to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:47 | 12.05.2021

Πολιτική

Γ. Βαρεμένος για την κατάσταση στο Μεσολόγγι: Έξοδος της κυβερνητικής λογικής προς το χάος

«Η κυβέρνηση φλερτάρει με την πιθανότητα κατάρρευσης των νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου. Τρέχει να αναζητήσει εσπευσμένα αύξηση των κλινών, ενώ το προσωπικό τρέχει και δεν φτάνει με τις υπάρχουσες, όπως επίσης και για να στελεχώσει τις εμβολιαστικές γραμμές», τονίζει ο Γ. Βαρεμένος, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ


Ολόκληρη η δήλωση του Γ. Βαρεμένου, βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ:

Η κυβέρνηση θέλει να επιβάλει την εικόνα επανόδου στην κανονικότητα, ακόμη κι εκεί που αυτό οδηγεί σε αλαλούμ, ανησυχία ή και πανικό. Παράδειγμα η Αιτωλοακαρνανία, η οποία ενώ μετρούσε μόνο 4 νοσηλευόμενους με κορωνοϊό στα νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου στα τέλη Απριλίου, έφθασε να βυθισθεί στο κατακόκκινο, μέσω μίας πρωτοφανούς διασποράς, ακόμη και στα χωριά. Οι χειρισμοί, ιδιαίτερα στην πόλη του Μεσολογγίου, έχουν πάρει τον χαρακτήρα εξόδου της κυβερνητικής λογικής προς το χάος, με την ανοικτή σύγκρουση αρμοδιοτήτων μεταξύ των διαφόρων φορέων της κυβερνητικής επιτελικής εξουσίας.

Την απόφαση του δημάρχου να μην λειτουργήσουν τα σχολεία μέχρι τις 12 Μαΐου, ήλθε να ανατρέψει η κυβέρνηση λόγω και της αναρμοδιότητάς του. Αποφάσισε λοιπόν την άρον-άρον λειτουργία των σχολείων, παρά το δεδομένο ότι δεν έχουν προχωρήσει οι εμβολιασμοί εκπαιδευτικών και την απροθυμία γονέων να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, με αποτέλεσμα την πρώτη ημέρα (την Τρίτη δηλαδή) η συμμετοχή των μαθητών να κυμανθεί στο 20-25% και με την απουσία πολλών καθηγητών απ’ το μάθημα.

Όλη αυτή η αντάρα της κανονικότητας στην ευρύτερη περιοχή Μεσολογγίου, προκλήθηκε ουσιαστικά για τέσσερις μέρες μάθημα (οι οποίες, τελικά, ακυρώθηκαν στην πράξη), καθότι την Δευτέρα δεν άνοιξαν τα σχολεία και η τοπική ΕΛΜΕ ζητούσε να μείνουν κι αυτή την εβδομάδα τα σχολεία κλειστά.

Η κυβέρνηση φλερτάρει με την πιθανότητα κατάρρευσης των νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου. Τρέχει να αναζητήσει εσπευσμένα αύξηση των κλινών, ενώ το προσωπικό τρέχει και δεν φτάνει με τις υπάρχουσες, όπως επίσης και για να στελεχώσει τις εμβολιαστικές γραμμές. Ένας γιατρός που προσέτρεξε από τον ιδιωτικό τομέα και προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στην κλινική Covidτου Αγρινίου, βλέπει την σύμβασή του να λήγει ενώ δεν έχει πληρωθεί καθόλου από την έναρξή της.

Τα παιγνίδια με την επικοινωνία βλάπτουν σοβαρά την υγεία και κοστίζουν ανθρώπινες ζωές μέσα  στα αλλεπάλληλα κύματα της πανδημίας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)