to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:46 | 20.03.2014

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Η ασφάλεια είναι δικαίωμα όλων των πολιτών (βίντεο)

«Δεν είπα ποτέ να φύγει η αστυνομία από το κέντρο της Αθήνας, αντίθετα, μίλησα για μια σωστή διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού της, ώστε να ισχυροποιηθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών» είπε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης το πρωί σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.


Αναφέρθηκε στο πολύ σοβαρό έργο που έχει να επιτελέσει η αστυνομία σε μια εποχή που ο κόσμος νοιώθει μεγάλη ανασφάλεια λόγω της υποβάθμισης του κέντρου.

Υποβάθμιση που δεν είναι απόρροια της οικονομικής και πολιτικής κατάστασης της χώρας και αποτυπώνεται σε μια εικόνα εγκατάλειψης, όπως καταδεικνύεται από τα κλειστά μαγαζιά, τους άστεγους ανθρώπους που ψάχνουν ένα μέρος για να κοιμηθούν.

Το ζήτημα της ασφάλειας των πολιτών είναι πολύ πιο σύνθετο και δεν εξαρτάται μόνο από την αστυνόμευση. Η ενίσχυση της οικονομικής και πολιτιστικής δραστηριότητας, στο κέντρο και τις γειτονιές είναι πολύ σημαντικός παράγοντας υπέρ της ασφάλειας των πολιτών.

Επίσης ο δήμος αυτό που μπορεί να κάνει στην κατεύθυνση αυτή είναι να πιέσει την πολιτεία να καλύψει βασικές ανάγκες των πολιτών που εξυπηρετούν το αίσθημα ασφάλειας, όπως για παράδειγμα το θέμα της ύπαρξης σχολικών φυλάκων. Η Ανοιχτή Πόλη έχει επεξεργασμένο και πλήρες πρόγραμμα στο ζήτημα αυτό.

«Η παρουσία της αστυνομίας στα Εξάρχεια θα πρέπει να είναι πιο αποτελεσματική. Δυστυχώς παρόλο που υπάρχουν πολλές αστυνομικές δυνάμεις το λαθρεμπόριο τσιγάρων και η διακίνηση ναρκωτικών» είναι έντονα και καθημερινά φαινόμενα. «Ο Δήμαρχος δεν είναι ο σερίφης της πόλης» συμπλήρωσε και υποστήριξε ότι η λύση βρίσκεται στη σωστή συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Τέλος σε ερώτηση για το παρεμπόριο είπε ότι «αν δεν θέλουμε να έχουμε μια επικοινωνιακή διαχείριση του προβλήματος, πρέπει να χτυπηθεί στη ρίζα του, το χονδρεμπόριο του παρεμπορίου, με διαρκείς ελέγχους για παράδειγμα στις πύλες εισόδου, στο λιμάνι, στα τελωνεία, κ.α.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)