to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:13 | 08.04.2016

Διεθνή

Γαλλία: 2.500 διαδηλωτές στους δρόμους του Παρισιού εναντίον του σχεδίου αναδιάρθρωσης της General Electric

Τουλάχιστον 2.500 εργαζόμενοι στην εταιρεία General Electric (GE) κατέκλυσαν σήμερα τους δρόμους του Παρισιού, στο πλαίσιο μιας ημέρας δράσης που διοργανώθηκε σε πανευρωπαϊκό επίπεδο εναντίον του σχεδίου αναδιάρθρωσης που έχει καταρτίσει ο αμερικανικός όμιλος, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει την κατάργηση 6.500 θέσεων εργασίας στην Ευρώπη.


Μεταξύ των διαδηλωτών, 700 ήλθαν από τη Γερμανία, εκατοντάδες από τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία, το Βέλγιο και την Πολωνία. Πολλοί εργάζονται στον τομέα ενέργειας της Άλστομ, την οποία εξαγόρασε πριν από 4 μήνες ο αμερικανικός κολοσσός, μετέδωσε μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Σφυρίγματα αλλά και οι ήχοι από κλάξον και ροκάνες ακούγονταν, ενώ το πλήθος κρατούσε πανό όπου αναγράφονταν συνθήματα όπως: «Σταματήστε τη σφαγή των εργαζόμενων», «βιομηχανική ιστορία 108 ετών στα σκουπίδια» ή στα αγγλικά «EUActionDay_GE General Electric : κρατήστε τον λόγο σας, σταματήστε τις περικοπές θέσεων εργασίας».

«Η GE δεν είχε ποτέ δει αυτού τους είδους τη διαδήλωση. Εξαιτίας της απουσίας επενδύσεων, όλες οι μονάδες απειλούνται. Όλοι εκείνοι που βρίσκονται εδώ, ήλθαν εδώ για να πουν όχι στο σχέδιο αναδιάρθρωσης, ναι σε ένα σχέδιο επενδύσεων για το μέλλον» δήλωσε ο Λοράν Σαντουάρ, από τη συνδικαλιστική ένωση CGT.

«Δεν δίνουν δεκάρα για τα κοινωνικά ζητήματα. Έχουν παχυλούς μισθούς, καταστρέφουν τις δουλειές μας. Θα συνεχίσουμε τη μάχη μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενωμένοι κι αλληλέγγυοι, για τις οικογένειές μας, τα νοικοκυριά μας, την αγοραστική μας δύναμη. Δεν θα κάνουμε πίσω» υπογράμμισε ο Βόλφγκανγκ Λεμπ της γερμανικής συνδικαλιστικής ένωσης IG-Metall.

Πέρα από τη διαδήλωση στο Παρίσι, «κινητοποιήσεις – απεργίες, στάσεις εργασίας – πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα σε περισσότερες από 40 μονάδες στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Αυστρία, το Βέλγιο, την Τσεχία, τη Σουηδία και την Ελβετία» σύμφωνα με την διεθνή ομοσπονδία συνδικαλιστικών ενώσεων industriALL.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)