to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:20 | 30.07.2014

Πολιτική

Γ. Βαρεμένος: Ογκώδες εξοπλιστικό πρόγραμμα 2 δισ. ευρώ με διαδικασίες εξπρές

Δήλωση του Γιώργου Βαρεμένου, Συντονιστή της ΕΕΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ σε θέματα άμυνας και Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση της Κυβέρνησης για 42 εξοπλιστικά προγράμματα αξίας 2 δις ευρώ


Συζητήθηκε σήμερα (30/7/2014) στην αρμόδια Ειδική Διαρκή Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής η πρόταση της Κυβέρνησης για ενεργοποίηση 42 εξοπλιστικών προγραμμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων συνολικής αξίας σχεδόν δυο δισ. ΕΥΡΩ. Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ο Συντονιστής της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου του ΣΥΡΙΖΑ σε θέματα άμυνας και Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Βαρεμένος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος έφερε με ανεξήγητη σπουδή, ένα ογκώδες εξοπλιστικό πρόγραμμα αξίας 2 δισ. ΕΥΡΩ, την ημέρα που με την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου δίνεται η χαριστική βολή στα Μετοχικά Ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων. Με βάση τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, για τα επόμενα τέσσερα χρόνια δεσμεύεται το 70% των εξοπλιστικών κονδυλίων, που προβλέπονται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγική, πράγμα που δυσχεραίνει την χάραξη μιας διαφορετικής πολιτικής στα ζητήματα των προμηθειών.

Με ποια νομιμοποίηση επιχειρείται η δέσμευση της χώρας πριν μάλιστα την κατάθεση του 15ετούς Μακροπρόθεσμου Προγράμματος Προμηθειών Αμυντικού Υλικού των Ενόπλων Δυνάμεων;

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέστησε σαφές ότι η ακολουθούμενη διαδικασία βρίσκεται εκτός πεδίου εφαρμογής του Νόμου και δεν δεσμεύεται από αυτήν.

Σε σχεδόν 500 σελίδες προγράμματος, δεν γίνεται καμία αναφορά στην εγχώρια ναυπηγική βιομηχανία, ενώ από τα 2 δις μόνο το 1% αφορούσε σε ανάθεση έργου στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.

Για τους παραπάνω λόγους δεν πειστήκαμε να δώσουμε θετική ψήφο.

Καλούμε την Κυβέρνηση να προσέλθει σε πραγματικό διάλογο με στόχο ένα εφικτό και κοστολογημένο Μακροπρόθεσμο Πρόγραμμα Προμηθειών Αμυντικού Υλικού, το οποίο και τις αμυντικές ανάγκες της χώρας θα εξυπηρετεί και την παραγωγική ανασυγκρότηση της βιομηχανίας θα διευκολύνει.. Είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε με επεξεργασμένες και σαφείς προτάσεις, που στόχο έχουμε να μετατρέψουμε σε εφαρμοσμένη πολιτική»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)