to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:28 | 18.03.2014

Πολιτική

Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Θέλουμε τον 9.84 πολυφωνικό, να ακούμε εκεί όλες τις απόψεις

Μία μέρα μετά την παρουσίαση του προγράμματος της Ανοιχτής Πόλης, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης μίλησε στην Ertopen και τον Ανδρέα Παπασταματίου για τους πέντε άξονες του προγράμματος, τους σχολικούς φύλακες, την δημοτική αστυνομία και τον 9.84.



 
Ο Γ. Σακελλαρίδης αναφέρθηκε στους πέντε άξονες του προγράμματος, σημειώνοντας: «Επιγραμματικά, πρώτος άξονας είναι η αντιμετώπιση της κοινωνικής κρίσης και η επιστράτευση των δυνάμεων της αλληλεγγύης. Δεύτερος άξονας είναι η ποιότητα ζωής, οι ελεύθεροι χώροι, η καθαριότητα, ο ηλεκτροφωτισμός, μικρές πεζοδρομήσεις μέσα στις γειτονιές. Τρίτος άξονας ο πολιτισμός. Η πόλη πρέπει να επενδύσει στον πολιτισμό, ο οποίος θα της δώσει και χαρακτήρα». 
 
Για τον τέταρτο άξονα, την ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας ανέφερε: «Χθες είπαμε συγκεκριμένες προτάσεις για το εμπόριο, τους βιοτέχνες, τον τουρισμό. Εμείς θα βάλουμε όριο στην δημιουργία καταστημάτων τύπου Mall, γιατί τα Mall αφήνουν πίσω λουκέτα. Είμαστε με την πλευρά των μικρομεσαίων, με τα μικρομάγαζα. Και θα δώσουμε κίνητρα να ανοίξουν μαγαζάκια σε υποβαθμισμένες περιοχές, για να τους δώσουν και ζωή. Επίσης, θα δώσουμε έμφαση στους κοινωνικούς συνεταιρισμούς και την αξιοποίηση των νέων επιστημόνων». 
 
«Ο πέμπτος άξονας αφορά την συμμετοχή, την δημοκρατία, τα δικαιώματα. Εμείς θα δώσουμε έμφαση στην συμμετοχή του κόσμου, σε συνελεύσεις. Από τον κ. Καμίνη ακούγαμε τέτοιες προτάσεις. Όχι μόνο δεν τις εφάρμοσε, αλλά λειτούργησε και συγκεντρωτικά. Βέβαια, είναι φυσικό όποιος αποδέχεται το μνημόνιο, να είναι συγκεντρωτικός και αδιαφανής. Εμείς είμαστε αντίθετοι σε αυτήν την λογική. Οι πολίτες έχουν διάθεση για συμμετοχή, αρκεί να δουν ότι κάτι αλλάζει, ότι ο αγώνας τους έχει αποτέλεσμα. Με τη νίκη μας στην Αθήνα, θα δώσουμε αυτό το στίγμα: ότι βασιζόμαστε στους πολίτες, ότι θέλουμε να είναι συμμέτοχοι, θέλουμε να γνωρίζουν για ότι συμβαίνει στον Δήμο και να ελέγχουν», είπε. 
 
«Πιστεύω ότι το πρόγραμμά μας μιλά στα μυαλά και τις καρδιές των πολιτών, ανεξαρτήτως πολιτικής προέλευσης», συμπλήρωσε ο Γ. Σακελλαρίδης, ενώ καταλόγισε ευθύνες σε συνυποψηφίους του, για την κατάσταση που επικρατεί στον Δήμο. Αναφερόμενος στον κ. Καμίνη, είπε ότι «ήταν ένας αόρατος δήμαρχος που απογοήτευσε τον προοδευτικό κόσμο». 
 
Για την δημοτική αστυνομία, ο Γ. Σακελλαρίδης τόνισε ότι «πρέπει να επανασυσταθεί για λόγους ποιότητας ζωής, γιατί σήμερα διαπιστώνονται πολλά προβλήματα σε ζητήματα παραβιάσεων κοινόχρηστων χώρων, ηχορρύπανσης, κτλ., και δεν υπάρχει κανένας ελεγκτικός μηχανισμός να δώσει λύσεις». Παράλληλα, συμπλήρωσε: «Εμείς δεν έχουμε μαγικά ραβδάκια. Ξέρουμε ότι η επανασύσταση περνάει από το κεντρικό πολιτικό επίπεδο. Εγώ θα ζητούσα και θα διεκδικούσα την επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας και την επαναπρόσληψη των σχολικών φυλάκων, όχι γιατί θέλω να τους χαϊδέψω τα αυτιά, αλλά γιατί επιτελούν κοινωνικό έργο. Τους έχει ανάγκη η κοινωνία».
 
Όσον αφορά τους σχολικούς φύλακες, είπε: «Το να υπάρχουν σχολικοί φύλακες στα σχολεία, είναι αναγκαιότητα. Όταν για οικονομικούς λόγους τους απολύεις, μάλλον δεν πιστεύεις στην αναγκαιότητά τους. Εμείς πιστεύουμε ότι οι σχολικοί φύλακες καλύπτουν μία πραγματική ανάγκη, την ανάγκη των γονιών να είναι ασφαλή τα παιδιά τους». «Η Ανοιχτή Πόλη έχει δώσει μάχες στο πλευρό της κοινωνίας. Έχουμε διαλέξει πλευρά. Είμαστε με αυτούς που πλήττονται από την κρίση. Δεν θα κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω. Ότι λέμε το πιστεύουμε, επειδή ανήκουμε και εμείς σε αυτόν τον κόσμο», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά. 
 
Ερωτηθείς για τον 9.84, ο Γ. Σακελλαρίδης είπε ότι «πρέπει να επιβιώσει, να τον δυναμώσουμε, να του δώσουμε στίγμα – ώστε και οι πολίτες να εκφράζουν την άποψή τους – και να συνδεθεί με την πολιτιστική δημιουργία, δίνοντας φωνή και σε νέους δημιουργούς», είπε, επισημαίνοντας ωστόσο ότι στο παρελθόν έχουν γίνει φοβερές ατασθαλίες με τετραθεσίτες και πενταθεσίτες. Για τους 70 συμβασιούχους που κινδυνεύουν, υπογράμμισε: «θα κάνουμε τα πάντα για να τους προστατέψουμε, γιατί έχουν να δώσουν πολλά και να στηρίξουν το έργο του Δήμου». «Όπως και για την ΕΡΤ, εμείς δεν θέλουμε ο 9.84 να ανήκει στην δημοτική αρχή και να είναι η φωνή του δημάρχου. Εμείς θέλουμε τον 9.84 πολυφωνικό, να ακούμε εκεί όλες τις απόψεις και των δημοτών αλλά και των εκπροσώπων όλων των δημοτικών παρατάξεων», συμπλήρωσε ο Γ. Σακελλαρίδης. 
 

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)