to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:11 | 15.03.2018

Αθλητισμός

Υπό την απειλή του Grexit: Συναντήσεις Βασιλειάδη με τις ΠΑΕ, δεσμεύτηκαν να συνυπογράψουν αυστηροποίηση των ποινών οι έξι πρώτες

«Δεν απειλούμε, όμως το Grexit δεν είναι αδύνατον»... δήλωσε χτες ο πρόεδρος της επιτροπής παρακολούθησης που έχει ορίσει η FIFA για την ΕΠΟ, Χέρμπερτ Χούμπελ. Όπως διευκρίνισε, η αναφορά του προς τη FIFA θα είναι αυστηρή και εναπόκειται στην παγκόσμια συνομοσπονδία να λάβει την τελική απόφαση - Ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, έθεσε τρεις αυστηρούς όρους που θα πρέπει να εφαρμοστούν προκειμένου να σταματήσουν τα φαινόμενα ανομίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο


Το «απροχώρητο» στο οποίο έχει φτάσει η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αποκορύφωμα του οποίου υπήρξε η εισβολή του ένοπλου προέδρου του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Τούμπας το βράδυ της Κυριακής 11 Μαρτίου, επισημαίνεται τόσο από τις διεθνείς ομοσπονδίες όσο και από την ελληνική κυβέρνηση, ενώ από όλες τις πλευρές αναδεικνύεται η ανάγκη θέσπισης αυστηρών κανόνων και ισονομίας για να μπορέσει το ελληνικό ποδόσφαιρο να βγει από το τέλμα.

Με τις ντροπιαστικές εικόνες από το γήπεδο της Τούμπας να έχουν κάνει πλέον τον γύρο του κόσμου, ενώ έντονες υπήρξαν οι αντιδράσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, κυβέρνηση και αθλητικές αρχές (ελληνικές και ευρωπαϊκές) καλούνται πλέον να... επινοήσουν την επόμενη μέρα για τα ταλαιπωρημένο (από τους ίδιους τους ανθρώπους του) ελληνικό ποδόσφαιρο. 

Ολοκληρώθηκε ο δεύτερος κύκλος συναντήσεων του Γ. Βασιλειάδη με τις ΠΑΕ

Σε εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη με το δεύτερο γκρουπ των ΠΑΕ που υποδέχτηκε στο γραφείο του σήμερα (15/3).

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι Αλέξης Κούγιας (ΑΕΛ), Κωνσταντίνος Κολοκυθάς, Δημήτρης Βαγιάκος (Λεβαδειακός), Θεοδόσης Τσικνής (Λαμία) και Παναγιώτης Μονεμβασιώτης (Απόλλων Σμύρνης).

Το επίκεντρο των συζητήσεων ήταν για μια ακόμη φορά η αυστηροποίηση των ποινών, καθώς και μέτρα για την καταπολέμηση της βίας, όπως η απομάκρυνση της αστυνομίας από τους αγωνιστικούς χώρους και η ανάληψη της πλήρους ευθύνης από τις ΠΑΕ.

Οι προγραμματισμένες συναντήσεις του Γιώργου Βασιλειάδη με τις ΠΑΕ ολοκληρώνονται αύριο με τη συνάντηση με την ΠΑΕ Κέρκυρα.

«Οι έξι μας που ήμασταν χθες στο ραντεβού (σ.σ. εκπρόσωποι των Πανιωνίου, Αστέρα Τρίπολης, Ατρόμητου, Ξάνθης, Παναιτωλικού και ΠΑΣ Γιάννινα) δηλώσαμε ομόφωνα πως θα υπογράψουμε το εν λόγω αυστηρό πλαίσιο κανονισμού. Είναι πιο σκληρά τα μέτρα, αλλά έτσι πρέπει να γίνει» δήλωσε ο πρόεδρος του Πανιωνίου Χρήστος Δάρας (Δείτε περισσότερα...)

Και δεύτερη προκαταρκτική εξέταση για τη μη σύλληψη Σαββίδη

Τη διενέργεια και δεύτερης προκαταρκτικής εξέτασης, για την υπόθεση της μη σύλληψης του Ιβάν Σαββίδη, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Λάμπρος Τσίγκας και αφορά στο ενδεχόμενο παράβασης καθήκοντος εκ μέρους των αστυνομικών (Δείτε περισσότερα...)

