to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Γ. Βαρουφάκης: «Δεν δεχόμαστε την τρόικα» (βίντεο)

«Το κράτος έχει συνέχεια, αλλά δεν θα δεχτούμε να έχει συνέχεια η αυτοτροφοδοτούμενη κρίση» το μήνυμα του Βαρουφάκη στον ολλανδό αξιωματούχο.


PHASMA/Γ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ

Αναλυτικό ρεπορτάζ για τις συναντήσεις Γ. Ντάισελμπλουμ στην Αθήνα

Δείτε επίσης: Τι ψιθύρισε ο Ντάισελμπλουμ στον Βαρουφάκη

Σε διαφορετικό μήκος κύματος οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. Ο έλληνας υπουργός δεν άφησε περιθώρια παρερμηνείας δείχνοντας πως θα επακολουθήσει σκληρή διαπραγμάτευση με τους ευρωπαίους εταίρους. «Το κράτος έχει συνέχεια, αλλά δεν θα δεχτούμε να έχει συνέχεια η αυτοτροφοδοτούμενη κρίση» το μήνυμα Βαρουφάκη. Αμήχανος ο Ολλανδός αξιωματούχος.

Τις προτάσεις της κυβέρνησης για το ελληνικό πρόγραμμα μετέφερε στον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, την Παρασκευή (30/1).

Ο κ. Βαρουφάκης αφού επισήμανε ότι η συνάντηση έγινε σε εξαιρετικό κλίμα μετέφερε την αποφασιστικότητά της ελληνικής πλευράς για μεταρρυθμίσεις. Τόνισε ότι το ελληνικό κράτος έχει συνέχεια, αλλά αυτό που δεν θα δεχθούμε να έχει συνέχεια, είπε, είναι ο αποπληθωρισμός και το μη βιώσιμο χρέος.

Με τη σειρά του, ο κ. Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι είναι αμοιβαία τα συμφέροντα για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Σημαντικό, είπε, είναι να μην πάει χαμένη η πρόοδος που έχει μέχρι τώρα σημειωθεί και επισήμανε: «Είμαστε έτοιμοι από κοινού να κινηθούμε προς το μέλλον».

Απαντώντας σε ερωτήματα δημοσιογράφων ο Γ. Βαρουφάκης επισημοποίησε το «διαζύγιο» Ελλάδας-τρόικας: «άλλο οι θεσμοί και τα όργανα της Ευρώπης κι άλλο η τρόικα» είπε ο υπουργός προσθέτοντας πως «με αυτή τη σαθρά δομημένη επιτροπή δεν έχουμε στόχο να συνεργαστούμε».

Για την ευρωπαϊκή διάσκεψη χρέους που ζητά η Ελλάδα, ο Γ. Ντάισελμπλουμ παρέπεμψε στο Eurogroup. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)