to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Το γαρ πολύ της θλίψεως...

Περισσότερο από εμφανές ότι επιλέγουν να καλλιεργήσουν το μίσος, να δηλητηριάσουν την πολιτική ζωή και να ξαναστήσουν το έξαλλο αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο με κάθε κόστος και κάθε τρόπο.


Πολύ περίεργη είναι η τακτική των στελεχών της Ν.Δ. στα τηλεοπτικά παράθυρα, και όχι μόνο. Με απίστευτη ευκολία ξεφουρνίζουν το πιο απίστευτο ψέμα, το πιο φαιδρό επιχείρημα, που με πολύ μεγάλη δυσκολία μπορεί να αποδεχθεί ο κοινός νους. Μιλάμε για πολιτικές θέσεις που έρχονται σε ευθεία σύγκρουση με την κοινή λογική. Φαίνεται πως έχει γίνει πλέον κανόνας το παλιό δόγμα του κίτρινου Τύπου «δεν θα αφήσουμε την αλήθεια να μας χαλάσει μια ωραία ιστορία».

Ρεσιτάλ παραλογισμού από τον γραμματέα της Ν.Δ. Π. Μαρινάκη αλλά και την υφυπουργό Σ. Βούλτεψη. Δεν φαίνεται να αποτελούν την εξαίρεση, αλλά, αντίθετα, όλα δείχνουν ότι είναι οι πρώτοι συνειδητά που θυσιάζουν το όποιο πολιτικό κύρος τους για χάρη του κομματικού συμφέροντος.

Ισως κάποιοι πίστεψαν ότι οι υπερβολές του Π. Μαρινάκη για την ταύτιση του ΣΥΡΙΖΑ με τη Χ.Α. ήταν η εξαίρεση.  Άλλοι μπορεί να θεώρησαν ότι του ξέφυγαν πάνω στην αντιπαράθεση. Κάθε άλλο.  Όλα ήταν προγραμματισμένα και σχεδιασμένα, και μάλιστα τα εκστόμισε συνειδητά και χωρίς ίχνος ντροπής.

Τον ακολούθησε η Σ. Βούλτεψη, που, χωρίς να διστάσει, αμφισβήτησε το Κτηματολόγιο για να δικαιολογήσει την ανάλγητη πολιτική της κυβέρνησης για τους πρόσφυγες στον Έβρο.

Οι εμφανίσεις αυτές τους απομακρύνουν από κάθε λογικό και σοβαρό άνθρωπο, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης. Αντίθετα, ενδυναμώνουν τις σχέσεις με τους ακροδεξιούς και τους κάθε λογής ακραίους. Απλώς «χαϊδεύουν» ό,τι πιο καθυστερημένο και αναχρονιστικό υπάρχει στο συντηρητικό στρατόπεδο. Γι’ αυτούς ενδιαφέρονται και θέλουν να τους επαναφέρουν στο μαντρί, παρά για τον μέσο πολίτη που βλέπει να αδιαφορούν για τα πραγματικά προβλήματά του.

Είναι όμως περισσότερο από εμφανές ότι επιλέγουν να καλλιεργήσουν το μίσος, να δηλητηριάσουν την πολιτική ζωή και να ξαναστήσουν το έξαλλο αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο με κάθε κόστος και κάθε τρόπο. Αφελώς στο Μαξίμου πιστεύουν ότι μοναδική σανίδα σωτηρίας τους είναι η νεκρανάσταση της τραμπικής-ακροδεξιάς ρητορικής. Δεν είναι όμως όλες οι εποχές ίδιες.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)