Έχουμε περάσει σε μια άλλη μέρα, η δαμόκλειος σπάθη επικρέμαται πάνω από το ελληνικό ποδόσφαιρο, δήλωσε την Πέμπτη ο υφυπουργός Αθλητισμού από το βήμα της Βουλής, απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις του Αρ. Φωκά της Ένωσης Κεντρώων και του Γ. Λαζαρίδη των ΑΝΕΛ, για τα γεγονότα στην Τούμπα.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης σημείωσε ότι υπάρχουν κενά στο πλαίσιο που διέπει το ελληνικό ποδόσφαιρο και είναι μία από τις απαιτήσεις της Πολιτείας να διορθωθούν προκειμένου να συνεχίσει το πρωτάθλημα (διαβάστε περισσότερα...).

FIFA: Το Grexit δεν είναι πια αδύνατον

«Δεν απειλούμε, όμως το Grexit δεν είναι πια αδύνατον»... Αυτό ήταν το μήνυμα από τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος της επιτροπής παρακολούθησης που έχει ορίσει η FIFA για την ΕΠΟ, Χέρμπερτ Χούμπελ.
 
Ο Αυστριακός δικηγόρος ζήτησε από όλους τους θεσμικούς φορείς και τους ιδιοκτήτες των ομάδων να αναλάβουν τις ευθύνες τους, καλώντας σε συστράτευση τους εμπλεκόμενους φορείς. Όπως διευκρίνισε, η αναφορά του προς τη FIFA θα είναι αυστηρή και εναπόκειται στην παγκόσμια συνομοσπονδία να λάβει την τελική απόφαση.

Ο κ. Χούμπελ αναρωτήθηκε επιπρόσθετα, πώς γίνεται οι ελληνικές ομάδες να τα κάνουν όλα σωστά στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις, ενώ παραδέχθηκε ότι η FIFA γνωρίζει τα περί εκβιασμών και απειλών εκτός γηπέδων, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση «απαράδεκτη».

Γ. Βασιλειάδης: Αν δεν υπάρξουν δεσμεύσεις, σέντρα δεν ξαναγίνεται

Τρεις απαράβατες προϋποθέσεις έθεσε ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, προκειμένου να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα της Super League.

Στην ερώτηση για το «πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα» απάντησε πως «αν δεν υπάρξουν δεσμεύσεις από όλους τους φορείς, σέντρα δεν θα ξαναγίνει» ενώ έθεσε τους όρους που θα πρέπει να εφαρμοστούν προκειμένου να σταματήσουν τα φαινόμενα ανομίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο:

«Πρώτα θα πρέπει να γίνει αλλαγή στον πειθαρχικό κώδικα. Ζητούμε επιπλέον πειθαρχικές προβλέψεις αναφορικά με τις δηλώσεις παραγόντων, για τις βίαιες συμπεριφορές. Από κει και πέρα θα πρέπει να αλλάξει το καθεστώς αδειοδότησης των ομάδων. Σε περίπτωση που μία ομάδα μέσα σε μία χρονιά συμμετέχει δύο φορές σε επεισόδια, τότε θα αποβάλλεται αμέσως από το πρωτάθλημα και θα υποβιβάζεται.

Επίσης θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή στους κανόνες ασφαλείας για το ποιος έχει την ευθύνη. Ακούμε διαρκώς για την αστυνομία, για τον ένα, ή, τον άλλο. Από την πόρτα του γηπέδου και μέσα την αποκλειστική ευθύνη θα την έχουν οι ΠΑΕ. Ό,τι γίνεται στην Ευρώπη να ισχύσει κι εδώ. Πώς είναι δυνατό στα ευρωπαϊκά γήπεδα να εφαρμόζονται όλα αυτά χωρίς προβλήματα κι εδώ να ισχύουν άλλα πράγματα;»

Κληθείς να σχολιάζει τη συγνώμη του Ιβάν Σαββίδη για τα γεγονότα της Τούμπας, υποστήριξε ότι «εδώ δεν είμαι αρμόδιος, αυτό το θα κρίνουν οι δικαστές».

