to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

«Γαλάζιες» μπίζνες: Απευθείας αναθέσεις €370.000 στον Καμπόσο

Λύνουν και δένουν στην Πελοπόννησο ο δήμαρχος Άργους-Μυκηνών και οι γιοι του


Σε… μαγαζάκι γωνία έχει μετατραπεί τους τελευταίους μήνες η εταιρεία Congenius Consulting & Systems IKE που ανήκει στους αδερφούς Παναγιώτη και Κωνσταντίνο Καμπόσο, με διαχειριστή τον πρώτο, γιους του γνωστού «γαλάζιου» δημάρχου Αργους-Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσου. Το «πολιτικά ανήθικο» της υπόθεσης, το οποίο προκαλεί και μεγάλα ερωτήματα, είναι το γεγονός ότι οι πελάτες-χρηματοδότες της εταιρείας των γιων του Δ. Καμπόσου είναι αυτοδιοικητικοί παράγοντες και μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων (ΠΕΔ) Πελοποννήσου, της οποίας πρόεδρος είναι ο ίδιος!

Η συγκεκριμένη εταιρεία, όπως φαίνεται από τα επίσημα έγγραφα που είναι αναρτημένα στο σύστημα Προμηθεύς (promitheus.gov.gr) στο οποίο δημοσιοποιούνται οι δημόσιες συμβάσεις, φέρεται να λαμβάνει με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από διάφορους δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στους γιους του προέδρου!

Ο «γαλάζιος» δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης, που κατέχει και τη θέση του γραμματέα στην ΠΕΔ Πελοποννήσου, εμφανίζεται να δίνει στην εταιρεία των γιων του προέδρου της ΠΕΔ Δ. Καμπόσου το συνολικό ποσό των 129.208 ευρώ με πέντε απευθείας αναθέσεις που συνάπτει και υπογράφει ο ίδιος για διάφορες μελέτες.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο δήμαρχος Ερμιονίδας Ιωάννης Γεωργόπουλος, μέλος του ΔΣ της ΠΕΔ Πελοποννήσου, εμφανίζεται να δίνει στους γιους του Καμπόσου με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης σε έξι περιπτώσεις το συνολικό ποσό των 96.480 ευρώ για διάφορες μελέτες. Και σε αυτή την περίπτωση τις συμβάσεις υπογράφει ο ίδιος ο δήμαρχος.

Η Congenius Consulting & Systems IKE εμφανίζεται επίσης να λαμβάνει διάφορα σημαντικά χρηματικά ποσά για μελέτες με απευθείας αναθέσεις και από άλλους δήμους που υπάγονται στην ΠΕΔ στην οποία πρόεδρος είναι ο Δ. Καμπόσος.

Συγκεκριμένα:

  • Από τον Δήμο Οιχαλίας το ποσό των 36.952 ευρώ.
  • Από τον Δήμο Κορινθίας (Δημόπρακτος ΑΕ Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης) το συνολικό ποσό των 36.208 ευρώ.
  • Από τον Δήμο Μεγαλόπολης το ποσό των 37.200 ευρώ. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός της επανάληψης του ποσού των 37.200 ευρώ που εμφανίζεται να παίρνει η εταιρεία, ακριβώς το ίδιο, με αντίστοιχες απευθείας αναθέσεις στην Congenius Consulting & Systems IKE από τους Δήμους Μεγαλόπολης, Ελευσίνας, Ερμιονίδας και Γορτυνίας.

Μετοχικό κεφάλαιο €1.000

Η εταιρεία των Κ. και Π. Καμπόσου που ιδρύθηκε τον Σεπτέμβρη του 2020 με μετοχικό κεφάλαιο μόλις 1.000 ευρώ (!) έχει μεταξύ άλλων σκοπό την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης φορέων και οργανισμών του δημόσιου τομέα για την κάλυψη των οργανωτικών και λειτουργικών τους αναγκών, καθώς και… υπηρεσιών παιχνιδομηχανών με κερματοδέκτη, χονδρικού εμπορίου θυρών, παραθύρων, πλαισίων και κατωφλιών για πόρτες, παραθυρόφυλλων, ρολών και την πραγματοποίηση κατασκευαστικών εργασιών για μη οικιστικά κτίρια, νέων εργασιών, προσθηκών, μετατροπών και ανακαινίσεων.

