to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:15 | 06.06.2013

Διεθνή

Γαλλία: Εγκεφαλικά νεκρός ένας 18χρονος μετά από επίθεση από τρεις σκίνχεντ στο Παρίσι

Σοκ έχει προκαλέσει στη Γαλλία η είδηση ότι ένας 18χρονος φοιτητής έμεινε εγκεφαλικά νεκρός μετά από επίθεση που δέχθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο κέντρο του Παρισιού από τρεις σκίνχεντ.


Οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο νεαρός, που ονομάζεται Κλεμάν Μερίκ, και φέρεται να ανήκει σε οργάνωση της αριστεράς, ψώνιζε μαζί με φίλους του στην περιοχή έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό του Σεν Λαζάρ, όταν χτυπήθηκε με σιδηρογροθιά από έναν από τους σκίνχεντ. Πέφτοντας στο έδαφος, χτύπησε στο κεφάλι του. 

Ο νεαρός νοσηλεύεται εγκεφαλικά νεκρός, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι οποίες θεωρούν ότι η επίθεση είχε πολιτικά κίνητρα.

«Χτυπημένος βίαια στο έδαφος από ομάδα μελών της άκρας δεξιάς, όπως φαίνεται της Oμάδας JNR (Εθνικιστής Επαναστάτης Νέος), έμεινε αναίσθητος», ανακοίνωσε το Κόμμα της Αριστεράς.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, ένα μπαζάρ ρούχων ειχε οργανωθεί την Τετάρτη σε κατάστημα της περιοχής του Σεν Λαζάρ, στο κέντρο του Παρισιού. Στις 18.00 τρεις νεαροί σκίνχεντ, ανάμεσά τους και μία γυναίκα, έφθασαν στον τόπο του μπαζάρ.

Ακολούθησαν διαπληκτισμοί ανάμεσα σε αυτούς και σε άλλη ομάδα νεαρών. Οι σκινχεντ κάλεσαν ενισχύσεις και στη συνέχεια περίμεναν τους νεαρούς έξω από το κατάστημα. Επειτα από τους διαπληκτισμούς, ο ένας από τους σκίνχεντς χτύπησε τον Κλεμάν. Οι δράστες διέφυγαν.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ, το Κόμμα της Αριστεράς καταγγέλλει τη «θρασύδειλη επίθεση» κατά ενός ακτιβιστή γνωστού για τη δέσμευσή του κατά της άκρας δεξιάς και απαιτεί τη διάλυση των ομάδων της άκρας δεξιάς που «έχουν πληθύνει τις πράξεις βίας στο Παρίσι και σε ολόκληρη τη χώρα εδώ και πολλές εβδομάδες».

Πληροφορίες από Τα Νέα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)