to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:12 | 24.07.2021

Κοινωνία

Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Ένας θεσμός όπως η ΠτΔ οφείλει να στέκεται στη θέση του

Αναμενόμενες οι πιέσεις από εχθρούς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου, για τον επικεφαλής του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, ο οποίος ζητάει επίσημες απαντήσεις, κρίνοντας ως επιλήψιμη τη στάση της ελληνίδας ΠτΔ,


«Είναι ντροπή για έναν θεσμό να καλεί να τιμήσει έναν οποιοδήποτε άνθρωπο και να ανακαλεί την τελευταία στιγμή την βράβευσή του», τονίζει ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Ο ίδιος εκτίμησε ακόμα πως «δεν υπάρχει τίποτα που να μεσολάβησε από τότε που αποφασίστηκε η βράβευση που να αλλάζει τα δεδομένα για τους λόγους που επιλέχθηκε», ενώ θεωρεί πλέον «απαραίτητη» μία ανακοίνωση από την πλευρά της Προεδρίας «που να εξηγεί τους λόγους που επιλέχθηκε ο Ιάσονας Αποστολόπουλος να παρεβρεθεί στην επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο και να τιμηθεί και κυρίως να εξηγήσει εκτενώς τους λόγους για την πρωτοφανή ανάκληση της πρόσκλησης αυτής».

Στο σχόλιο Σακελλαρίδη αναφέρεται ακόμα:

«Ο Ιάσονας Αποστολόπουλος επιλέχθηκε να τιμηθεί από την ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την διάσωση εκατοντάδων μεταναστών από τον "υγρό τάφο" της Μεσογείου τα τελευταία χρόνια στο πλαίσιο ανθρωπιστικών αποστολών και αυτό εξακολουθεί να κάνει ως σήμερα κυριολεκτικά.

Οι αναμενόμενες πιέσεις που ασκούνται από τους εχθρούς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου ήταν αναμενόμενες, αλλά ένας θεσμός όπως η Προεδρία της Δημοκρατίας οφείλει να στέκεται στη θέση του. Αλλιώς γελοιοποιείται ή -ακόμα χειρότερα- επιβραβεύει αυτούς που τάσονται απέναντι στην αξία της ανθρώπινης ζωής, ανεξάρτητα από εθνικότητες, φυλές και θρησκείες. 

Πιστεύω ότι είναι ζήτημα ημερών να δούμε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να περνάει τις θύρες του Προεδρικού Μεγάρου (και του Μαξίμου, φυσικά) και να βραβεύεται για την "πρόσφορά του στον Ελληνισμό" (ή οπως αλλιώς θα το πούνε). Ο Ιάσονας Αποστολόπουλος και οι ομάδες έρευνας και διάσωσης σώζουν ζωές ανθρώπων όπως των γονιών του Γιάννη, που φεύγουν από την Αφρική αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον για αυτούς και τα παιδιά τους.

Τουλάχιστον η ΠτΔ εκείνη τη στιγμή να συναισθανθεί την στοιχείωδη αντίφαση των πράξεών της.

Σε κάθε περίπτωση είναι απαραίτητη η ανακοίνωση από την πλευρά της Προεδρίας που να εξηγεί τους λόγους που επιλέχθηκε ο Ιάσονας Αποστολόπουλος να παρβρεθεί στην επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο και να τιμηθεί και κυρίως να εξηγήσει εκτενώς τους λόγους για την πρωτοφανή ανάκληση της πρόσκλησης αυτής».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)