to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:32 | 28.02.2014

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Με την ψήφο μας, αλλάζουμε την πόλη, αλλάζουμε τη ζωή μας (βίντεο)

«Θα συγκρουστούμε με όποια κυβέρνηση χρειαστεί, για να δώσουμε λύση στα προβλήματα των δημοτών της πόλης» τόνισε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, προσθέτοντας, ότι με μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τα πράγματα θα ήταν πιο απλά.


 

«Επί 8 χρόνια η δημοτική μας παράταξη, της Ανοιχτής Πόλης, λειτουργεί καθημερινά κοντά στα προβλήματα των δημοτών της Αθήνας, στα τοπικά κινήματα και τις συλλογικότητες . Έχουμε γείωση και βάση στην τοπική κοινωνία." διευκρίνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων.

Αναφορικά με την κριτική που δέχεται λόγω της υποστήριξης της υποψηφιότητάς του από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης υποστήριξε ότι: «Είναι χαρακτηριστικό της υποψηφιότητάς μου η στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά απευθυνόμαστε και σε ένα ευρύτερο ακροατήριο. Υπάρχουν ζητήματα που δεν εξαρτώνται από μια κεντρική πολιτική γραμμή και θέλουμε όλους τους πολίτες συμμέτοχους.»

«Μένω στην Αθήνα, δεν έχω αυτοκίνητο. Κυκλοφορώ με τα πόδια, γνωρίζω την πόλη»

Το όραμά του για μια νέα Αθήνα παρουσίασε με ζωηρά χρώματα, ο Γ. Σακελλαρίδης υποστηρίζοντας ότι «αλλάζοντας την πόλη, αλλάζουμε τη ζωή μας» ενώ πρόσθεσε τη μεγάλη αναντιστοιχία που υπάρχει αυτή τη στιγμή στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών και τις παροχές του Δήμου Αθηναίων. «Μένω στην Αθήνα. Κυκλοφορώ στην Αθήνα με τα πόδια. Γνωρίζω την πόλη» τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων.

Πέρα από βαθιές ρυθμιστικές αλλαγές, που πρέπει να γίνουν ώστε να ανακουφιστεί η διαρκής επισφάλεια που αισθάνονται οι πολίτες, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην υποστήριξη των συλλογικοτήτων αλληλεγγύης και την ενθάρρυνση των πολιτών να λάβουν ενεργά ρόλο στα θέματα που αφορούν την καθημερινότητά τους.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του  Δήμου της Αθήνας είναι τα σκουπίδια, στην αντίστοιχη ερώτηση που τέθηκε, ο Γ. Σακελλαρίδης είπε ότι επισκέφθηκε μόλις, χθες την υπηρεσία καθαριότητας του δήμου και ήρθε αντιμέτωπος με μία κατάσταση διάλυσης  που επικρατεί καθώς όχι μόνο έχει μειωθεί το προσωπικό, αλλά «δεν υπάρχουν καν κάδοι, για να αντικαταστήσουν τους παλιότερους». Το αποκεντρωμένο σύστημα διαχείρισης των απορριμμάτων, καθώς και η ανακύκλωση από την πηγή είναι άμεσες και συγκεκριμένες λύσεις σε αυτό το τεράστιο πρόβλημα.

Αναφορικά με το εξίσου σοβαρό ζήτημα, του κλεισίματος 20 παιδικών σταθμών στο δήμο της Αθήνας και περαιτέρω επιβάρυνσης των νέων ζευγαριών, ένας καλός διαχειριστής, πόσο μάλλον, ένας οικονομολόγος, όπως είναι ο ίδιος, μπορεί να εξοικονομήσει πόρους κόβοντας δαπάνες που θα προέρχονται από τις υπερεργολαβίες, για παράδειγμα, και να τις ανακατανείμει, εκεί που πραγματικά υπάρχει ανάγκη. Επιπλέον η καλύτερη αξιοποίηση του ΕΣΠΑ μιας και αυτή τη στιγμή μένουν αναξιοποίητα 50 εκ. που κινδυνεύουν να χαθούν.

Χωρίς να παραγνωρίζουμε τα προβλήματα που γεννά η μνημονιακή πολιτική στη καθημερινή ζωή των πολιτών το πρόταγμά μας δεν είναι Μνημόνιο – Αντιμνημόνιο, αλλά θέλουμε να δώσουμε έμφαση στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών. «Να πάρουν ζωή τα πάρκα της Αθήνας» η έμφαση στους ελεύθερους χώρους, η φωταγώγηση και αξιοποίηση τους θα συντελέσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Τέλος εξέφρασε την εμπιστοσύνη του, στον δημοκρατικό κόσμο της Αθήνας, ότι δεν θα φέρει ένα ναζιστή δήμαρχο στο β' γύρο των δημοτικών εκλογών. «Δεν ασχολούμαι με τον κύριο» είπε χαρακτηριστικά, αλλά με το φαινόμενο του νεοναζισμού.

«Με νέα υλικά θα δομήσουμε ένα νέο όραμα» αξιοποιώντας την πολιτιστική δημιουργία και τη ζωντάνια μιας πόλης που αναζητεί να εκφραστεί. Πληθώρα νέων καλλιτεχνών, αξιοποίηση του 9,84 και δημιουργία εστιών πολιτισμού μέσα από στέκια που θα μπορούν ελεύθερα να εκφραστούν οι δημιουργικές ικανότητες των νέων της πόλης.

Κατερίνα Μπρέγιαννη

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)