to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Σε γυάλινο πύργο ο Καμίνης, δεν γνώριζε καν τη λέξη δημοψήφισμα ο Σπηλιωτόπουλος (βίντεο)

«Γνωρίζουμε καλύτερα απ' όλους τα προβλήματα της Αθήνας γιατί ζούμε στην καθημερινότητα της και βρισκόμαστε παντού, σε όλους τους αγώνες για τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων της» είπε σε συνέντευξή του στο Mega, Γ. Σακελλαρίδης και κάλεσε σε ανοικτό δημόσιο διάλογο τους συνυποψήφιους του για το δήμο Αθηναίων, ώστε οι πολίτες να αποφασίσουν έχοντας πλήρη εικόνα των διαφορετικών προγραμμάτων τους.


Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε την αισιοδοξία του και τη βεβαιότητά του ότι θα είναι στο β' γύρο των εκλογών, όπως φαίνεται άλλωστε, από τη μεγάλη αποδοχή της υποψηφιότητας του  την καθημερινή επαφή με τον κόσμο στις γειτονιές της Αθήνας, και την απογοήτευση, που εισπράττει για το ανύπαρκτο έργο του κ. Καμίνη.

«Δεν έχουμε καμιά μηχανή που γεννάει χρήματα, ούτε μαγικό ραβδάκι» αλλά έχουμε πολλή καλή εικόνα για τα οικονομικά του δήμου, από τον προϋπολογισμό και από τους απολογισμούς, είπε ο Γ. Σακελλαρίδης. Εξέφρασε την πεποίθησή του ότι με «μια επανακατανομή των δαπανών θα μπορούσαμε να εξοικονομήσουμε 10 εκ. ευρώ μέσα στο 2015, που δεν είναι μεν πολύ μεγάλο ποσό, αλλά θα μπορούσαμε να απαντήσουμε σε καθημερινά προβλήματα των πολιτών όπως π.χ. οι λακκούβες στους δρόμους, ή τα σκουπίδια.

Χρειάζεται συγκεκριμένο σχέδιο, για το ποιες ανάγκες πρέπει να καλύψει ο δήμος προκειμένου να βοηθήσει τον κόσμο που βιώνει την ανθρωπιστική κρίση στο κέντρο της Αθήνας, συσσίτια, ηλεκτροφωτισμός, σκουπίδια για παράδειγμα είναι πρώτες προτεραιότητες. Η Ανοιχτή Πόλη έχει ενεργή δράση στην οργάνωση της κοινωνικής αλληλεγγύης, χωρίς χορηγούς, αλλά με τους ενεργούς πολίτες.

«Αθήνα υπάρχει και κάτω από την Ομόνοια» είπε ο Γ. Σακελλαρίδης καταγγέλλοντας την αδράνεια και την ανυπαρξία του κ. Καμίνη, ιδιαίτερα στις υποβαθμισμένες περιοχές. «Δεν έχει κάνει την παραμικρή παρέμβαση στις γειτονιές του Αγ. Παντελεήμονα».

«Ο Γ. Καμίνης ζει κλεισμένος σε ένα γυάλινο πύργο», δεν έχει ούτε στοιχειώδες έργο να επιδείξει. Η οικονομική εξυγίανση του, στο δήμο Αθηναίων, σε άμεση συνάρτηση με τις μνημονιακές επιλογές είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρχουν λάμπες, στους δρόμους της Αθήνας, γιατί δεν πληρώνονται οι προμηθευτές.

Απ' την άλλη πλευρά, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος προσπαθεί να επιβιώσει πολιτικά μαζεύοντας ψήφους «με ακροδεξιό και λαϊκίστικο τρόπο». «Δεν γνώριζε καν τι θα πει η λέξη δημοψήφισμα, όταν πρώτη η Ανοιχτή Πόλη, την οποία εκπροσωπώ έθετε το θέμα των δημοψηφισμάτων και της έννοιας του συμμετοχικού δήμου». Μάλιστα ζητάει δημοψηφίσματα για συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα και ελευθερίες, όπως είπε κάτι που είναι ανεπίτρεπτο «σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν χωράνε δημοψηφίσματα» είπε ο Γ. Σακελλαρίδης.

Δημοψήφισμα θα έπρεπε να ζητηθεί για το αν θα γίνει Mall στην Ακαδημία Πλάτωνος, ή αν πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί το νερό, όπως γίνεται στη Θεσσαλονίκη. Δεν έχασε ευκαιρία, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων να επισημάνει τη μεγάλη σημασία που έχει να κατανοήσει ο κόσμος το μεγάλο πρόβλημα της ιδιωτικοποίησης του νερού και τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει όπου έχει γίνει, όπως το υψηλό κόστος και οι κακές υπηρεσίες.

Δεν ήθελα να «πολιτικοποιήσω» το κύπελλο του Παναθηναϊκού, πρόσθεσε στο τέλος της συνέντευξης, γιατί θεωρώ ότι δεν πρέπει να υπάρχει πολιτική εκμετάλλευση των φιλάθλων οποιασδήποτε ομάδας, όπως δυστυχώς επιχείρησε ο κ. Σπηλιωτόπουλος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)