to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:10 | 26.08.2022

Πολιτική

Γ. Βαρουφάκης: Ποτέ δεν είπα ότι με παρακολουθούσε ο Τσίπρας ή ο ΣΥΡΙΖΑ

Ξεκάθαρη απάντηση στον Κυρ. Μητσοτάκη έδωσε ο γραμματέας του ΜΕΡΑ 25, Γ. Βαρουφάκης, τονίζοντας πως δεν παρακολουθείτο από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.


φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης / Eurokinissi

Ο επικεφαλής του ΜΕΡΑ25 τόνισε κατά την προ ημερησίας σύσκεψη της Ολομέλειας της Βουλής για το θέμα των παρακολουθήσεων, πως ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει τελειώσει πολιτικά, ενώ πρόσθεσε πως οι ισχυρισμοί του για την ΕΥΠ τον ενοχοποιούν και τον εξευτελίζουν. Σε ό,τι αφορά την Εξεταστική Επιτροπή, ο Γ. Βαρουφάκης δήλωσε πως θα υπερψηφίσει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ.

"Ποτέ δεν είπα ότι με παρακολουθούσε ο Τσίπρας ή ο ΣΥΡΙΖΑ", δήλωσε ο Γ. Βαρουφάκης. Και πρόσθεσε: " Ναι, είναι αλήθεια ότι το τηλέφωνό μου παρακολουθείτο από το 2015 έως και τουλάχιστον το 2020 κυρίως από την NSA κάτι που έχει αποδειχθεί με αδιάσειστα στοιχεία στα ισπανικά δικαστήρια, στοιχεία που είναι στη διάθεσή σας αν τα θέλετε και συμπεριλαμβάνουν στην δικογραφία των ισπανικών δικαστηρίων τα περιεχόμενα του κινητού μου, βίντεο και ηχογραφημένες συνομιλίες μου".

Για τον Γ. Ρουμπάτη, τον Αρχηγό της ΕΥΠ υπό την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ο Γ. Βαρουφάκης είπε πως "αντίθετα με τον σεκιουριτά που βάλατε εσείς, είχε κι ένα στυλ, μια μόρφωση. Θυμάμαι τα γέλια στενού μου συνεργάτη όταν ο κ. Ρουμπάτης του είπε πόσο συγκινήθηκε με όσα ο συνεργάτης μου είπε κάποια στιγμή, σε κάποιο τηλεφώνημα, σε τροϊκανό". Και συμπλήρωσε: "Ναι, εγκάλεσα δημοσίως τον κ. Ρουμπάτη για πρακτικές από το σκοτεινό παρελθόν της ΚΥΠ και συγκεκριμένα ότι διέδιδε ψεύδη για τις συζητήσεις μου με τροϊκανούς και, συγκεκριμένα, ότι έλεγε ψευδώς σε μέλη της κυβέρνησής μας ότι τα είχα βρει με τον Σόιμπλε".

"Έχω πει κι άλλα όμως κ. Μητσοτάκη που επιλεκτικά δεν αναφέρετε: Για τα βανάκια της γερμανικής πρεσβείας που έκοβαν βόλτες έξω από τα υπουργεία μας. Για το τηλεφώνημα από τον Λευκό Οίκο στον JeffSachs, 10 λεπτά μετά από συνομιλία μας, να τον ρωτήσουν αν πιστεύει αυτά που του είπε ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών.

Ναι, κ. Μητσοτάκη, το ΜέΡΑ25 εγκαλούμε τον ΣΥΡΙΖΑ  επειδή άφησαν τον δικό τους αρχηγό της ΕΥΠ να σπέρνει ψεύδη προ του δημοψηφίσματος, επειδή επί Προεδρίας Βούτση, εδώ στη Βουλή, δεν ενημέρωνε τους πολιτικούς αρχηγούς για τις εκθετικά αυξανόμενες άρσεις απόρρητου Ελλήνων πολιτών, επειδή δεν επανέφερε τουλάχιστον τις δημοκρατικές δικλείδες προστασίας των πολιτών του νόμου του 1994 του ΠΑΣΟΚ", είπε ο Γ. Βαρουφάκης.

Ωστόσο, ξεκαθάρισε: "Αυτά όμως είναι πλημμελήματα μπροστά στα δικά σας προσωπικά εγκλήματα κύριε Μητσοτάκη. Δεν πήρε ο Τσίπρας την ΕΥΠ υπό τον έλεγχό του αμέσως μετά την εκλογική του νίκη. Δεν διόρισε ο Τσίπρας επικεφαλής της ΕΥΠ σεκιουριτά χωρίς καν τυπικά προσόντα, κόβοντας και ράβοντας τον νόμο ώστε να το πετύχει. Δεν διόρισε ο Τσίπρας τον ανιψιό του να επιβλέπει στο Μαξίμου τις παρακολουθήσεις. Δεν πιάστηκε η ΕΥΠ του Τσίπρα να παρακολουθεί δημοσιογράφους και Πρόεδρο ΚΟ. Δεν δήλωσε βλαξ ο Τσίπρας, ότι δήθεν δεν ήξερε, μετά την αποκάλυψη της αλήθειας. Δεν στράφηκε εναντίον του τύπου ο Τσίπρας ως ένας έλλην Ερντογάν για να ξεπλύνει την ντροπή του".

Και πρόσθεσε: "Εσείς τα κάνατε όλα αυτά κ. Μητσοτάκη. Για αυτό τελειώσατε. Κι αν δεν το έχετε ακόμα καταλάβει, θα το καταλάβετε".

Όσον αφορά στην Εξεταστική Επιτροπή, ο επικεφαλής του ΜΕΡΑ 25 δήλωσε πως "εμείς την Δευτέρα θα υπερψηφίσουμε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ, του οποίου ο Πρόεδρος ο κ. Ανδρουλάκης ήταν ένα από τα θύματα του Μητσοτακικού εταιρικού παρακράτους. Δεν θα δώσουμε πάτημα στον κ. Μητσοτάκη να συμψηφίσει τα εγκλήματά του με απαράδεκτες καταστάσεις του παρελθόντος".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)