to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

0:22 | 13.09.2018

Διεθνή

Γαλλία: Κυβερνητικά σχέδια αξίας 8 δισ. ευρώ για την καταπολέμηση της φτώχειας

Η κυβέρνηση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν σχεδιάζει να αφιερώσει 8 δισεκατομμύρια ευρώ για την καταπολέμηση της φτώχειας, δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπενζαμέν Γκριβό.


Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα 20 Minutes και δημοσιεύτηκε σήμερα, ο Γκριβό ανέφερε ότι το «σχέδιο μας για την καταπολέμηση της φτώχειας είναι αξίας 8 δισεκατομμυρίων ευρώ και κατανέμεται σε τέσσερα έτη».

«Είναι μια πολύ ισχυρή πολιτική επιλογή σε μια περίοδο που δίνουμε πολύ μεγάλη προσοχή στα δημόσια έξοδα», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας INSEE, περίπου 8,8 εκατομμύρια άνθρωποι στην Γαλλία ζούσαν το 2016 σε συνθήκες φτώχειας, που καθορίζεται ως το 60% του μέσου εισοδήματος. Αυτό αντιστοιχεί στο 14% του πληθυσμού.

Ο Γκριβό δεν ανέφερε αν τα χρήματα θα προέλθουν από νέα κονδύλια ή από υπάρχοντα κεφάλαια που θα αναδιανεμηθούν από άλλους προϋπολογισμούς.

Το σχέδιο αντιμετώπισης της φτώχειας του Μακρόν, που έχει ήδη καθυστερήσει μια φορά επιδιώκει να πείσει τους ψηφοφόρους ότι η μεταρρυθμιστική του ατζέντα δεν επωφελεί μόνο τους εύπορους και τις επιχειρήσεις.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν διευκρίνισε πως τα χρήματα θα επενδυθούν, αλλά σημείωσε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει αρκετά μέτρα είτε για να βοηθήσει ανθρώπους να επιστρέψουν στην εργασία, ή να αποκτήσουν καλύτερες θέσεις απασχόλησης.

Ενώ αρκετά προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας έχουν αναπτυχθεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο δεκαετιών ο Γκριβό τόνισε ότι απέτυχαν να εξαλείψουν τις αιτίες της φτώχειας.

Ο Γάλλος πρόεδρος αναμένεται να παρουσιάσει αύριο το σκιαγράφημα της στρατηγικής του για την καταπολέμηση της φτώχειας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

tags: Γαλλία

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)