to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:02 | 26.03.2014

Πολιτική

Γαβριήλ Σακελλαρίδης: «Έχουμε κάνει συγκεκριμένες προτάσεις για αναπλάσεις περιοχών»

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ και την εκπομπή των Λυριτζή - Οικονόμου, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης μίλησε για τους ελεύθερους χώρους, τα δημοτικά τέλη, την δημοτική αστυνομία και το γήπεδο του ΠΑΟ.


 

 
«Οι παρελάσεις, επειδή αφορούν την ιστορική μνήμη, πρέπει να γίνονται με έναν τρόπο που να την τιμούν. Τα κάγκελα και ο αποκλεισμός δεν είναι το πραγματικό μήνυμα της 25ης Μαρτίου», είπε ο Γ. Σακελλαρίδης. 
 
Όσον αφορά τα δημοτικά τέλη, σημείωσε: «Μην κοροϊδευόμαστε, ο κόσμος δεν μπορεί να πληρώσει παραπάνω τέλη. Πρέπει να υπάρξει ένας εξορθολογισμός του συστήματος επιβολής των δημοτικών τελών, στο οποίο υπάρχουν παραλογισμοί. Αυτήν την στιγμή, το μόνο κριτήριο είναι το εμβαδόν του καταστήματος. Μπορούμε να κάνουμε ανακατατάξεις ώστε να μειωθούν τα δημοτικά τέλη σε περιοχές που πραγματικά οι άνθρωποι δεν μπορούν να τα πληρώνουν. Επίσης, πρέπει να υπάρξει μία ειδική ρύθμιση και για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές».
 
Παράλληλα, ο Γ. Σακελλαρίδης υπογράμμισε την ανάγκη επανασύστασης της δημοτικής αστυνομίας, σημειώνοντας: «Είναι απαραίτητο να υπάρχει δημοτική αστυνομία που να διασφαλίζει και την ευταξία της πόλης και ζητήματα ποιότητας ζωής. Να είναι παρούσα όταν υπάρχουν παραβιάσεις κοινόχρηστων χώρων και καταλήψεις πεζοδρομίων από τραπεζοκαθίσματα». 
 
Για το γήπεδο του Παναθηναϊκού, αλλά και την ευρύτερη περιοχή της λεωφόρου Αλεξάνδρας, ο Γ. Σακελλαρίδης είπε: «Πρέπει να γίνει μία ανάπλαση από τα Κουντουριώτικα μέχρι και τα Προσφυγικά. Συγκεκριμένα, να γίνουν βελτιωτικές παρεμβάσεις στο γήπεδο του ΠΑΟ, ώστε να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να αγωνίζεται στην Λεωφόρο. Για τα Προσφυγικά, έχουμε προτείνει από το 2003 μία πολυκατοικία να διατεθεί ως χώρος φιλοξενίας των συγγενών όσων βρίσκονται στον Άγιο Σάββα, αλλά και να δημιουργηθεί ένα Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης. Υπάρχουν δυνατότητες να αξιοποιηθούν τα Προσφυγικά και να γίνουν ένας πόλος ζωής μέσα στην πόλη». 
 
«Για τους ελεύθερους χώρους και το πράσινο, έχουμε κάνει συγκεκριμένες προτάσεις για αναπλάσεις περιοχών: για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Γουδή, για την περιοχή του Προμπονά, για τον Ελαιώνα και για την Ακαδημία Πλάτωνα. Επίσης, σε κάθε διαμέρισμα σχεδιάζουμε να κάνουμε μικρού τύπου, φθηνές αναπλάσεις, πεζοδρομήσεις, που να συνδέουν βασικά σημεία στις γειτονιές. Να μπορεί ο κάτοικος να πάει από την εκκλησία στο ΚΕΠ, από το ΚΕΠ στην λαϊκή αγορά, από την λαϊκή αγορά στην πλατεία. Αυτά δεν είναι έργα βιτρίνας. Δίνουν έμφαση στην ποιότητα ζωής των κατοίκων», συμπλήρωσε ο Γ. Σακελλαρίδης. 
 
Ερωτηθείς για την Χρυσή Αυγή, επεσήμανε: «Ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσεις το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής, είναι να δώσεις απαντήσεις στα πραγματικά προβλήματα που αφορούν τον κόσμο στην καθημερινότητά του». «Για τον Άγιο Παντελεήμονα ο κ. Καμίνης δεν έκανε ούτε το στοιχειώδες, να ανοίξει την παιδική χαρά», είπε ο Γ. Σακελλαρίδης. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)