to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:26 | 12.04.2018

Αθλητισμός

Γ. Βασιλειάδης: Το φάιναλ φορ στο ΟΑΚΑ (4-6 Μαΐου) θα είναι η καλύτερη διοργάνωση

«Με πολύ μεγάλη χαρά θα συνδράμουμε για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν» δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού


Οι φορείς του ελληνικού μπάσκετ συναντήθηκαν στην κλήρωση των ζευγαριών των ημιτελικών για το φάιναλ φορ του Champions League που θα φιλοξενηθεί στο ΟΑΚΑ (4-6 Μαϊου), με οικοδέσποινα την ΑΕΚ.

Πρώτος ο υφυπουργός Αθλητισμού δεσμεύτηκε πως η καταληκτική φάση του BCL θα είναι η καλύτερη διοργάνωση! Βελτιωτικά έργα στο κλειστό του ΟΑΚΑ προανήγγειλε ο CEO του ΒCL, Πάτρικ Κομνηνός: «Θα κάνουμε το ΟΑΚΑ ένα υπέροχο γήπεδο. Θα αλλάξουμε τον φωτισμό, τα ηχητικά». «Ένα ακόμη βήμα προς την κορυφή» χαρακτήρισε την ανάληψη της διοργάνωσης του φάιναλ φορ από την Ένωση, ο ισχυρός άνδρας της, Μάκης Αγγελόπουλος. Ο προπονητής των «κιτρινόμαυρων» Ντράγκαν Σάκοτα, δεν έκρυψε πως θα ήταν όνειρο η κατάκτηση του τίτλου για τον ίδιο, ενώ ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, Τάκης Τσαγκρώνης τόνισε πως το BCL στα δύο μόλις πρώτα χρόνια ζωής του αναπτύσσεται και εξελίσσεται. 

Γιώργος Βασιλειάδης: Δεσμευόμαστε ότι θα είναι η καλύτερη διοργάνωση

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, δήλωσε αρχικά στην κάμερα της NOVA, λίγα λεπτά πριν την έναρξη της κλήρωσης: «Από τη στιγμή που μας δόθηκε αυτή η ευκαιρία, ήμασταν έτοιμοι. Θέλουμε να φέρουμε στην Ελλάδα τέτοιες διοργανώσεις. Είναι σημαντικό για αθλητικούς και ψυχολογικούς λόγους για την Ελλάδα. Ας ελπίζουμε να πάνε όλα καλά. Από άποψη οργάνωσης θα είναι σίγουρα εξαιρετικά. Ελπίζουμε να έχουμε καλά αποτελέσματα. Ξεκινώντας από τις γυναίκες του Ολυμπιακού στο βόλεϊ να συνεχίσουν και οι υπόλοιπες ομάδες».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, πρόσθεσε: «Πριν από μερικούς μήνες, ο Μάκης Αγγελόπουλος μού έκανε την πρόταση να φιλοξενήσουμε την διοργάνωση στην Αθήνα, όντας πεπεισμένος ότι η ΑΕΚ θα φτάσει μέχρι το τέλος. Όσο περνούσε ο καιρός, η ομάδα έδειχνε πιο ικανή για να φτάσει ως εδώ. Μας άρεσε στο Υπουργείο Αθλητισμού να βοηθήσουμε για τη διεξαγωγή μίας μεγάλης διοργάνωσης. Μας δίνεται αυτή η σπουδαία δυνατότητα. Με πολύ μεγάλη χαρά θα συνδράμουμε για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν».

Ο Γιώργος Βασιλειάδης είπε ακόμη: «Να ανοίξουμε την κουβέντα για τον ευρωπαϊκό αθλητισμό και το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Η Κυβέρνηση έχει καταπιαστεί από την αρχή με αυτό το θέμα. Θέλουμε να γίνει ένας ουσιαστικός διάλογος για το τι αθλητισμό θέλουμε τα επόμενα χρόνια. Ευχαριστώ ξανά τη FIBA που έκανε δεκτό το αίτημά μας να γίνει στην Αθήνα η διοργάνωση. Δεσμευόμαστε ότι θα είναι η καλύτερη διοργάνωση».

