to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:34 | 31.01.2017

Διεθνή

Γαλλία: Έρευνα στο γραφείο του Φιγιόν από την αστυνομία - 900.000 είχε εισπράξει η σύζυγός του και 84.000 τα παιδιά του

Αστυνομικοί μετέβησαν σήμερα στο γαλλικό κοινοβούλιο, στο Παρίσι, προκειμένου να κατασχέσουν έγγραφα που σχετίζονται με την υπόθεση της αργομισθίας της συζύγου του Φρανσουά Φιγιόν, του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας.


Η σύζυγος του υποψηφίου της Δεξιάς στις προεδρικές εκλογές, Φρανσουά Φιγιόν, που θεωρείται ύποπτη για αργομισθία, εισέπραξε συνολικά περισσότερα από 900.000 ευρώ, ως «κοινοβουλευτική βοηθός» και συνεργάτιδα σε ένα λογοτεχνικό περιοδικό, γράφει η εβδομαδιαία εφημερίδα Le Canard Enchaîné στο φύλλο της που θα κυκλοφορήσει αύριο.

Την περασμένη εβδομάδα η γαλλική εφημερίδα είχε αναφέρει το ποσό των «500.000 ευρώ». Τώρα κάνει λόγο για το ποσό των 831.440 ευρώ, το οποίο έλαβε η Πενέλοπι Φιγιόν ως κοινοβουλευτική βοηθός του συζύγου της ή του διαδόχου του Μαρκ Ζουλό, το διάστημα μεταξύ 1988 και 1990, επίσης το διάστημα μεταξύ 1998 έως 2007 και κατόπιν 2012 έως 2013.

Η σύζυγος του συντηρητικού υποψηφίου έλαβε επίσης περίπου 100.000 ευρώ για την απασχόλησή της στο περιοδικό La Revue des deux mondes, το διάστημα μεταξύ 2012-2013.

Επιπλέον, ο συντηρητικός υποψήφιος πλήρωσε δύο από τα παιδιά του ως κοινοβουλευτικούς βοηθούς με το ποσό των 84.000 ευρώ το διάστημα μεταξύ 2005 και 2007 κι ενώ σπούδαζαν, σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσίευσε η εφημερίδα.

Οι νέες αποκαλύψεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας λίγες ώρες μετά την έφοδο ερευνητών στο γραφείο του Φιγιόν στην Εθνοσυνέλευση. Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ρεπουμπλικάνων στην Εθνοσυνέλευση Κριστιάν Ζακόμπ μίλησε για τη διεξαγωγή «έρευνας».

«Έχω αυτοπεποίθηση, παραμένω γαλήνιος»

O υποψήφιος της δεξιάς παράταξης της Γαλλίας στις προεδρικές εκλογές Φρανσουά Φιγιόν δήλωσε σήμερα ότι δεν πτοείται και νιώθει σιγουριά κι αυτοπεποίθηση, ενώ αναμένει την ολοκλήρωση της έρευνας με επίκεντρο τις κατηγορίες περί αργομισθίας της συζύγου και των παιδιών του, που φέρονται να έχουν πληρωθεί με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για την κάλυψη θέσεων απασχόλησης όπου δεν εργάστηκαν ποτέ.

«Έχω αυτοπεποίθηση, παραμένω γαλήνιος. Αναμένω την ολοκλήρωση της έρευνας» επισήμανε ο Γάλλος πολιτικός κατά την έναρξη μιας ομιλίας στο Παρίσι σε έναν ευρωπαϊκό επιχειρηματικό όμιλο, προσθέτοντας ότι βρίσκεται στο στόχαστρο μιας εκστρατείας συκοφάντησης από επαγγελματίες.

 

Δεν πείθονται οι Γάλλοι για την αθωότητα του Φιγιόν

Μια μεγάλη πλειονότητα των Γάλλων ψηφοφόρων δεν πείθεται από τα επιχειρήματα που χρησιμοποιεί ο υποψήφιος του συντηρητικού κόμματος της Γαλλίας στις προεδρικές εκλογές Φρανσουά Φιγιόν για να αντικρούσει τις κατηγορίες περί "αργομισθίας" της συζύγου του, κατέδειξε σήμερα δημοσκόπηση.

Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου Elabe για λογαριασμό του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου BFM TV κατέδειξε ότι το 76% των ερωτηθέντων δεν πείθεται από τα επιχειρήματα του πρώην πρωθυπουργού.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε διαδικτυακά την Δευτέρα και Τρίτη σε δείγμα 974 ανθρώπων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)