to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:02 | 18.05.2016

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Γ. Τσιρώνης: Σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη από τον αγωγό ΤΑΠ (βίντεο)

«Πολύ σημαντική συμφωνία» χαρακτήρισε τη συμφωνία για την έναρξη των εργασιών κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΠ ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα γίνεται ενεργειακός κόμβος».


Πέρα από την μεγάλη σημασία του στο τομέα της οικονομίας και της γεωστρατηγικής σημείωσε τα ιδιαίτερα σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη που προκύπτουν από αυτήν.

«Η χώρα ήταν εξαρτημένη από συγκεκριμένες μορφές ενέργειας κυρίως το πετρέλαιο» τόνισε ο υπουργός προσθέτοντας ότι «η είσοδος του φυσικού αερίου ωφελεί και περιβαλλοντικά γιατί έχει πολύ μικρότερη επιβάρυνση ανά μονάδα θερμότητας σε φαινόμενα θερμοκηπίου» σε συνέντευξή του το πρωί στην ΕΡΤ.

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι αποτελεί ένα «τεράστιο βήμα ότι βάζουμε το φυσικό αέριο στη ζωή μας» σημειώνοντας ότι η κατεύθυνση είναι η απανθρακοποίηση όλου του πλανήτη, να φύγουμε τελείως από τα ορυκτά καύσιμα» «Το φυσικό αέριο είναι ένα βήμα να μειώσουμε σημαντικά το φαινόμενο του θερμοκηπίου».

Επιπλέον «ο αγωγός δεν εξυπηρετεί στενά την Ελλάδα εξυπηρετεί και άλλες αγορές, πρόκειται για έναν διακρατικό αγωγό με θετικό για όλη την Ευρώπη, με την οποία θέλουμε να διασυνδεθούμε για να σταθεροποιηθεί το σύστημα».

Υπάρχουν τομείς που έχουν τεράστια περιθώρια ανάπτυξης και είναι σε μηδενική φάση στην Ελλάδα επισήμανε ο αν. υπουργός τονίζοντας ότι θα πρέπει να αναπτυχθούν και τομείς που δεν υπήρχαν ως τώρα στην Ελλάδα π.χ. ο πεζοπορικός, ο ορειβατικός, ο ποδηλατικός, ο σιδηροδρομικός τουρισμός δεν υφίσταται.

Αναφερόμενος στις συμβάσεις έργων που ήδη είχαν υπογραφεί από προηγούμενες κυβερνήσεις ο κ. Τσιρώνης τόνισε ότι οι προσπάθειες του υπουργείου είναι στην βελτίωσή τους και πρόσθεσε ότι στο μέλλον θα έχουμε πολύ διαφορετικό τρόπο να αξιοποιήσουμε το φυσικό μας πλούτο.

Για τις αλλαγές που φέρνει ο νόμος στα αυθαίρετα αυτές αφορούν μείωση προστίμων, που δεν θα έχουν πλέον τιμωρητικό χαρακτήρα ενώ τόνισε ότι θα θεραπευτεί ρυμοτομικά η ζημιά που έχει γίνει.

Κατ. Μπρ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)