Επίσης αναφέρθηκε και στην ξεκάθαρη απειλή της FIFA για το ενδεχόμενο του Grexit: «Δεν πάει άλλο η κατάσταση αυτή, αυτό ισχυρίστηκε η FIFA. Πρώτη φορά η απειλή αυτή έρχεται όχι λόγω κάποιων πολιτικών επιλογών, αλλά από λάθη και παραλείψεις των ανθρώπων του ποδοσφαίρου. Εάν δεν σοβαρευτούν οι φορείς, ναι μπορώ να πω ότι μπροστά μας υπάρχει το φάσμα του Grexit.»

Για το αν η FIFA έχει «αγριέψει» από τα τελευταία γεγονότα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο κυβερνητικός παράγοντας ήταν σαφής: «Είναι προφανές αυτό. Αυτή η εικόνα με το όπλο ήταν που "ξεχείλισε το ποτήρι".»

Κληθείς να σχολιάσει την κριτική της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση έχει ευνοήσει τον κ. Σαββίδη, ο κ. Βασιλειάδης είπε ότι η είσοδος του επιχειρηματία στον ΠΑΟΚ, στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς ή στη ΣΕΚΑΠ, έγινε πριν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Πειθαρχική δίωξη σε βάρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και του Ιβάν Σαββίδη από τον Αθλητικό Εισαγγελέα

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου άσκησε πειθαρχική δίωξη σε βάρος του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την εισβολή του στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και έχει κληθεί με κατηγορίες για απειλές προς αξιωματούχους.

Η δίωξη του ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα έχει γίνει με βάση το άρθρο 19 του πειθαρχικού κώδικα περί απειλών, κάτι που σημαίνει πως ο μεγαλομέτοχος του «Δικέφαλου του Βορρά» απειλείται με πρόστιμο τουλάχιστον 50 χιλιάδων ευρώ, αλλά και ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους από 3 έως 5 χρόνια.

Ακόμα, ο Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου άσκησε πειθαρχική δίωξη και σε βάρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και υπάρχει κίνδυνος  με ποινή κεκλεισμένων των θυρών και αφαίρεσης βαθμών, ακόμα και υποβιβασμού της ομάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

«Συγγνώμη» ζήτησε ο Σαββίδης

Σε δήλωση μεταμέλειας προχώρησε ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης, για τον αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ. Αναλυτικά η τοποθέτηση του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ:

«Αξιότιμοι κύριοι,

Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από όλους τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ, όλους τους Έλληνες φιλάθλους, την παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα. Λυπάμαι πάρα πολύ για αυτό που έγινε. Σαφώς δεν είχα δικαίωμα να βγω στον  αγωνιστικό χώρο κατ? αυτόν τον τρόπο.

Η συναισθηματική αντίδραση μου έχει προκληθεί από την γενικευμένη αρνητική κατάσταση, που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο τον τελευταίο καιρό και από το σύνολο των απαράδεκτων, μη αθλητικών γεγονότων,  που έλαβαν χώρα προς το τέλος του αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: τις ενέργειες του διαιτητή και του επόπτη (γκολ ? οφσάιντ ? γκολ), την διακοπή του αγώνα, τις διαμαρτυρίες και την είσοδο μέσα στον αγωνιστικό χώρο δεκάδων ανθρώπων και των δυο ομάδων.

Όλα αυτά θα μπορούσαν να δημιουργήσουν έκρυθμη κατάσταση στο γήπεδο και ο μοναδικός στόχος μου ήταν να προστατεύσω δεκάδες χιλιάδες φιλάθλων του ΠΑΟΚ από προβοκάτσιες ? συμπλοκές ? ανθρώπινα θύματα.

Πιστέψετε με, δεν είχα κανένα σκοπό να διαπληκτιστώ με την αντίπαλη ομάδα ή με τους διαιτητές. Και σαφώς δεν απείλησα κανέναν.

Δυστυχώς, τόσο εγώ και η οικογένεια μου, όσο και οι συνάδελφοι μου, βρεθήκαμε όμηροι του τελείως αρρώστου ποδοσφαιρικού κατεστημένου.

Αγωνίζομαι και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι, παρά τις αδιάκοπες επιθέσεις που δέχομαι σε όλα τα επίπεδα, για ένα δίκαιο ποδόσφαιρο με έντιμη διαιτησία σε όλους τους αγώνες και για να κερδίζονται τα πρωταθλήματα στα γήπεδα και όχι στα δικαστήρια.

Για ακόμα μια φορά ζητάω συγγνώμη.

Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Ιβάν Σαββίδης»

***ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)