to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:53 | 14.07.2015

Πολιτική

Γ. Βαρουφάκης στο Mega: Η μελέτη για ενδεχόμενο Grexit γινόταν με βάση εντολή του κυβερνητικού συμβουλίου

Λειτουργούσα με βάση την εντολή του Πρωθυπουργού επεσήμανε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και αναφερόμενος στην μελέτη των επιπτώσεων ενός πιθανού Grexit από μικρή ομάδα στο υπ. Οικ., συμπληρώνοντας ότι εντολή του κυβερνητικού συμβουλίου ήταν το υπουργείο Οικονομικών να ετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο και για κάθε απειλή.


Όπως ανέφερε, τα IOUs ήταν τρόπος για να κερδίσουμε χρόνο με τους εταίρους, ευελπιστώντας να αλλάξουν οι συσχετισμοί υπέρ της Ελλάδας.

«Η συμφωνία είναι συνθήκη συνθηκολόγησης μιας περηφανης κυβέρνησης» ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης ενώ όπως είπε, ως βουλευτής έχει υποχρέωση να διαβάσει το κάθε άρθρο και την κάθε παράγραφο, πριν προσπαθήσει να αποφανθεί επί  της συμφωνίας.

«Είναι βιώσιμο; Εμπεριέχει την πιθανότητα η Ελλάδα να ανακάμψει με αυτό το πακέτο;» διερωτήθηκε και σημείωσε ότι δεν έχει αποφανθεί ακόμα. Συνεχίζοντας, τόνισε ότι θα συνεχίσει να υπηρετεί το «όχι» της μεγαλειώδους, όπως τη χαρακτήρισε, Κυριακής.

«Γνωρίζαμε ότι υπήρχαν δυνάμεις εντός της Ε.Ε. που ήθελαν Grexit και το χρησιμοποιούσαν για να πλήξουν την Ευρωζώνη» τόνισε ο κ. Βαρουφάκης, ενώ ερωτηθείς για τα σενάρια κλήσης του στην εξεταστική για το μνημόνιο, απάντησε πως δεν θα αρνηθεί να έρθει αντιμέτωπος με τους επικριτές του.

Απαντώντας στις επικρίσεις για το ταξίδι στην Αίγινα, έκανε λόγο για κακεντρέχεια που μετατρέπει ό,τι κάνει σε σκάνδαλο. «Αν υπήρχε γέφυρα δεν θα γινόταν θέμα, το φέρι μποτ ήταν το πρόβλημα» είπε και τόνισε ότι είχε μιλήσει με τους Αλ. Τσίπρα και Ευκλ. Τσακαλώτο.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Βαρουφάκης, απαντώντας σε ερώτηση της δημοσιογράφου του Μega για τις κατηγορίες εναντίον του ότι «τώρα θα δίνει επ' αμοιβή διαλέξεις», απάντησε ότι όσο είναι βουλευτής, δεν πρόκειται να έχει καμία άλλη επαγγελματική δραστηριότητα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)