to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Γ. Βαρουφάκης: Δεν έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ, κ. Λαζαρίδη, την κλεπτοκρατία στην Ελλάδα (βίντεο)

«Πιο επίσημα δεν μπορεί να χρωκοπήσει η χώρα από την πυροδότηση των CDS» είπε ο Γ. Βαρουφάκης στον κ. Χρ. Λαζαρίδη που ισχυρίστηκε ότι «η χώρα δεν χρεωκόπησε επίσημα» και πρόσθεσε το εξής παράδειγμα «είναι σαν να έχεις τρακάρει το αυτοκίνητό σου, να σου έχει πληρώσει η ασφάλεια δύο φορές και να λες ότι δεν είχα ατύχημα. Δύο φορές πυροδοτήθηκαν τα CDS". Διέψευσε επίσης τον σύμβουλο του πρωθυπουργού στον τρόπο παρουσίασης των δημοσιευμάτων, του ξένου τύπου.


«Δεν πιστεύω ούτε στον τσαμπουκά, ούτε στην μπλόφα, ούτε στην απειλή. Πιστεύω στην πειθώ, ότι πρέπει να κοιτάξουμε τον μέσο Σλοβάκο, ο οποίος είναι πιο φτωχός από εμάς και συνεισφέρει στο πρόγραμμά μας, τον μέσο Φιλανδό, το μέσο Γερμανό και να του πούμε: Ξέρεις τι θα γίνει τον Ιούνιο και τον Ιούλιο; Μία χώρα της Ε.Ε. η Ελλάδα, θα αναγκαστεί να δανειστεί και από σένα και από την ΕΚΤ 7 δις. ευρώ για να τα δώσει στην ΕΚΤ για να την αποπληρώσει για ομόλογα που κατά λάθος ο κ. Τρισέ έχει αγοράσει. Αυτό σε ποια χώρα του κόσμου έχει γίνει;»

Ο κ. Λαζαρίδης ισχυρίστηκε ότι δεν πρόκειται για ομόλογα αυτά που ξεχρεώνουμε, αλλά δάνεια στο IMF για να λάβει την απάντηση: «Κύριε Λαζαρίδη έχετε απόλυτα άδικο, είναι ομόλογα που αγόρασε ο κ. Τρισέ με το SMP. Αν δεν γνωρίζετε να πληροφορηθείτε. Δεν είμαστε όλοι οικονομολόγοι. Μην αποπροσανατολίζουμε τους θεατές» ο κ. Γ. Βαρουφάκης στον κ. Λαζαρίδη. "Είναι ομόλογα".

Ο Γ. Βαρουφάκης στον ΣΚΑΙ επεσήμανε ότι πρέπει να βοηθήσουμε τους δανειστές, να πειστούν για κάποιες κινήσεις που θα είναι λυτρωτικές για την Ελλάδα και την Ευρώπη, δηλώνοντας ότι "αν υπάρχει πολιτική βούληση, στο τεχνικό κομμάτι υπάρχουν λύσεις." και έφερε το παράδειγμα των ομολόγων "αιωνίας διάρκειας". Δηλαδή αντί να δανειζόμαστε για να επιστρέψουμε στην ΕΚΤ θα μπορούσαμε να εκδώσουμε ομόλογα αιωνίας διάρκειας, με πολύ χαμηλό επιτόκιο.

Αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις ο Γ. Βαρουφάκης είπε ότι οι Γερμανοί καταλαβαίνουν ότι με τον «οικονομικό πνιγμό» που ασκείται στην Ελλάδα δεν πρόκειται να συνέλθει, αλλά φοβούνται ότι εμείς θα κάνουμε τα ίδια που κάναμε πριν και θα πάμε πίσω στο 2009. Τέλος στρεφόμενος στον Λ. Λαζαρίδη που τον διέκοπτε διαρκώς μεταφέροντας τη συζήτηση και σε προσωπικό επίπεδο γνωστή "επικοινωνιακή" διαφυγή των στελεχών της Ν.Δ., όταν βρίσκονται σε δύσκολη θέση του είπε: «Ξέρετε κ. Λαζαρίδη δεν έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ την κλεπτοκρατία στην Ελλάδα!»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)