Πατρίκ Κομνηνός: Ακόμη καλύτερο το φάιναλ φορ εφέτος

Ο CEO του Basketball Champions League, Πατρίκ Κομνηνός, είπε στην αρχική τοποθέτησή του: «Θέλω να καλωσορίσω όλους τους παριστάμενους στη διαδικασία. Είναι μεγάλη χαρά που υποδεχόμαστε τη διοργάνωση στην Αθήνα. Που έχουμε μαζί τους εκπροσώπους των τριών ομάδων μαζί με την ΑΕΚ, που θα διεκδικήσουν το τρόπαιο στο ΟΑΚΑ. Μας δίνεται η ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μια πραγματική γιορτή».

Ο εκτελεστικός διευθυντής της διοργάνωσης, Πατρίκ Κομνηνός, συνέχισε: «Έχουμε τέσσερις ομάδες που εκπροσωπούν τέσσερα από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα της Ευρώπης. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε όλοι υπ' όψη μας το κομμάτι της γιορτής. Δυστυχώς, το τελευταίο διάστημα οι εικόνες που έχουν βγει από τα ελληνικά γήπεδα στο εξωτερικό δεν είναι οι καλύτερες. Θέλουμε να δείξουμε ότι μπορούμε να διοργανώσουμε μεγάλα παιχνίδια. Σε συνεργασία με όλους τους εκπροσώπους που βρίσκονται εδώ μαζί μου, θα κάνουμε μια μεγάλη επένδυση σε χρήμα, σε χρόνο, σε ενέργεια. Θα κάνουμε το ΟΑΚΑ ένα υπέροχο γήπεδο. Θα αλλάξουμε τον φωτισμό, τα ηχητικά».

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με το κόστος της διεξαγωγής του φάιναλ φορ στην Αθήνα, ο Πατρίκ Κομνηνός επισήμανε: «Αυτή την στιγμή το κόστος είναι δυναμικό, γιατί είμαστε ακόμη σε διαδικασία συζητήσεων. Το μεγαλύτερο μέρος του κόστους αναλαμβάνει η ΚΑΕ ΑΕΚ, η οποία έχει αναλάβει να αποπληρώσει ένα δικαίωμα διοργάνωσης και να αναβαθμίσει τις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ. Δεδομένη είναι η συμμετοχή από την πλευρά της Πολιτείας και της ΕΟΚ. Το συνολικό κόστος μπορεί να πλησιάσει στο 1.000.000 ευρώ. Πολύ πιο συγκεκριμένα θα μπορούμε να μιλήσουμε μετά την ολοκλήρωση του φάιναλ φορ».

Σε ερώτηση για την εξέλιξη της διοργάνωσης, ο Πατρίκ Κομνηνός απάντησε: «Έχουμε πολύ ενθαρρυντικά μηνύματα. Είμαστε υπερήφανοι για όσα έχουμε πετύχει, κι έχουμε όμως πολλά να κάνουμε ακόμη. Προσδοκούμε πως φέτος θα είναι ακόμη καλύτερη η διοργάνωση σε σχέση με πέρυσι στην Τενερίφη. Υπάρχει μια αίσθηση ικανοποίησης, όχι όμως ότι έχουμε τελειώσει με αυτά που θέλουμε να πετύχουμε. Μεγαλώνουμε και ωριμάζουμε σε κάθε τομέα, αγωνιστικά, εμπορικά και οικονομικά».


Μάκης Αγγελόπουλος: Βήματα προς την κορυφή

Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ ΑΕΚ, Μάκης Αγγελόπουλος: «Όλο το τιμ της FIBA, που έχει τρέξει το BCL αυτή την διετία. Έχει κάνει σπουδαία βήματα προόδου μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Θέλουμε να κάνουμε μια διοργάνωση αντάξια της ιστορίας της ομάδας, θα είναι μια μοναδική ευκαιρία να αναβαθμίσουμε τις εικόνες του ελληνικού αθλητισμού στο εξωτερικό».

Εν συνεχεία στην ερώτηση για το όραμά του για την ΑΕΚ και την εξέλιξή της στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, ο Μάκης Αγγελόπουλος τόνισε: «Το όραμά μας το έχουμε αναλύσει αρκετές φορές στο παρελθόν. Θέλουμε να χτίζουμε και να πηγαίνουμε βήμα - βήμα κάθε χρόνο. Πριν από τέσσερα χρόνια, η ΑΕΚ δεν υπήρχε στον χάρτη. Τώρα είναι μέσα στα είκοσι μεγαλύτερα brands της Ευρώπης. Πρέπει να θυμίσουμε σε όλους ποια είναι η ΑΕΚ, η ιστορία της. Θα συνεχίσουμε σε αυτή την πορεία, με βήματα προς την κορυφή. Θα δούμε κιόλας πώς θα διαμορφωθεί το ευρωπαϊκό μπασκετικό περιβάλλον, γιατί υπάρχει αρκετή σκόνη και ομίχλη τη δεδομένη χρονική στιγμή».


