to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

6:50 | 12.06.2018

Αθλητισμός

Γ. Βασιλειάδης: Έχουμε αφήσει πίσω τη λογική των φαραωνικών εγκαταστάσεων

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης μίλησε χθες το βράδυ στη Λάρισα, παρουσιάζοντας το πολιτικό σχεδιασμό του Υπουργείου για το επόμενο διάστημα που αφορούν τις αθλητικές υποδομές της χώρας.


«Έχουμε περάσει και έχουμε αφήσει πίσω την λογική των φαραωνικών εγκαταστάσεων. Των εγκαταστάσεων που δίνουν ωραίο υλικό για να δώσεις μια συνέντευξη, αλλά μόλις κλείσουν τα φώτα της δημοσιότητας, δημιουργούνε μια μαύρη τρύπα σε ένα δήμο που θα πρέπει να τις συντηρήσει. Έχουμε επιλέξει λοιπόν να λειτουργήσουμε αντίστροφα. Να δούμε τις υπάρχουσες αθλητικές υποδομές μας, να δούμε τι προβλήματα έχουν και να κάνουμε παρεμβάσεις».

Τα παραπάνω υποστήριξε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης μιλώντας χθες το βράδυ στη Λάρισα, παρουσιάζοντας το πολιτικό σχεδιασμό του Υπουργείου για το επόμενο διάστημα που αφορούν τις αθλητικές υποδομές της χώρας.

Ο κ. Βασιλειάδης τόνισε πως οι παρεμβάσεις σε κάθε Περιφέρεια στόχο έχουν σε πρώτη φάση να οδηγήσουν ώστε οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις να λειτουργήσουν νόμιμα, συμπληρώνοντας πως με τον νέο νόμο για την κατηγοριοποίηση των εγκαταστάσεων «όποιος ζητάει έστω και ένα ευρώ από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού θα πρέπει να αποδεικνύει πως δεν έχει προβλήματα με τις υπάρχουσες δομές του».

Μεταξύ άλλων ο κ. Βασιλειάδης χαρακτήρισε «κομβικό ζήτημα» να εντοπιστούν οι προτεραιότητες και οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, ενώ εξέφρασε την αντίθεση του στο τρόπο που όλα τα προηγούμενα χρόνια λειτουργούσαν οι κυβερνήσεις.

«Οι εποχές που οι λύσεις σχεδιάζονταν από κλειστά κονκλάβια, αποκομμένα από την κοινωνία και κάνοντας παρεμβάσεις χωρίς να λαμβάνουν τα ειδικά χαρακτηριστικά κάθε περιοχής, οδήγησαν σε αυτά που βλέπουμε σε όλη τη χώρα. Να βλέπουμε δηλαδή χωριά με εγκαταστάσεις που δεν μπορούν να συντηρηθούν, να βλέπουμε κουφάρια κολυμβητηρίων και άλλων εγκαταστάσεων, αλλά κι ένα άναρχο τοπίο ως προς την κατανομή των αθλητικών πόρων», σημείωσε.

Επίσης ο κ. Βασιλειάδης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να επενδύσει στον αθλητισμό, αλλά αναφέρθηκε στα εργαλεία χρηματοδότησης που δεν υπάρχουν.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού είπε πως το ΕΣΠΑ δεν είναι εργαλείο για τη χρηματοδότηση του αθλητισμού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το μυαλό που σχεδίασε τα χρηματοδοτικά εργαλεία της χώρα μας τα προηγούμενα χρόνια εξαίρεσε από τις Ευρωπαϊκές δράσεις το Υπουργείο Πολιτισμού και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού».

Επίσης ο κ. Βασιλειάδης υποστήριξε πως δεν υπάρχει πλέον ο ΟΠΑΠ ως «βασικός αιμοδότης του ελληνικού αθλητισμού», λέγοντας πως «όσοι διαπραγματεύτηκαν την πώληση του ΟΠΑΠ δεν σκέφτηκαν, ξέχασαν, ή μπερδευτήκαν να βάλουν όρο για μια χρηματοδοτική ροή προς τον ελληνικό αθλητισμό».

Μιλώντας για τις αθλητικές υποδομές της Λάρισας ο κ. Βασιλειάδης είπε πως οι εγκαταστάσεις είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση, ενώ υποστήριξε πως μαζί με τον δήμαρχο Λαρισαίων θα ανακοινωθεί η κατασκευή κλειστού προπονητηρίου για αθλητές στίβου πίσω από το στάδιο Αλκαζάρ.

«Εκεί θα κατασκευαστεί μια ελαφριά κατασκευή που θα στεγάσει τα αθλήματα του στίβου, αλλά θα δώσει και την δυνατότητα στους πολίτες της Λάρισας να αθληθούν και να χρησιμοποιήσουν τα προγράμματα που η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού υλοποιεί μαζί με τον δήμο Λαρισαίων», συμπλήρωσε.

Μεταξύ άλλων ο υφυπουργός αναφέρθηκε και στο στάδιο Αλκαζάρ λέγοντας πως έχει πολλά προβλήματα «λόγω της εγκατάλειψης χρόνων και του λάθους μοντέλου ανάπτυξης που δεν κοίταζε τις υποδομές που είχε, αλλά και όταν έριχνε χρήματα αυτά δεν τα βλέπαμε στην καθημερινότητα μας».

Για το μέλλον του σταδίου Αλκαζάρ ο υφυπουργός είπε πως υπάρχει πρόθεση να εντοπιστούν ποιες είναι οι ανάγκες ώστε να γίνουν παρεμβάσεις, ενώ ανέφερε πως υπάρχει συμφωνία με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, ώστε η Περιφέρεια να προχωρήσει το πρώτο στάδιο της μελέτης και να ξεκαθαριστούν οι ανάγκες των παρεμβάσεων.

Τέλος ο κ. Βασιλειάδης είπε πως από τον Σεπτέμβριο του 2018 υπάρχει αισιοδοξία ώστε να μπορέσουν να γίνουν περισσότερες παρεμβάσεις στις αθλητικές υποδομές της χώρας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ανακτούμε την κυριαρχία της χώρας στα χέρια μας».

 
ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)