to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:09 | 24.04.2013

Διεθνή

Γαλλία: Η διεύθυνση της τοπικής IBM φέρεται να σχεδιάζει την περικοπή άλλων 1.200 θέσεων εργασίας

Η κολοσσιαία αμερικανική εταιρεία πληροφορικής IBM σχεδιάζει να καταργήσει "περισσότερες από 1.200 θέσεις εργασίας" από τις συνολικά 9.700 των υπαλλήλων της επί γαλλικού εδάφους, δήλωσαν σήμερα στο Παρίσι συνδικαλιστικές πηγές, στο τέλος ενός κεντρικού συμβουλίου της επιχείρησης.


"Η διεύθυνση μάς ενημέρωσε ότι ‘θεωρεί αναγκαιότητα πλέον το να καταργηθούν περισσότερες από 1.200 θέσεις εργασίας’ μέσα σε δύο χρόνια", είπε ο Πιερί Ποκέ του συνδικάτου Unsa, στο οποίο είναι εγγεγραμμένοι οι περισσότεροι εργαζόμενοι στην γαλλική θυγατρική της IBM.

Ο Ποκέ υπενθύμισε ότι "πριν από δεκαπέντε χρόνια είχαμε 26.000 υπαλλήλους" στην εταιρεία, που σήμερα απασχολεί μόλις 9.730 πρόσωπα.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε ο Ζεράρ Σαμό, αντιπρόσωπος στην επιχείρηση του συνδικάτου CGT.

Σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου, η διεύθυνση της IBM απέφυγε να δώσει έναν συγκεκριμένο αριθμό σε ό,τι αφορά τις θέσεις εργασίας που θα καταργηθούν.

Πάντως σε μια ανακοίνωσή της σημείωσε ότι θέλει να προβεί στην "απαραίτητη προσαρμογή της IBM France στις απαιτήσεις των πελατών της".

Οι συνδικαλιστές είπαν ότι δεν πρόκειται ακόμη να κινήσουν μια διαδικασία για να προασπίσουν θέσεις εργασίας, όπως προβλέπει η γαλλική εργατική νομοθεσία.

"Δεν μας εκτέθηκε ένα πραγματικό σχέδιο σήμερα. Θα ζητήσουμε πραγματογνωμοσύνη προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πάνε τόσο άσχημα τα πράγματα στην IBM (Γαλλίας) αλλά και να μελετήσουμε τις συνέπειες (. . . ) για το εναπομένον προσωπικό, αφού γίνουν αυτές οι απολύσεις".

Σε διεθνές επίπεδο, η IBM απασχολεί περίπου 400.000 ανθρώπους. 

Πηγή ΑΠΕ - ΑΜΠ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)