to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:05 | 15.05.2020

Πολιτική

Γ. Βαρεμένος: Παραδοχή Καραμανλή για μη διεκδίκηση 76 εκατ. που έχουν καταβληθεί αχρεωστήτως για την Εγνατεία Οδό

«Απόλυτη αδυναμία του υπουργού Υποδομών να δικαιολογήσει την τοποθέτηση σε θέσεις διοίκησης δημόσιων οργανισμών, ανθρώπους που εμπλέκονται σε υπόθεση σκανδαλώδους διαχείρισης έργων της Εγνατίας Οδού, με ζημία 76 εκατ. ευρώ για το Δημόσιο», σημειώνει ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ


«Βατερλώ» χαρακτήρισε την προσπάθεια του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλή να απαντήσει στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του, ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Γ.Βαρεμένος σημειώνοντας ότι ο υπουργός «βρέθηκε σε σύγχυση και απόλυτη αδυναμία να δικαιολογήσει την τοποθέτηση σε θέσεις διοίκησης δημόσιων οργανισμών, ανθρώπους που εμπλέκονται σε υπόθεση σκανδαλώδους διαχείρισης έργων στο τμήμα Παναγιά-Γρεβενά της Εγνατίας Οδού, με ζημία 76 εκατ. ευρώ για το Δημόσιο».

«Από όλη την δεξαμενή των αρίστων που διαφημίζατε, δεν βρήκατε άλλους ή μήπως το δόγμα σας είναι κάθε δεξιός είναι και καλός σε ό,τι κι αν έχει αναμιχθεί» ρώτησε ο Γ.Βαρεμένος.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι «ο κ. Καραμανλής ουσιαστικά είπε εμμέσως ότι το Δημόσιο δεν πρόκειται να διεκδικήσει τα 76 εκατ. ευρώ, τα οποία σύμφωνα με αποφάσεις των δικαστηρίων έχουν καταβληθεί αχρεωστήτως. Μάλιστα ο κ. Καραμανλής, προσπαθώντας να  κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό του, έκανε λόγο για «πρόβλημα σε κάποια έγγραφα», ενώ πρόκειται για πλαστογράφηση συμβατικών στοιχείων και άλλες λοβιτούρες υπερκοστολογήσεων».

«Σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια αντιπερισπασμού ώστε να απεγκλωβισθεί από το αδιέξοδο, ο υπουργός ανέφερε ανακριβώς ότι ο κ. Σπίρτζης είχε παραπέμψει τον σημερινό υφυπουργό κ. Παπαθανάση για το κύκλωμα των πλαστών εισιτηρίων της ΣΤΑΣΥ, ενώ αυτό είχε γίνει μετά από πόρισμα της Γενικής Επιθεώρησης Δημόσιας Διοίκησης» επεσήμανε ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ.

Για το ίδιο θέμα «ο υπουργός επανέλαβε ότι το έργο κατασκευάσθηκε, αποφεύγοντας την ταμπακιέρα για την ουσία, δηλ. τις κραυγαλέες υπερκοστολογήσεις, όπως επίσης ότι τα σπασμένα θα πληρώσουν πάλι οι Έλληνες φορολογούμενοι, αφού τα αχρεωστήτως καταβληθέντα 76 εκ.€ παραπέμπονται, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Καραμανλή, στις καλένδες, ως αιωνίως χρωστούμενα και μηδέποτε επιστρεπτέα» σημεώισε ο Γιώργος Βαρεμένος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)