to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:44 | 18.05.2020

Πολιτική

Γ. Αμανατίδης: Η κυβέρνηση αδρανεί τηρεί παθητική και αντιφατική στάση (ηχητικό)

«Έχει καθυστερήσει πολύ η κυβέρνηση στη λήψη μέτρων για τον τουρισμό και την οικονομία, γενικότερα» επεσήμανε, εξαρχής, ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης μιλώντας, σήμερα, στο δημοτικό ραδιόφωνο της πόλης: «FM100».


«Η κυβέρνηση αδρανεί, εγκατέλειψε και δεν επιμένει στην έκδοση ευρωομολόγου» είπε δείχνοντας καθαρά πως ακολουθεί τους άλλους και γενικότερα τις εξελίξεις, «αντί να προηγείται αυτών, όπως θα έπρεπε να κάνει», εξηγώντας, περαιτέρω, ότι χρειάζεται το ύψος των κονδυλίων, τόσο του ευρωπαϊκού ταμείου ανάκαμψης, όσο και του προγράμματος SURE, να είναι γενναίο και κατανεμημένο ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε χώρας και όχι σύμφωνα με το ΑΕΠ.

«Για άλλη μια φορά βλέπουμε τα χάσματα εντός της ΕΕ που είναι δομικά» σημείωσε «και την στάση της κυβέρνησης που είναι παθητική. Θα μπορούσε να ενεργοποιήσει τη Σύνοδο του Νότου και δεν το έκανε» πρόσθεσε.

«Δεν υπάρχει γενναία επιδότηση της εργασίας, την ώρα που είναι ορατός ο φόβος της ανεργίας στην ελληνική κοινωνία» υποστήριξε, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, ζητώντας άμεση ενίσχυση του κόσμου της εργασίας, με καταβολή τουλάχιστον τριών δισεκατομμυρίων ευρώ για τη λειτουργία των επιχειρήσεων.

Ερωτηθείς, στη συνέχεια, για την προσέλευση του κόσμου στις εκκλησίες, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, απάντησε πως «συνολικά η ελληνική κοινωνία έδειξε ωριμότητα και την προηγούμενη περίοδο και δείχνει και τώρα, κατά την σταδιακή επάνοδο, όμως η ελληνική Πολιτεία δείχνει αντιφατικότητα και στοχοποιεί τη νεολαία».

«Δεν φταίνε οι αστυνομικοί, αλλά η πολιτική ηγεσία που δίνει τις εντολές και λέει άλλο η Πλατεία Ομονοίας κι άλλο οι άλλες πλατείες» τόνισε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)