to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:54 | 22.03.2022

Πολιτική

Γ. Βαρεμένος: Αφήστε εμάς στο πόνο μας και τον Αχελώο στην ησυχία του

«Η κατάσταση στην περιφέρεια είναι οριακή και, από ορισμένες απόψεις, χειρότερη από την εποχή των μνημονίων. Το τελευταίο που χρειαζόμαστε είναι οι φαραωνικές φαντασιώσεις περί εκτροπής και το σχέδιο για βιασμό της φύσης», σημείωσε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Γ. Βαρεμένος


Η αλήθεια είναι ότι ο υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Ταγαράς πήρε έμμεσα κάποιες αποστάσεις από το υβριστικό παραλήρημα του Άδωνη Γεωργιάδη, που χαρακτήρισε μουρλούς όσους στήριξαν τις προσφυγές στο Συμβούλιο Επικρατείας κατά της εκτροπής του Αχελώου. Ο Γ. Βαρεμένος τόνισε ότι οι υβριστικοί χαρακτηρισμοί Γεωργιάδη αποτελούν casus belli για την Αιτωλοακαρνανία και είναι persona non grata όποιος δεν τις αποδοκιμάζει καθαρά και ξάστερα και κυρίως όποιοι θέλουν να νεκραναστήσουν το συγχωρεμένο φαραωνικό σχέδιο, που ήταν θαμμένο κάτω από ελληνικές και ευρωπαϊκές αποφάσεις. Ο κ. Βαρεμένος ρώτησε: «Είναι μουρλοί όσοι εξέδωσαν δικαστικές αποφάσεις; Ήταν μουρλός ο κ. Γεωργιάδης όταν, ως βουλευτής του ΛΑΟΣ, είχε ταχθεί κατά της εκτροπής και ήρθε στα σύγκαλά του όταν τον συνεπήρε το όραμα της εξουσίας; Μήπως με όσα είπε ο υπουργός άφησε κάποιο υπονοούμενο για την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η οποία προήδρευε του ΣτΕ όταν εκδόθηκαν οι συγκεκριμένες αποφάσεις;»

Ο κ. Ταγαράς έδειξε να σέβεται την νομιμότητα, αλλά δεν έκλεισε εντελώς το παράθυρο της εκτροπής. Ο κ. Βαρεμένος σημείωσε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απέμπλεξε από την λεγόμενη εκτροπή το υδροηλεκτρικό έργο του φράγματος της Μεσοχώρας, που κόστισε στον ελληνικό λαό 550 εκατ. ευρώ και ήταν ανενεργό για πάνω από 15 χρόνια. Ο κ. Ταγαράς συμφώνησε ότι ήταν σωστό να απεμπλακεί το φράγμα από την εκτροπή, αλλά επέμεινε ότι η διαδικασία απεμπλοκής ξεκίνησε από το 2014.

«Κε υφυπουργέ, κατέληξε ο κ. Βαρεμένος, η κυβέρνηση να αφήσει επιτέλους εμάς στον πόνο μας και τον Αχελώο στην ησυχία του. Δεν συμφέρει κανέναν να αρχίσει νέος κύκλος αντεγκλήσεων και προσφυγών. Η κατάσταση στην περιφέρεια είναι οριακή και, από ορισμένες απόψεις, χειρότερη από την εποχή των μνημονίων. Το τελευταίο που χρειαζόμαστε είναι οι φαραωνικές φαντασιώσεις περί εκτροπής και το σχέδιο για βιασμό της φύσης.»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)