to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:48 | 21.05.2015

Διεθνή

Συγκέντρωση συμπαράστασης στη Γαλλία: «Οι κόκκινες γραμμές του ελληνικού λαού και της κυβέρνησής του είναι και δίκες μας»

«Οι κόκκινες γραμμές του ελληνικού λαού και της κυβέρνησής του είναι και δίκες μας» ήταν η φράση που ακούγονταν από Γάλλους διαδηλωτές στην συγκέντρωση συμπαράστασης με τον Ελληνικό λαό και τα δίκαια αιτήματα του που υπερασπίζει η κυβέρνηση κοινωνικής σωτήριας .


Η υπεράσπιση των μισθών των συντάξεων ,η χρήση των δημόσιων αγαθών , το δίκαιο φορολογικό είναι και δίκη μας υπόθεση . “Με τους ΄Ελληνες” και όχι “για τους ΄Ελληνες” δείχνοντας ότι ο αγώνας είναι κοινός  ”Ούτε Βήμα πίσω” τα συνθήματα των Ελλήνων και ξένων, φοιτητών και εργαζόμενων, του Παρισιού.

Την συγκέντρωση καλούσε η συλλογικότητα 'Avec les Grecs' (Με τους Έλληνες) και στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι των γαλλικών κομμάτων της αριστεράς των κινημάτων και των συνδικάτων. Από τότε δραστηριοποιείται οργανώνοντας δημόσιες εκδηλώσεις παντού στην Γαλλία ενημερώνοντας τον Γαλλικό λαό για την κατάσταση στην Ελλάδα για το πανευρωπαϊκό διακύβευμα της “μάχης “ της  ελληνικής κυβέρνησης και του Ελληνικού λαού  ενάντια στην λιτότητα και τον νεοφιλελευθερισμο .

Η  συγκέντρωση της 20ης Μαΐου στην πλατεία Δημοκρατίας εγκαινιάζει ένα νέο γύρο κινητοποιήσεων καθώς η διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους μπαίνει σε μια νέα κρίσιμη φάση και θα κορυφωθεί με την εβδομάδα κινητοποιήσεων στις 20 με 27 Ιουνίου . Ήδη το Σάββατο 20 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί μεγάλη ενωτική διαδήλωση με συμμέτοχη ενός ευρυτέρου φάσματος οργανώσεων και κινημάτων με στόχο να σταλεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τον Φρανσουά Ολάντ να αλλάξει πολίτικη ,να αλλάξει στάση και να στηρίξει την Ελληνική κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις .

Δεδομένου ότι την συλλογικότητα στηρίζουν σε προσωπικό επίπεδο και αρκετά στελέχη από τους σοσιαλιστές που διαφωνούν με την πολίτικη Ολάντ και ενόψει του συνεδρίου τους τον Ιουνίου η γαλλική πολίτικη επικαιρότητα αποκτά ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον και οι αγώνες των Γάλλων και των Ελλήνων βρίσκουν μια κοινή συνισταμένη .Κοινό μέτωπο ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό την λιτότητα και την κοινωνική οπισθοδρόμηση .

Bαγγέλης Γούλας

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)