to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:29 | 30.06.2014

πηγή: Ναυτεμπορική

Αθλητισμός

Γαλλία-Νιγηρία, Γερμανία-Αλγερία: Τα σημερινά ματς στο Μουντιάλ

Δύο αναμετρήσεις με ακλόνητα φαβορί περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα της φάσης των «16» στο Παγκόσμιο Κύπελλο, καθώς υπό φυσιολογικές συνθήκες Νιγηρία και Αλγερία δεν μπορούν να απειλήσουν τις Γαλλία και Γερμανία, αντίστοιχα.


Ο πρώτος αγώνας θα ξεκινήσει στις 19:00 στο Εθνικό στάδιο της Μπραζίλια και φέρει αντιμέτωπους τους «τρικολόρ» του Ντιντιέ Ντεσάμπ με τους «πράσινους αετούς» από την Αφρική.

Οι Γάλλοι προκρίθηκαν ως πρώτοι από τον 5ο όμιλο, αποδίδοντας κατά διαστήματα εντυπωσιακό ποδόσφαιρο κι αυτό έχει να κάνει με το άριστο κλίμα των αποδυτηρίων, σε αντίθεση δηλαδή με ό,τι συνέβαινε στο Μουντιάλ του 2010 στη Νότια Αφρική. 

Από την πλευρά τους, οι Νιγηριανοί προκρίθηκαν ως δεύτεροι στον 6ο όμιλο και μάλιστα εντυπωσίασαν στην ήττα με 3-2 από την Αργεντινή, καθώς επέδειξαν μεγάλο πάθος, θέληση αλλά και μια αξιόλογη ομάδα. Να σημειωθεί ότι στη μοναδική φορά που έχουν αναμετρηθεί οι δύο ομάδες, η Νιγηρία είχε επικρατήσει με 1-0.

Οι «μπλε» αναμένεται να παραταχθούν με τους, Λιορίς, Ντεμπουσί, Βαράν, Σακό (Κοσιελνί), Εβρά, Καμπάιγ, Βαλμπουενά, Ματουϊντί, Σισοκό, Μπενζεμά, Ζιρού (Πογκμπά) και η Νιγηρία με τους, Ενιάμα, Γιόμπο, Άμπροουζ, Μούσα, Οντεμβίγκι, Οσανίουα, Εμενίκε, Όμπι Μίκελ, Ονάζι, Ουτσέμπο, Ομερούο.

            «Πάντσερ» εναντίον Αλγερινών

Ακόμη πιο μεγάλη είναι, πάντοτε σε θεωρητικό επίπεδο, η διαφορά ανάμεσα στο ζεύγος που έπεται και το οποίο συγκροτούν η Γερμανία και η Αλγερία, που θα συγκρουστούν στις 23:00 στο «Μπέιρα Ρίο» του Πόρτο Αλέγκρε, παρότι είναι εντυπωσιακό ότι τις δύο φορές που συναντήθηκαν κατά το παρελθόν, η Αλγερία μετρά ισάριθμες νίκες!

Οι Γερμανοί προκρίθηκαν ως πρώτοι από τον 7ο όμιλο, εντυπωσιάζοντας στον αγώνα με την Πορτογαλία (4-1) και παραμένουν ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Ο Γιόαχιμ Λεβ δεν θα έχει στην διάθεση του τον τραυματία Λούκας Ποντόλσκι, που ούτως ή άλλως δεν λογίζεται ως πρώτη επιλογή. Από την πλευρά τους, οι Αλγερινοί έκαναν την έκπληξη και προκρίθηκαν ως δεύτεροι από τον 8ο όμιλο, αποκλείοντας τη Ρωσία. 

Η «νατσιονάλμαντσαφτ» αναμένεται να ξεκινήσει με τους, Νόιερ, Μπόατενγκ, Χούμελς, Μερτεζάκερ, Χέβεντες, Σβαϊνστάιγκερ, Λαμ, Κρόος, Οζίλ, Γκέτσε, Μίλερ και η ομάδα του Βαχίντ Χαλίλχοζιτς με τους, Μπολί, Μπελκαλέμ, Χαλίς, Μεσμπά, Μεντζανί, Μαντί, Μπενταλέμπ, Φενγκουλί, Μπραχίμι, Σλιμανί, Τζαμπού.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)