«Ολα είναι ανυπόστατες κατηγορίες»

Η ΠΕΔ Πελοποννήσου, στην οποία είμαι πρόεδρος, είναι μια συνδικαλιστική οργάνωση. Τίποτα παραπάνω. Προσωπικά δεν ελέγχω τις συνεργασίες που μπορεί να έχει η εταιρεία των παιδιών μου με τους δήμους που ανήκουν στην ΠΕΔ. Ολα όμως είναι νόμιμα και σε καθεστώς πλήρους διαφάνειας. Δεν υπάρχει κάτι μεμπτό. Η συγκεκριμένη εταιρεία δεν έχει ποτέ συνάψει σύμβαση με τον δικό μας δήμο και μάλιστα μας βοηθάει εδώ και καιρό αφιλοκερδώς. Νομίζω ότι όλα αυτά είναι ανυπόστατες κατηγορίες που έχουν σαν στόχο να με πλήξουν ενόψει εκλογών.

15 συμβάσεις μέσα σε δύο χρόνια

Οι προκλητικές απευθείας αναθέσεις στην Congenius Consulting & Systems IKE:

30.12.2022 Υπηρεσίες παροχής συμβουλών σε θέματα υδροδότησης και αποβλήτων. Απευθείας ανάθεση από Δημόπρακτος ΑΕ Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης Κορινθίας, 36.208 ευρώ.

23.12.2022 Υπηρεσίες παροχής συμβουλών σε θέματα ανάπτυξης. Απευθείας ανάθεση από Δήμο Μεγαλόπολης, 37.200 ευρώ.

4.10.2022 Υπηρεσίες συμβούλου για την εκπόνηση Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας (ΣΑΠ) στον Δήμο Ελευσίνας. Απευθείας ανάθεση από Δήμο Ελευσίνας, 37.200 ευρώ.

4.10.2022 Εκπόνηση Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας. Απευθείας ανάθεση από Δήμο Οιχαλίας, 36.952 ευρώ.

30.9.2022 Υπηρεσίες συμβούλου για την υποβολή προτάσεων στην πρόσκληση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με τίτλο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΟΤΑ». Απευθείας ανάθεση από Δήμο Γορτυνίας, 12.400 ευρώ.

29.9.2022 Σύμβαση για τις υπηρεσίες συμβούλου για την υποβολή προτάσεων στην πρόσκληση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με τίτλο «Ψηφιακός μετασχηματισμός ΟΤΑ». Απευθείας ανάθεση από Δήμο Ερμιονίδας, 12.400 ευρώ.

28.9.2022 Εκπόνηση Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας (ΣΑΠ) στον Δήμο Ερμιονίδας. Απευθείας ανάθεση από Δήμο Ερμιονίδας, 37.200 ευρώ. 13.7.2022 Εκπόνηση Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας στον Δήμο Γορτυνίας. Απευθείας ανάθεση από Δήμο Γορτυνίας, 37.200 ευρώ.

4.7.2022 Παροχή συμβουλευτικών και υποστηρικτικών εργασιών. Απευθείας ανάθεση από Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης Αποχέτευσης Ερμιονίδας, 6.200 ευρώ.

30.3.2022 Κατάρτιση Σχεδίου Διαχείρισης Αειφόρου Ενέργειας και Κλίματος (ΣΔΑΕΚ). Απευθείας ανάθεση από Δήμο Ερμιονίδας, 27.280 ευρώ.

1.2.2022 Σχέδια Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ). Απευθείας ανάθεση από Δήμο Γορτυνίας, 36.828 ευρώ.

30.12.2021 Σύνταξη μελετών πυροπροστασίας. Απευθείας ανάθεση από Κοινωνική Προστασία & Αλληλεγγύη Δήμου Μεγαλόπολης, 4.000 ευρώ.

20.12.2021 Αποτύπωση με drone – καταγραφή καμένων περιοχών και καθορισμός χρήσεων γης. Απευθείας ανάθεση από Δήμο Γορτυνίας, 36.580 ευρώ.

28.5.2021 Παροχή συμβουλευτικών και υποστηρικτικών εργασιών ορθής και πλήρους σύνταξης, προετοιμασίας φακέλου και υποβολή στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Απευθείας ανάθεση από Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης Αποχέτευσης Ερμιονίδας, 6.200 ευρώ.

2.3.2021 Υπηρεσία συμβούλου για την υποβολή αίτησης στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» – Πρόσκληση ΑΤ01 – «Υποδομές ύδρευσης». Απευθείας ανάθεση από Δήμο Γορτυνίας, 6.200 ευρώ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)