to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Αντίπαλός μας είναι τα προβλήματα της πόλης (βίντεο)

«Αντίπαλος μας είναι τα προβλήματα της πόλης, όχι προσωπικά, οι συνυποψήφιοι μας, αλλά οι πολιτικές επιλογές που εκπροσωπούν» δήλωσε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης και εξέφρασε την βεβαιότητά του, ότι οι δημοσκοπήσεις, ήδη μεταφέρουν πολύ αισιόδοξα μηνύματα για την υποψηφιότητά του.


«Ο δήμος της Αθήνας έχει δύναμη και οφείλει να διεκδικεί, να συζητά και να διαπραγματεύεται ακόμα και να αντιδρά, αν χρειαστεί, στις επιλογές της κεντρικής εξουσίας» επεσήμανε, ενώ σε μια γρήγορη «ανάκριση» από τον Άκη Παυλόπουλο, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων αποδείχθηκε ιδιαίτερα διαβασμένος, όσον αφορά τα οικονομικά του δήμου. Τόνισε μάλιστα, ότι όσο και αν επαίρεται ο κος Καμίνης, απλά εφάρμοσε κατά γράμμα, τις πολιτικές του μνημονίου, με αποτέλεσμα να καταρρεύσουν οι δομές του δήμου, επί δημαρχίας του. Αντίθετα, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης πιστεύει ότι μια ανακατανομή των υπαρχόντων πόρων του δήμου αποτελεί μια πολύ συγκεκριμένη πρόταση που θα εξοικονομούσε χρήματα για το Δήμο Αθηναίων.

«Αν θέλαμε διαχειριστή, θα βάζαμε αγγελία» απάντησε χαρακτηριστικά, σε ερώτημα που τέθηκε για την έλλειψη εμπειρίας του στη διαχείριση, ενώ ανέλυσε τις οικονομικές δυσκολίες που αναγκάζουν τα μαγαζιά να κλείνουν. Η εφαρμογή της λιτότητας, τα χαράτσια, καθώς και το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή που θα επιδεινώσει την κατάσταση για τους μικρομεσαίους, η έλλειψη χρημάτων των καταναλωτών είναι οι πραγματικοί λόγοι και όχι οι πορείες στο κέντρο.  Παράλληλα όμως πρόσθεσε ότι σύμφωνα, με την κοινή λογική, δεν μπορεί να κλείνει ο δρόμος για 100 άτομα και αυτό είναι κάτι που λύνεται σε συνεννόηση με τους διαδηλωτές.

Διαβεβαίωσε, ότι θα συνεργαστεί με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τα ζητήματα της ασφάλειας των δημοτών και όσον αφορά τη δημοτική αστυνομία δήλωσε υπέρ της επαναφοράς της τονίζοντας όμως ότι το όπλο των δημοτικών αστυνομικών πρέπει να είναι το «στυλό και όχι το περίστροφο». Συμπλήρωσε τέλος, ότι η ανασφάλεια των πολιτών δεν έχει είναι θέμα μόνο αστυνόμευσης, αλλά απορρέει και από την υπάρχουσα κοινωνική κατάσταση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)