθρωπίνων δικαιωμάτων  B’Tselem, δείχνουν ότι οι 41 από τους Παλαιστίνιους που σκοτώθηκαν από τον ισραηλινό στρατό μέχρι το βράδυ της 19 Νοεμβρίου   ήταν άμαχοι, ανάμεσά τους 19 ανήλικοι.

20:45 Τρίτος δημοσιογράφος σκοτώθηκε σε νέα αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ στο  Deir al-Balah, κεντρική Γάζα.

20:24 Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι χτύπησε  τοποθεσία της ισλαμικής Τζιχάντ  σκοτώνοντας τον Yunis Shaluf, υπεύθυνο σύμφωνα με το στρατό,   για την εκτόξευση ρουκετών στο Eilat αρκετούς μήνες πριν.

20:13 Ο άνθρωπος που σκοτώθηκε στο Deir al-Balah ονομαζόταν Yousif Χασάν  23 ετών.
20:00 : Το IDF αναγνώρισε το θάνατο ενός Ισραηλινού στρατιώτη, ως αποτέλεσμα της επίθεση με ρουκέτα στην Eshkol, όπως ανέφερε ένα ισραηλινό τηλεοπτικό κανάλι  από Naharnet. Αυτό φέρνει τον  αριθμό των ισραηλινών νεκρών από την επίθεση στη Γάζα σε 4.

 19:40  : Πηγές στην Ιερουσαλήμ λένε ότι το Ισραήλ “δεν έχει συμφωνήσει σε καμιά εκδοχή  μιας συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός” με τις παρατάξεις της Γάζας, είπε η Paula Slier από το Ισραήλ.

18:46 : Έξι άνδρες που κατηγορήθηκαν για συνεργασία με το Ισραήλ  εκτελέστηκαν δημοσίως στην πόλη της Γάζας, σύμφωνα με AP. Την ευθύνη ανέλαβε η  στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς.

18:36 : Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή προκάλεσε το θάνατο δύο δημοσιογράφων που εργάζονται για την ελεγχόμενη από τον ελεγχόμενο από τη  Hamas τηλεο[τικό σταθμό Al-Aqsa,  αναφέρεται  στο Twitter.

Κατεστραμμένο κτίριο μετά από τις ολονύχτιες αεροποτικές επιδρομές στην πόλη της νότιας Λωρίδας της Γάζας, Χαν Γιουνίς, 20/11/2012

18:10 : Το Ισραήλ και η Χαμάς συμφώνησαν με αιγυπτιακή διαμεσολάβηση σε κατάπαυση του πυρός, η οποία θα  ξεκινήσει στις 24:00 της Τρίτης, είπε ο Aiman Taha της Χαμάς   από το Κάιρο.

16:28 Δύο παιδιά που έπαιζαν ποδόσφαιρο σκοτώθηκαν στη Γάζα μετά από νέα ισραηλινή αεροπορική επιδρομή και ένας άνθρωπος πεθαίνει σε αεροπορική επιδρομή στην Μπέιτ Χανούν, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Ma’an.

16:20 Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι 5 στρατιώτες τραυματίστηκαν από ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τη Γάζα.

  16: 09 : “Ρίχνουμε φυλλάδια αυτή τη στιγμή στη Γάζα, προειδοποιώντας τους κατοίκους να μείνουν μακρυά από μαχητές και εγκαταστάσεις της Χαμάς”, είπε ο εκπρόσωπος του  IDF.

­ 15: 58 : Ο υπουργός εξωτερικών είπε από τη Γάζα  : Έχουμε αποφασίσει να σταματήσουμε τον αποκλεισμό της Γάζας, σύμφωνα με την Λιβανέζικη   naharnet.com.

­ 15: 51 :  Ο Λίμπερμαν είπε στον Μπαν Κι-Μουν : αν αναγκαστεί το Ισραήλ να κάνει χερσαία επέμβαση δεν θα είναι μια περιορισμένη επέμβαση. AFP.

­ 15: 44  : Η Τουρκία και το Ιράν κατηγορούν το Ισραήλ για “εθνοκάθαρση” και “εγκλήματα πολέμου” στη Γάζα.  Al Arabiya.

­ 15: 42 :Μπαράζ ρουκετών προσγειώνεται στο    Yad Mordechai στο Israel, ενεργοποιώντας όλους τους συναγερμούς των αυτοκινήτων,  BBC.

15:14  : Η αντιπροσωπεία του Αραβικού Συνδέσμου, με επικεφαλής τον Νabil Arabi, έφτασε στο πέρασμα της Ράφα για να συμπαρασταθεί στον παλαιστινιακό λαό.

14:54  : Σειρήνες ακούγονται στο Ashkelon,  παραθαλάσσια πόλη περίπου 50 χιλιόμετρα από το Τελ Αβίβ,   Paula  Slier.

14:43  : Ο William Hague υποστήριξε ότι δεν υπάρχει στρατιωτική λύση για την κρίση στη Γάζα, ή με την ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση. Προειδοποίησε επίσης ότι μια χερσαία εισβολή στη Γάζα θα μπορούσε να επιμηκύνει τη σύγκρουση, να αυξηθούν οι  απώλειες αμάχων και να διαβρωθεί η διεθνής υποστήριξη στο Ισραήλ.

14:30  Ρουκέτα έπληξε  τα περίχωρα της Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.  Ο πύραυλος προσγειώθηκε σε μια ακατοίκητη περιοχή, χωρίς να υπάρξουν τραυματίες ή θύματα.

14:15  Το Ισραήλ θα “πληρώσει βαρύ τίμημα” αν διαπράξει χερσαία εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας, είπε η επικεφαλής διοικητήςτης Χαμάς Μohammed Deif,  στον τηλεοπτικό σταθμό Al-Aqsa.

14:05  : Το Ισραήλ απέρριψε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που προβλέπει την άρση του αποκλεισμού της Γάζας και το τέλος της πολιτικής των στοχευμένων δολοφονιών του ισραηλινού στρατού, σύμφωνα με την     Paula Slier του RT.

12:46 GMT: Οι τελευταίες ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις έχουν σκοτώσει ακόμη έξι ανθρώπους στη Γάζα, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε 116. Πάνω από 920 κάτοικοι της Γάζας έχουν τραυματιστεί μέχρι στιγμής στην επιχείρηση “Αμυντικός Πυλώνας” του Ισραήλ.


Σχετικά, στο κεντρικό μας θέμα που ενημερώνεται τακτικά:


Πεθαίνοντας στη Γάζα: το Ισραήλ σφυροκοπά τους αποκλεισμένους



2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)