to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:06 | 28.01.2015

Πολιτική

Γ. Βαρουφάκης: Γυρίζουμε σελίδα στη λανθασμένη πολιτική λιτότητας

Γυρίζουμε σελίδα στη λανθασμένη πολιτική λιτότητας που ακολουθείται, τόνισε ο νέος υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής.


Στέλνοντας σαφές μήνυμα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, ο Γ. Βαρουφάκης είπε ότι είμαστε κατά των πολιτικών λιτότητας αλλά υπέρ του λιτού βίου, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι οι έλληνες δημιουργούσαν όταν δεν έκαναν σπατάλες, δεν είχαν φορτωμένες πιστωτικές κάρτες και επένδυαν τις οικονομίες τους για να σπουδάσουν τα παιδιά τους.

Δεν ζητάμε άλλα λεφτά από τους Ευρωπαίους φορολογούμενους, μας έδωσαν ήδη πολλά, αλλά έπεφταν σε μαύρη τρύπα, τόνισε, προσθέτοντας ότι αλλάζουμε λογική αντιμετώπισης της κατάστασης και της βοήθειας.

Ο Γ. Βαρουφάκης αναφέρθηκε στη συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ, επισημαίνοτας ότι αυτό που διαπιστώθηκε είναι οτι κανείς δεν έχει διάθεση για συγκρούσεις και «μονομαχίες».


Εν όψει των διαπραγματεύσεων με τους Ευρωπαίους εταίρους, δεσμεύθηκε ότι «δεν θα υπάρξει καμία μονομαχία, δεν θα υπάρξουν απειλές, δεν θα υπάρξει θέμα ποιος θα υποχωρήσει πρώτος». 

Ο Γ. Βαρουφάκης παραδέχθηκε ότι η διαβούλευση δεν είναι εύκολη στην Ε.Ε., δήλωσε όμως αισιόδοξος ότι είναι σε καλό δρόμο μαζί με τους εταίρους, οι οποίοι -ακόμη και εκείνοι που δεν ήθελαν μία εκλογική νίκη ΣΥΡΙΖΑ- «αναγνωρίζουν στην κυβέρνηση, μία νέα ευκαιρία, μία νέα αρχή ένα reboot για την Ευρώπη ολόκληρη».

Η δήλωση με την οποία έκλεισε ο Γ. Βαρουφάκης, που όλα τα βλέμματα έχουν στραφεί επάνώ του είναι ότι το «κράτος έχει συνέχεια, όχι όμως η ανατροφοδοτούμενη κρίση».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)