to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:59 | 07.03.2016

Διεθνή

Γαλλία: Κάλεσμα για τη "σωτηρία ανθρώπινων ζωών, της Σένγκεν και της ίδιας της Ευρώπης"

Κάλεσμα για τη «σωτηρία ανθρώπινων ζωών, της Σένγκεν και της ίδιας της Ευρώπης» απευθύνει, με ολοσέλιδο αφιέρωμα στην εφημερίδα "Λιμπερασιόν", η ομάδα Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.


   «Θα πρέπει να δράσουμε άμεσα. Δεν μπορούμε άλλο να χάσουμε χρόνο» υπογραμμίζουν και προσθέτουν: «Είναι αξιοθρήνητη η αποτυχία των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων στο προσφυγικό. Και ενώ τα κράτη μέλη φιλονικούν μεταξύ τους, άνθρωποι πεθαίνουν και η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει να αποσυντίθεται. Εμείς οι Σοσιαλιστές και Δημοκράτες του ΕΚ και απανταχού της Ευρώπης, καλούμε τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων που συναντώνται σήμερα να δράσουν από κοινού», για τους κάτωθι στόχους:

   1. Μια κατεπείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια στην Ελλάδα και αλλού στην Ευρώπη, ώστε να προσφερθεί στέγη, περίθαλψη και τροφή στους πρόσφυγες.

   2. Μια οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα, θα πρέπει να προστεθεί στη χρηματοδότηση που προβλέπεται για τις γειτονικές χώρες της Συρίας.

   3. Θα πρέπει να εφαρμοσθεί άμεσα η απόφαση μετεγκατάστασης των προσφύγων που έχει ήδη παρθεί. Δεν μπορούμε πλέον να χρονοτριβούμε και οι κυβερνήσεις που δεν σέβονται τις νομικές υποχρεώσεις τους θα πρέπει να υποστούν τις συνέπειες.

   4. Η κατάρρευση της ζώνης Σένγκεν θα είναι καταστροφή για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα πρόσκαιρα μέτρα στα σύνορα θα πρέπει να είναι πρόσκαιρα και χρειάζεται ένα ακριβές σχέδιο για την κατάργησή τους.

   5. Η Συμφωνία του Δουβλίνου, με βάση την οποία οι πρόσφυγες υποβάλλουν την αίτηση για άσυλο στην πρώτη χώρα άφιξή τους, είναι πλέον νεκρή. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να προτείνει μια νέα και πρακτική λύση, που να βασίζεται σε μια επιμερισμένη ευθύνη ανάμεσα στα κράτη-μέλη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)