to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:05 | 12.06.2018

Οικονομία

Γ. Βασιλείου: «Tουρισμός και Δυτική Αττική δεν είναι ασύμβατες έννοιες»

Έχουν ωριμάσει οι συνθήκες, για να συνυπολογιστεί και το τουριστικό πρόσημο στην βιώσιμη ανάπτυξη, της Δυτικής Αττικής, μια κατεύθυνση προς την οποία εργάζεται με συνέπεια και στοχευμένες παρέμβασεις η Περιφέρεια Αττικής, τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Βασιλείου, χθες στο συνέδριο του Εμπορικού συλλόγου Μεγάρων, με θέμα «Επιχειρηματικότητα και Τουρισμός»


Έχουν ωριμάσει οι συνθήκες, για να συνυπολογιστεί και το τουριστικό πρόσημο στην βιώσιμη ανάπτυξη, της Δυτικής Αττικής, μια κατεύθυνση προς την οποία εργάζεται με συνέπεια και στοχευμένες παρέμβασεις η Περιφέρεια Αττικής, τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Βασιλείου, χθες στο συνέδριο του Εμπορικού συλλόγου Μεγάρων, με θέμα «Επιχειρηματικότητα και Τουρισμός».

Ο κ. Βασιλείου μεταφέροντας και τον χαιρετισμό της περιφερειάρχη Ρένας Δούρου, τόνισε πως «πρωτοβουλίες σαν την σημερινή, είναι αναγκαίο να πυκνώσουν στην Δυτική Αττική». Δήλωσε πως τουρισμός και Δυτική Αττική, «πλέον δεν είναι ασύμβατες έννοιες», η περιοχή διαθέτει καταγάλανες ακρογιαλιές, πανύψηλα βουνά, εξαιρετικές κλιματολογικές συνθήκες, «ιστορία και πολιτισμό που χάνονται στο βάθος των αιώνων».

Ακόμα, προέτρεψε «να προτάξουμε την φωτεινή πλευρά της Δυτικής Αττικής και να εργαστούμε για την ανάδειξη της», καθώς σύντομα αναμένεται το «πρώτο ξέσπασμα τουριστικής ανάπτυξης, αφού η Ελευσίνα θα είναι το 2021 πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης».

Επεσήμανε ότι το γεγονός αυτό αποτελεί ευκαιρία να αλλάξει η εικόνα και «να βρουν έδαφος ανάπτυξης πρότυπες και νεοφυείς επιχειρηματικές πρωτοβουλίες». Αναφερόμενος στην Περιφέρεια Αττικής, είπε ότι σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού είτε μόνη προωθεί συγκεκριμένες παρέμβασης όπως:

- Η ολοκλήρωση του έργου της "Αγίας Παρασκευής Μαζίου", προϋπολογισμού 11.000.000 ευρώ.

- Η μονή "Οσίου Ιερόθεου" για την ανάπτυξη του θρησκευτικού και του συνεδριακού τουρισμού.

- Η υδροδότηση της Κινέττας, και σύντομα του Αλεποχωρίου, περιοχές τουριστικού προορισμού.

Ενημέρωσε, επίσης, ότι στη μελέτη για τα ορειβατικά μονοπάτια, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ περιλαμβάνονται και τα Γεράνεια Όρη, αφού αποτράπηκε η λειτουργία των ορυχείων βωξίτη και ολοκληρώθηκε η μελέτη για το "ορεινό τμήμα" του Αλεποχωρίου, μήκους περίπου 7 km.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)