to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:16 | 04.12.2020

Πολιτική

Γ. Βαρουφάκης προς Μητσοτάκη: «Κάνατε την πανδημία ευκαιρία για τα αρπακτικά»

Την έντονη αντίδρασή του για την άρνηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, να απαντήσει σε ερώτηση που είχε καταθέσει, προκειμένου να απαντηθεί σήμερα στην «Ώρα του πρωθυπουργού», εξέφρασε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, τονίζοντας, σε δήλωσή του: «Κύριε πρωθυπουργέ, μπορεί να κρυφτήκατε από τη Βουλή σήμερα, αλλά δεν θα καταφέρετε να αποκρύψετε από την κοινή γνώμη αυτό που κάνατε».


Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 είχε θέσει ερώτημα σχετικά με την ακρίβεια των στοιχείων του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα της πανδημίας. Στη δήλωσή του, η οποία έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο, ο κ. Βαρουφάκης αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός είχε υποχρέωση να απαντήσει. «Η κυβέρνηση το παραδέχθηκε: Έστησαν δύο διαφορετικά ψηφιακά αρχεία, κι αυτό το μάθαμε επειδή η ύπαρξη του ενός εκ των δύο αποκαλύφθηκε από τον Τύπο!», προσθέτει.

«Γιατί δύο αρχεία κε πρωθυπουργέ;», συνεχίζει ο κ. Βαρουφάκης, ο οποίος θέτει, επίσης, τα ερωτήματα:

«Γιατί έως την 27η Νοεμβρίου το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας που έκανε τεστ δεν ήταν συνδεδεμένο με το βασικό μητρώο της ΗΔΙΚΑ; Δεν γνωρίζετε ότι όταν ζητάς από τα εργαστήρια να στέλνουν τα ίδια στοιχεία σε δύο αποδέκτες, η πιθανότητα λάθους στη μεταβίβαση των δεδομένων μεγαλώνει χωρίς λόγο; Δεν καταλαβαίνετε ότι όταν έχεις δύο αρχεία να διαχειριστείς αντί για ένα, τότε καθυστερεί η πρόσβαση στα δεδομένα των επιστημόνων; Δεν ακούσατε τους επιστήμονές σας να λένε ότι και η μικρότερη καθυστέρηση κοστίζει σε ζωές;».

«Για να γίνει απ' ευθείας ανάθεση σε εταιρεία μέσω ΕΣΠΑ η οποία, παρεμπιπτόντως, στην ιστοσελίδα της κοκορεύεται ότι είναι συνεργάτης της CISCO;», συμπληρώνει ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 και ρωτά τον πρωθυπουργό εάν γνωρίζει πως «παρά τις διαβεβαιώσεις ότι η σύμβαση με αυτήν την εταιρεία ανέβηκε εγκαίρως στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, αν βάλεις τον τίτλο της σύμβασης σε μηχανή ψαξίματος στο Διαδίκτυο δεν θα δεις αναφορά στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ αλλά μόνο στη σελίδα της Κομισιόν που αναφέρεται στα προγράμματα ΕΣΠΑ;».

«Κάνατε την πανδημία ευκαιρία για ημέτερα αρπακτικά» κατηγορεί ο κ. Βαρουφάκης τον κ. Μητσοτάκη και σημειώνει: «Η κλίκα που εκπροσωπείτε, και η οποία σάς στηρίζει, μετέτρεψε την κοινωνική καταστροφή από το 2010 σε ευκαιρία. Σε ευκαιρία πρώτα να βάλει χέρι στη δημόσια περιουσία και, σήμερα, εν μέσω πανδημίας, να λεηλατεί ό,τι έμεινε στους μικρομεσαίους μέσω της πώλησης των κόκκινων δανείων τους στους αρπακτικούς κύκλους σας».

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ 25, επίσης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, επισημαίνει ότι «σας παρακολουθούμε κε Μητσοτάκη» και καταλήγει: «Παρακολουθούμε τη βουλιμία με την οποία μετατρέπετε τον απαραίτητο ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους σε ψηφιακό φαγοπότι των ημετέρων σας.

Παρακολουθούμε και καταγράφουμε κε Μητσοτάκη πως παραδίδετε το κράτος, και μάλιστα το πιο ευαίσθητο σημείο του, τα μητρώα των αρρώστων από κορονοϊό, στους ψηφιακούς μαυραγορίτες χωρίς να σας καίγεται καρφάκι για το αν αυτό αυξάνει τα θύματα. Εδώ, εξοφλώντας γραμμάτια στους κλινικάρχες, δεν συναντήσατε τους εκπροσώπους των νοσοκομειακών γιατρών από τον Φεβρουάριο έως σήμερα, δεν διορίσατε μόνιμους νοσηλευτές, δεν δημιουργήσατε το δημόσιο δίκτυο κέντρων μαζικών τεστ που ήταν ο μόνος τρόπος αποφυγής του 2ου λοκντάουν, και που τόσο εύκολα θα μετατρεπόταν σε δίκτυο κέντρων εμβολιασμού… Στα δημόσια ψηφιακά αρχεία θα κολλάγατε;

Κε Μητσοτάκη, σήμερα αποδείξατε ότι, σαν τον καπετάνιο του γλυκού νερού που με το που πιάνει η καταιγίδα κρύβεται στην καμπίνα του πανικόβλητος, είστε επιδέξιος στο να κρύβεστε. Έχετε προπονηθεί στη φυγοδικία. Την 4η Ιουνίου σας είχα θέσει Επίκαιρη Επερώτηση ρωτώντας σας για το πόσο οργανωμένοι είστε για το δεύτερο κύμα που θα ερχόταν μετά τον Οκτώβριο. Δεν ήρθατε να απαντήσετε. Σήμερα πάλι δεν ήρθατε στην Ώρα του Πρωθυπουργού. Κρύβεστε πίσω από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, που κάθε φορά που μιλά καταστρέφει κι άλλο από το κεφάλαιο της εμπιστοσύνης που απλόχερα σας έδωσε ο ελληνικός λαός στις αρχές της πανδημίας.

Μπορείτε να κρύβεστε κ. Μητσοτάκη από τη Βουλή σήμερα, όπως κρύβεστε μήνες τώρα από τους νοσοκομειακούς γιατρούς που αρνείστε να συναντήσετε. Όμως δεν θα καταφέρετε να κρυφτείτε από την κοινή γνώμη που σας κατάλαβε πια. Από τους πολίτες που παρακολουθούν, κουνώντας το κεφάλι, μια κυβέρνηση χωρίς σχέδιο, ένα επιτελικό παρα-κράτος, που το μόνο για το οποίο νοιάζεται είναι να ενισχύει τους ψηφιακούς μαυραγορίτες».

Πηγή: ΑΠΕ_ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)