to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:26 | 08.06.2017

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Γ. Βρούτσης: Το σωτήριο PSI, το δηλητήριο της λαοκρατίας και… το ελεύθερο κάμπινγκ (βίντεο)

Για τις απόψεις της Ν.Δ. αναφορικά με το PSI, την απλή αναλογική, το άσυλο αλλά και για το ελεύθερο κάμπινγκ μίλησε αναλυτικά το πρωί ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Βρούτσης στον ΣΚΑΙ.


Παρόλο που ξεκαθάρισε ότι «το PSI δεν ανήκει στη Ν.Δ. αλλά το έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ», το υποστήριξε καλύτερα και από τους εμπνευστές του λέγοντας ότι «αν δεν γινόταν, δεν θα υπήρχε σύνταξη σήμερα». Και ας έχασαν τα χρήματά τους οι μικρομολογιούχοι και ας κατέρρευσαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων της χώρας.

«Το PSI και η επίπτωση στα ασφαλιστικά ταμεία ήταν της τάξεως των 12 δις από τα οποία τα 8 δισ επέστρεψαν από την επαναγορά ομολόγων. Αν δεν γινόταν το PSI δεν θα υπήρχε σύνταξη σήμερα. Κερδίσαμε 130 δις και συζητάμε για τα 4 δις;», αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά.

Χαρακτηρίζοντας την εκλεγμένη κυβέρνηση «λαϊκίστικο μόρφωμα», μίλησε για «θεσμική και αξιακή» παρακμή και τη διάλυση του κράτους που επιφέρει με την επαναφορά του ασύλου στα Πανεπιστήμια και την καθιέρωση της απλής αναλογικής στους δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας!

Σε μια έξαρση ακροδεξιού λαϊκισμού μίλησε για το «δηλητήριο στη χώρα που φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ». Θα περίμενε κανείς ότι κάπως θα περιφρουρούσε λίγο την εικόνα του που κυριαρχείται από τη δαιμονοποίηση του «για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ», ωστόσο σε ερώτηση του κ. Μπάρκα αν θεωρεί δηλητήριο την απλή αναλογική επανέλαβε, πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα: «Η Δημοκρατία όπως την αντιλαμβάνεστε εσείς δια μέσου της λαοκρατίας, βεβαίως και είναι δηλητήριο».

Από το στόχαστρο του βουλευτή της Ν.Δ. δεν ξέφυγε ούτε το ελεύθερο κάμπινγκ,  που ο κ. Βρούτσης θεωρεί μεγάλη απειλή για τον τουρισμό και την οικονομία. Άλλωστε η κυβέρνηση του το είχε απαγορεύσει αποτρέποντας την χρεοκοπία της χώρας!

Κατ. Μπρέγιαννη

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)