to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:46 | 20.11.2018

Αθλητισμός

Έρευνα για τους νεοναζί στο ΟΑΚΑ: «Τα νεοναζιστικά μορφώματα πρέπει να απομονωθούν», λέει ο Γ. Βασιλειάδης

Στις αρμόδιες δικαστικές αρχές έστειλε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης το οπτικοακουστικό υλικό από την παρουσία των ακροδεξιών στις κερκίδες της Εθνικής Ομάδας. «Τα ακροδεξιά νεοναζιστικά μορφώματα πρέπει να απομονωθούν» τόνισε με δήλωσή του Στο Κόκκινο ο υφυπουργός Αθλητισμού.


Την αντίδραση της πολιτείας προκάλεσαν οι φωτογραφίες και τα ρεπορτάζ που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την παρουσία ακροδεξιών στους αγώνες της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου με την Φινλανδία και την Εσθονία.

Το μεσημέρι της Τρίτης ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης έστειλε τόσο στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου όσο και στον Αθλητικό Εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, το σύνολο του οπτικοακουστικού υλικου ώστε να ενημερωθούν και να προβούν στις κατά νόμω ενεργειες.

Εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ευάγγελος Ιωαννίδη.

Η έρευνα θα διενεργηθεί από το τμήμα Ρατσιστικής Βίας της Εισαγγελίας και θα αφορά τόσο την ανάρτηση του "μαύρου ήλιου" που συνοδευόταν από ναζιστικό χαιρετισμό, όσο και το κάψιμο τουρκικής σημαίας που είχε προηγηθεί. Εντολή του κ. Ιωαννίδη προς τους εισαγγελείς που θα διενεργήσουν την έρευνα είναι να εντοπίσουν αν προκύπτει διάπραξη αδικημάτων που σχετίζονται με παραβάσεις του αντιρατσιστικού νόμου και να εντοπίσουν τους υπαίτιους,


Με δήλωσή του στο Κόκκινο, ο Γιώργος Βασιλειάδης τόνισε: «Δεν θα επιτρέψουμε στα ακροδεξιά νεοναζιστικά μορφώματα να επιβάλλουν την ατζέντα τους. Αυτά τα στοιχεία πρέπει να απομονωθούν από το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και οι εισαγγελικές αρχές να πράξουν τα δέοντα».

Θυμίζουμε πως στον αγώνα της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου με την Εσθονία, το βράδυ της Κυριακής, ομάδα ατόμων χαιρέτησε ναζιστικά ενώ ύψωσε και σημαία με τον «Μαύρο Ηλιο» των «SS». 
Δεν είναι η πρώτη φορά που ακροδεξιοί και μέλη της Χρυσής Αυγής κάνουν αισθητή την παρουσία τους στα παιχνίδια της Εθνικής ομάδας. Μάλιστα, πριν από πέντε χρόνια, η ΕΠΟ τιμωρήθηκε από το αρμόδιο όργανο της ΟΥΕΦΑ με πρόστιμο 25.000 ευρώ για παρόμοιο πανό που υψώθηκε στις κερκίδες της Εθνικής.  

Πηγή: Κόκκινο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)