to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:44 | 12.09.2018

Πολιτική

«Γαλάζια» στελέχη έφυγαν από το ΥΠΕΞ και ζήτησαν άσυλο στα κανάλια

Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων βρέθηκε η ομιλία του Γιούνκερ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το ζήτημα των συντάξεων, η συμφωνία των Πρεσπών, ειδήσεις από το αστυνομικό δελτίο.... Όσο για την αποχώρηση της Ν.Δ. από τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, τα κανάλια υιοθέτησαν τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης...


Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά...

 


«Θέλει η ΝΔ να κρυφτεί και η μανία της δεν την αφήνει»

Κυβερνητικές πηγές σχολιάζουν τη δήλωση του αντιπροέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κωστή Χατζηδάκη, πως η ΝΔ θα απολύσει όλους τους συμβασιούχους του Δημοσίου. (αναλυτικά)


 

«Μεγάλη νίκη της δημοκρατίας η υπερψήφιση της έκθεσης κατά της κυβέρνησης Όρμπαν»

«Το Ευρωκοινοβούλιο μόλις ενέκρινε με πολύ μεγάλη πλειοψηφία, 448 υπέρ, 197 κατά και 48 αποχές, μια έκθεση κόλαφο κατά των παραβιάσεων του κράτους δικαίου από την κυβέρνηση Όρμπαν στην Ουγγαρία. Μια μεγάλη νίκη της δημοκρατικής Ευρώπης, απέναντι στην αντιδημοκρατική οπισθοδρόμηση!». (αναλυτικά)


 

«Δεν είναι πειστική η στάση της ΝΔ απέναντι στον Όρμπαν»

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση της ΝΔ στο ΕΚ σχετικά με την ψηφοφορία για την Ουγγαρία. (αναλυτικά)


 

Γιούνκερ: Η Ελλάδα σε σωστή τροχιά μετά τα προγράμματα

«Η Ελλάδα τα πήγε καλά και τώρα βρίσκεται στη σωστή τροχιά» τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ απαντώντας σε ερώτηση του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, στη διάρκεια συνέντευξής του σε 12 επιλεγμένα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης στο Στρασβούργο, μετά το τέλος της ομιλίας του για «την κατάσταση της Ένωσης» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. (αναλυτικά)


 

Ως ύποπτοι διάπραξης κακουργήματος καλούνται τραπεζικοί αλλά και κομματικά στελέχη για τις δανειοδοτήσεις σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΚΚΕ

Στην τελική ευθεία περνά η μεγάλη έρευνα των οικονομικών Εισαγγελέων για "επισφαλή δάνεια" που έλαβαν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΚΚΕ, μέχρι και το 2012 με την κλήτευση ως υπόπτων για την διάπραξη κακουργήματος τόσο πρώην εκπροσώπων των δανειοδοτηθέντων όσο και τραπεζικών στελεχών. (αναλυτικά)


 

«Δεν υπάρχει δημοσιονομικός λόγος για την εφαρμογή των περικοπών των συντάξεων»

«Θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση των μέτρων που εξήγγειλε ο ΠΘ στη ΔΕΘ & στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για την ανασυγκρότηση της οικονομίας ώστε σιγά σιγά η έξοδος από το μνημόνιο να αρχίζει να αποτυπώνεται στην καθημερινή ζωή των πολιτών», δήλωσε ο Δ. Τζανακόπουλος. (αναλυτικά)


 

Νέο επικοινωνιακό σόου της ΝΔ στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής

Με θέμα τη σύσταση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), υπό την προεδρία του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά. Αποχώρησε από τη συζήτηση η ΝΔ. (αναλυτικά)


 

Οικονομική ενίσχυση των Περιφερειών

Ενίσχυση των Περιφερειών σε προσωπικό και οικονομικούς πόρους για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες αρμοδιότητές τους, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ). (αναλυτικά)


 

Οι πρωτοβουλίες για τη βελτίωση του εισοδήματος των αγροτών

Την πολιτική βελτίωσης του εισοδήματος των αγροτών με μία σειρά πιο εξειδικευμένα μέτρα παρουσίασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, στη σημερινή του πρώτη συνάντηση με τους δημοσιογράφους του αγροτικού ρεπορτάζ, με τη συμμετοχή των υφυπουργών, Ολυμπίας Τελιγιορίδου και Βασίλη Κόκκαλη. (αναλυτικά)


 

Ν. Παππάς: Σύντομα νόμος του κράτους η οδηγία NIS για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο

Τον δρόμο της Βουλής παίρνει εντός του τρέχοντος μηνός το νομοθέτημα, που θα ρυθμίζει τα θέματα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, ενσωματώνοντας στο ελληνικό δίκαιο τη σχετική Ευρωπαϊκή Οδηγία NIS. (αναλυτικά)


 

Εισαγγελική παραγγελία για τον κουμπουροφόρο που απείλησε φωτορεπόρτερ

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε η καταγγελία φωτορεπόρτερ του ΑΠΕ σύμφωνα με τον οποίο διαδηλωτής στο συλλαλητήριο του περασμένου Σαββάτου, στη Θεσσαλονίκη, ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών, απείλησε με όπλο τον ίδιο και συναδέλφους του. (αναλυτικά)


 

Αύξηση 11,5% στον κύκλο εργασιών των υπηρεσιών παροχής καταλύματος και εστίασης

Τα στοιχεία για το β' τριμήνου του 2018. (αναλυτικά)


 

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 22,5% στον όγκο της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας τον Ιούνιο

Ειδικότερα, τον συγκεκριμένο μήνα εκδόθηκαν στο σύνολο της χώρας 1.362 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 290,6 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 1.342,1 χιλιάδες m3 όγκου. (αναλυτικά)


 

Μείωση του ELA τον Αύγουστο

Μειώθηκε περαιτέρω τον Αύγουστο η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών απο τον μηχανισμό έκτακτης ρευστότητας (ELA) και την απευθείας χρηματοδότηση από την ΕΚΤ. (αναλυτικά)


 

Ηλεκτρονική Υπηρεσία Μιας Στάσης: Ίδρυση πολυπρόσωπης ΙΚΕ σε ένα τέταρτο της ώρας

Με ηλεκτρονικό τρόπο, χωρίς κόστος και μέσα σε ένα τέταρτο της ώρας, θα γίνεται από σήμερα η ίδρυση πολυπρόσωπης Ιδιωτικής Κεφαλαιουχικής Εταιρείας (ΙΚΕ), μέσω της της Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας Μιας Στάσης (e-ΥΜΣ). (αναλυτικά)


 

Για άλλες δυο σχολικές χρονιές δωρεάν μεταφορά μαθητών ΑμεΑ στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα

Η Περιφέρεια Αττικής διασφάλισε για άλλες δύο σχολικές χρονιές τη δωρεάν μεταφορά 80 μαθητών ΑμεΑ από την κατοικία τους στο σχολείο και στα εργαστήρια του Σικιαριδείου. (αναλυτικά)


 

Έργα για τη βελτίωση των υποδομών στον Δήμο Ραφήνας - Πικερμίου από την Περιφέρεια Αττικής

Έργα για τη βελτίωση των υποδομών στον Δήμο Ραφήνας - Πικερμίου, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, ύψους 2,65 εκατομμυρίων ευρώ, χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής. (αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)