Τσαγκρώνης: Το BCL αναπτύσσεται, εξελίσσεται και πατάει γερά στα πόδια του

Ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, Τάκης Τσαγκρώνης, υπογράμμισε: «Είναι ιδιαίτερη χαρά μας που η τελική φάση της διοργάνωσης θα γίνει στην Αθήνα. Από την αρχή ταχθήκαμε υπέρ του BCL λόγω των αγωνιστικών κριτηρίων και αξιών. Το BCL αναπτύσσεται, εξελίσσεται και πατάει γερά στα πόδια του. Ο κόσμος μπορεί να αντιληφθεί την επιβράβευση των αγωνιστικών επιδόσεων. Εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία στους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες. Διαβεβαιώνω τους πάντες ότι θα ζήσουν μια πολύ όμορφη εμπειρία». 


Σάκοτα: Όνειρο το Champions League

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Ντράγκαν Σάκοτα, δήλωσε: «Είναι ένα όνειρο να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Η ΑΕΚ έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το τρόπαιο, οπότε κάθε ευκαιρία πρέπει να τη βλέπουμε σοβαρά. Δεν το κρύβω ότι σκεφτόμουν κάθε ομάδα ξεχωριστά και κάναμε αναλύσεις. Βλέπεις με τα αποτελέσματα, τα φετινά, Μονακό και Λούντβιχσμπουργκ είναι οι καλύτερες ομάδες. Το πιο εντυπωσιακό πέρασμα είχε η Μούρθια. Εμείς δεν περάσαμε εύκολα στο φάιναλ φορ, η Μούρθια προκρίθηκε εύκολα. Το ότι πέρασε σαν τέταρτη στον όμιλο δεν λέει κάτι. Αντιπροσωπεύει ένα πολύ καλό πρωτάθλημα».

Σε ερώτηση εάν νιώθει ευλογημένος που θα βρεθεί σε ακόμη ένα φάιναλ φορ ευρωπαϊκής διοργάνωσης απάντησε: «Ευλογημένος είμαι που ζω  στην Ελλάδα. Είμαι υπερήφανος και ως Έλληνας. Όταν μιλάω για την Ελλάδα μιλάω με αγάπη. Η δουλειά είναι επιτυχημένη, όχι μόνο με τα τρόπαια, αλλά και με τα παιδιά που έκαναν προσπάθειες και έκαναν καριέρα. Νιώθω ευλογημένος και πιστεύω ότι θα προσπαθήσουμε όσο μπορούμε να έχουμε τόσο τύχη στο πρωτάθλημα».

Όσον αφορά στο πόσο εύκολο, ή δύσκολο, θα είναι για τους «κιτρινόμαυρους» να παραμείνουν συγκεντρωμένοι μέχρι τους αγώνες του Φάιναλ Φορ εξήγησε: «Αυτό φάνηκε και κόντρα στον ΠΑΟΚ. Είχαμε ένα αποτέλεσμα κακό, είχαμε ?αδειάσει? και μεσολάβησε και το Πάσχα. Βρισκόμαστε πολύ κάτω. Σίγουρα, έχουμε τρεις εβδομάδες μέχρι το Φάιναλ Φορ. Αυτό είναι μέσα στη δουλειά που πρέπει να κάνουμε. Πρέπει να κερδίσουμε το επόμενο παιχνίδι, για να φτιάξουμε το κλίμα. Θα παίξουμε και 1-2 φιλικά. Αυτό σκεφτόμαστε. Έχει περάσει μια κρίση το μυαλό και σιγά σιγά θα συνέλθει. Το πόσο δεν ξέρει κανείς. Τα παιχνίδια των φάιναλ φορ είναι παιχνίδια της στιγμής. Η Μούρθια δεν είχε τέτοιες εμφανίσεις μέχρι την τελευταία στιγμή. Ίσως να είναι πλεονέκτημα για τις ομάδες, που θα έχουν ίδιο ρυθμό. Είμαστε η μόνη ομάδα που δεν θα παίξει κανένα παιχνίδι μέχρι το φάιναλ φορ».

(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)