to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:57 | 11.01.2013

Διεθνή

Γαλλία: Οι τρεις Κούρδισσες ακτιβίστριες δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ με πολλές σφαίρες στο κεφάλι

Οι τρεις ακτιβίστριες οι σοροί των οποίων εντοπίσθηκαν στο Παρίσι το βράδυ της Τετάρτης, είχαν δολοφονηθεί η καθεμιά τους με πολλές σφαίρες στο κεφάλι, αποκάλυψαν σήμερα δικαστικές πηγές.





Η νεκροψία-νεκροτομή των σορών έδειξε πως η μία από αυτές είχε δεχθεί τέσσερις σφαίρες στο κεφάλι. Οι δύο άλλες έφεραν από τρεις σφαίρες επίσης στο κεφάλι, προσθέτει η ίδια πηγή.

Οι διαπιστώσεις της νεκροψίας επιβεβαιώνουν την υπόθεση της εκτέλεσης, που είχε διατυπωθεί από την αστυνομία αμέσως μετά τον εντοπισμό των σορών των γυναικών στο «Κέντρο Πληροφόρησης για το Κουρδιστάν» στο Παρίσι.

Σύμφωνα με άλλες αστυνομικές πηγές, οι σφαίρες είχαν διαμέτρημα 7,65 χιλιοστών.

Αυτού του είδους το διαμέτρημα έχουν σφαίρες που χρησιμοποιούνται σε αυτόματα πιστόλια, όπως το γερμανικής κατασκευής προπολεμικό Walther PPK.

Μεταξύ των τριών θυμάτων, η 55χρονη Σακινέ Τζανσίζ, ιδρυτικό μέλος του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), θεωρείται ότι ανήκει στον στενό κύκλο του φυλακισμένου ηγέτη του Αμπντουλάχ Οτζαλάν.

Η 32χρονη Φιντάν Ντογάν θεωρείται μία από τις πιο δραστήριες ακτιβίστριες για τον κουρδικό σκοπό και ήταν εκπρόσωπος της κουρδικής κοινότητας στις γαλλικές και ευρωπαϊκές αρχές.

Το νεότερο από τα θύματα, η 24χρονη Λεϊλά Σοϊλεμέζ ήταν μέλος κουρδικής νεολαίας και διέμενε μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας, όπου βρίσκεται εγκατεστημένη η οικογένειά της.

Οι δολοφονίες αυτές συμπίπτουν με την επίτευξη μιας κατ’ αρχήν συμφωνίας μεταξύ της Άγκυρας και του Οτζαλάν για τον τερματισμό των εχθροπραξιών.

Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά για την συγκεκριμένη δολοφονία, υπογραμμίζει ένας ειδικός για το Κουρδικό στη Γαλλία: είναι πιθανόν να πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο εσωτερικό του ΡΚΚ η οποία σχετίζεται με την διαπραγμάτευση με την Άγκυρα, ενέργεια τουρκικών ακροδεξιών ομάδων, όπως οι Γκρίζοι Λύκοι, ή ακόμη και εγκληματική ενέργεια.

Το ΡΚΚ έχει απασχολήσει συχνά τη γαλλική αστυνομία, σχετικά με τις μεθόδους χρηματοδότησής του, που περιλαμβάνουν και τον εκβιασμό, και 21 υποθέσεις συνεχίζουν να τελούν υπό διερεύνηση.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός υποστήριξε σήμερα ότι θα πρέπει να αναμένονται τα συμπεράσματα της έρευνας από τη γαλλική αστυνομία, αλλά θεώρησε πως τα πρώτα στοιχεία υποδεικνύουν κάποιον εσωτερικό δάκτυλο, μάλλον από στοιχεί, τα οποία δεν θέλησε να κατονομάσει, αλλά που πιστεύει ότι θέλουν να «σαμποτάρουν» τις διαπραγματεύσεις της Άγκυρας με το ΡΚΚ.

Η δολοφονία των τριών γυναικών έχει προκαλέσει συγκίνηση στην κοινότητα των Κούρδων στη Γαλλία, η οποία αριθμεί 150.000 μέλη.




Πηγή: «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ




Νεκρές τρεις Κούρδισσες ακτιβίστριες στη Γαλλία

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)