to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:55 | 11.10.2019

πηγή: Στο Κόκκινο

Οικονομία

Γ. Βαρεμένος: Ο Κώστας Καραμανλής επιφυλάσσει στον εαυτό του την ιδιότητα του μαστροχαλαστή (ηχητικό)

Τοποθέτηση σε υψηλούς τόνους για την ξεκάθαρη πλέον πρόθεση της Κυβέρνησης να εγκαταλείψει την υπογειοποίηση του τρένου στην αχαϊκή πρωτεύουσα, έκανε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας» 107,7» ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος.


Ουσιαστικά χαρακτήρισε «μαστροχαλαστή» τον υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή με δεδομένο ότι εκτός της υπόθεση του τρένου ο Υπουργός πάγωσε και την κατασκευή του δρόμου Πατρών-Πύργου.

«Πλέον δεν νιώθω έκπληξη κι αυτό είναι πολύ ανησυχητικό. Προηγήθηκαν η κατάργηση της Νομικής, και η τοποθέτηση της Πατρών-Πύργου στο κρεβάτι του Προκρούστη. Τώρα ήρθε κι αυτό. Πέταξε ένα νούμερο ο Υπουργός που από ειδικούς θεωρείται εξωφρενικό. Λαϊκισμός είναι να πετάς ένα νούμερο που είναι έξω από την πραγματικότητα. Το μεγάλο ερώτημα τώρα είναι γιατί ο κ. Υπουργός επιφυλάσσει στον εαυτό του την ιδιότητα του μαστροχαλαστή. Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει. Είναι μια απλή ρεβανσιστική πρόθεση της κυβέρνησης απέναντι στην Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα επειδή έχουν δυσαρεστήσει εκλογικά την κυβέρνηση ή είναι και κάτι παραπάνω; Στην περίπτωση της υπογειοποίηση μήπως υπάρχει καμία πρόσκληση σε επίγειο «πάρτι»;Ο κ. Υπουργός κάνει λόγο για απουσία χρηματοδότησης ενώ γνωρίζει ότι από το ΕΣΠΑ έχουν εξασφαλιστεί 130εκ. ευρώ. Ποιος επιβάλει αυτού του είδους την πολιτική συμπεριφορά;», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Βαρεμένος.

Επίσης υποστήριξε ότι η εγκατάλειψη της υπογειοποίησης του τρένου λόγω υψηλού κόστους, όπως υποστήριξε ο κ. Καραμανλής, «είναι μια πραγματική τορπίλη για την πόλη κι ευρύτερα, τορπίλη αναπτυξιακή, περιβαλλοντική και για το μέλλον της πόλης. Θεωρώ ότι η κυβέρνηση και ο Υπουργός είναι υπόλογοι απέναντι στον λαό της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής».

Σχολιάζοντας τα όσα είπε ο υπουργός Υποδομών ο οποίος περιέγραψε την υπογειοποίηση ως μετρό στην Πάτρα που δεν πρόκειται να χρηματοδοτήσει η Ε.Ε., ο κ. Βαρεμένος σημείωσε μεταξύ άλλων: «Τα περί μετρό τα λέει με ένα τόνο υποτιμητικό για την Πάτρα. Το παρουσιάζει ως μετρό το έργο όμως είναι cut and cover που δεν είναι τούνελ, είναι κάτι διαφορετικό. Αυτός είναι εξόφθαλμος λαϊκισμός, το να πετά ένα νούμερο (1δις. Ευρω), να σοκαριστεί κάποιος ακούγοντάς το. Δεν είναι έτσι. Λέει επίσης ότι δεν έχει γίνει τίποτα κάτι που είναι ψευδές και ο πραγματικός λόγος αποκρύπτεται.

Από εδώ και πέρα είναι θέμα του λαού και των φορέων της πόλης να αντιδράσουν σε αυτό που επιχειρείται, να ζητήσουν το λόγο από την κυβέρνηση. Ο κ. Καραμανλής όψιμα ανακάλυψε την Ε.Ε. Πριν καλά-καλά κάτσει όμως στην καρέκλα, πριν ενημερωθεί και μελετήσει, και πριν πάει στην Ε.Ε. έκανε κάποιες εξαγγελίες για την Πατρών-Πύργου. Να δούμε τι θα μας παρουσιάσει από την Ε.Ε. και θα βάλουμε κάτω μια-μια τις δηλώσεις του και σε τι θα καταλήξει ο ίδιος. Τι θέλει τελικά καμιά πρόσκληση σε επίγειο πάρτι με τα ήδη εξασφαλισμένα 130εκ.;».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)