to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:03 | 07.11.2017

πηγή: Στο Κόκκινο

Αθλητισμός

Γ. Βασιλειάδης: «Καλώ τις ελληνικές ομάδες μπάσκετ να προστατέψουν την Εθνική ομάδα»

Έκκληση στις ελληνικές ομάδες μπάσκετ να προστατέψουν την Εθνική ομάδα, σχετικά με την κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στη ΦΙΜΠΑ και την Ευρωλίγκα, έκανε μέσω του Κόκκινου, ο Γιώργος Βασιλειάδης.


Ηχηρή παρέμβαση μέσω του 105.5 στο Κόκκινο έκανε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης αναφορικά με την κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην FIBA και την Ευρωλίγκα και έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα με το καλεντάρι των προκριματικών και τις ημερομηνίες των αγώνων, αρκετοί εκ των οποίων συμπίπτουν με αγώνες της Ευρωλίγκας.

Με δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται για την εκδήλωση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιου Κούλογλου σχετικά με την διαφθορά στον αθλητισμό, ο υφυπουργός Αθλητισμού αναφέρθηκε στο ζήματα και απεύθυνε έκκληση στις ελληνικές ομάδες μπάσκετ να προστατεύσουν την Εθνική ομάδα.

  "Οι ελληνικές ομάδες πρέπει να προστατεύσουν την εθνική. Δεν θέλω να πάμε στη συζήτηση για τις τιμωρίες που προβλέπονται στο νόμο και τους κανονισμούς της εκάστοτε ομοσπονδίας. Είναι κομβικό να βοηθήσουμε την εθνική για να συνεχίσει να δίνει το «παρών» στις μεγάλες διοργανώσεις. Να πιέσουμε και την Ευρωλίγκα για να αλλάξει στάση, αλλά και οι ίδιες να προσέξουν τη στάση τους απέναντι στην εθνική" τόνισε μεταξύ άλλων.

Σε ερώτηση για το αν έχει επικοινωνήσει με εκπροσώπους ελληνικών ομάδων και κυρίως με τις μεγάλες, είπε: «Είμαστε σε επικοινωνία, υπάρχει μια διαφορά απόψεων, υπάρχει ένα δεδομένο πρόγραμμα. Το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό. Το θέμα αυτό θα το λύσει η επιτροπή ανταγωνισμού. Ελπίζω να επικρατήσει σύνεση και θα κάνω και κινήσεις τις επόμενες μέρες, θα μιλήσω με τις ομάδες για να προστατεύσουμε την εθνική ομάδα ώστε να μπορέσει να δώσει το «παρών» σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις. Είναι κρίσιμη κατάσταση. Αν η εθνική αποκλειστεί, δεν θα συμμετάσχει στην επόμενη μεγάλη διοργάνωση, άρα θα πρέπει να προστατεύσουμε την εθνική με κάθε μέσο».

Παράλληλα, χαρακτήρισε «προβληματική» την τιμωρία του Κώστα Μανωλά από την ΦΙΦΑ, ενώ αναφερόμενος στην διαφθορά στον αθλητισμό, τόνισε πως υπάρχει παντελής έλλειψη κοινής στρατηγικής στην Ευρωπαϊκή Ενωση. 

Ο υφυπουργός Αθλητισμού μίλησε στον 105.5 στο Κόκκινο και την εκπομπή «Σκορ στο Κόκκινο» από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται προκειμένου να συμμετάσχει στην εκδήλωση που διοργανώνει ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, με θέμα την διαφθορά στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

 

 

Ακούστε το ηχητικό

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)