to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:44 | 06.12.2022

Πολιτική

Γ. Βασιλειάδης: Η 6η Δεκεμβρίου είναι ημέρα των νέων ανθρώπων, που σήμερα βάλλονται από παντού

«Η παρούσα κυβέρνηση θέλει να συκοφαντήσει ή να διαγράψει από την συλλογική μνήμη, ο,τιδήποτε παραπέμπει σε λαϊκή αγανάκτηση, σε δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα και σε αγώνα κατά των αυθαιρεσιών της αστυνομίας», τονίζει σε ανάρτησή του ο αναπληρωτής γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία


Η ανάρτηση του Γιώργου Βασιλειάδη για την 6η Δεκεμβρίου:

ΒΑΘΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΡΑΥΜΑ

Η δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2008, ήταν ένα γεγονός που συντάραξε συθέμελα την εποχή και επηρέασε μια ολόκληρη γενιά.

Ο βίαιος θάνατός του, από τον ειδικό φρουρό Κορκονέα, θρηνήθηκε με ένταση και δικαιώθηκε από την κοινωνία και τη νεολαία. Από τη δικαιοσύνη δυστυχώς δεν έλαβε τον σεβασμό που του έπρεπε. Στο Εφετείο με πολλούς ακροβατισμούς και μηχανεύματα αθωώθηκε ο ένας κατηγορούμενος κι αποφυλακίστηκε ο δολοφόνος.

Σήμερα, με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η υπέρμετρη αστυνομική βία θερίζει ξανά. Και η αυθαιρεσία δεν έχει τέλος. Αλλά αυτό ζητούσαν, μέσω συνδικαλιστού της ΕΛ.ΑΣ: «Να λυθούν τα χέρια τους».

Φριχτό νεότερο συμβάν, ο σημερινός, εν ψυχρώ, πισώπλατα και με ευθεία βολή πυροβολισμός στο κεφάλι 16χρονου, από αστυνομικό. Κι αυτό επειδή ο ανήλικος το ‘σκασε από βενζινάδικο χωρίς να πληρώσει τη βενζίνη που έβαλε στο μηχανάκι του.

Η παρούσα κυβέρνηση θέλει να συκοφαντήσει ή να διαγράψει από την συλλογική μνήμη,  ο,τιδήποτε παραπέμπει σε λαϊκή αγανάκτηση, σε δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα και σε αγώνα κατά των αυθαιρεσιών της αστυνομίας.

Εμείς αρνούμεθα να ξεχάσουμε και τιμούμε τη μνήμη του.

Η 6η Δεκεμβρίου είναι ημέρα των νέων ανθρώπων, που σήμερα βάλλονται από παντού.

Είναι ημέρα όσων δολοφονήθηκαν από την αστυνομία, χωρίς ποτέ να αποδοθεί δικαιοσύνη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)