to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:24 | 07.11.2016

Πολιτική

Γ. Τσιρώνης: «Το οικολογικό αποτύπωμα στην αγροτική παραγωγή μπορεί να απογειώσει τη γεωργία»

«Η προστασία του περιβάλλοντος συμφέρει και αν δώσουμε το στίγμα αυτό στην παραγωγική δραστηριότητα θα κάνουμε διάσημα σε όλον τον κόσμο τα μοναδικά και ποιοτικά πρϊόντα μας». Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο νέος αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής που έγινε πριν από λίγο στο υπουργείο παρουσία του αρμόδιου υπουργού, Βαγγέλη Αποστόλου. Αποδίδοντας ιδιαίτερη σημασία στην αειφορία και τη βιωσιμότητα, υπογράμμισε ότι το οικολογικό αποτύπωμα στην αγροτική παραγωγή, που αποτελεί θεμελιώδη πυλώνα της οικονομίας, μπορεί να απογειώσει την γεωργία.


 

«Ήρθαμε να συνεχίσουμε το δύσκολο και επιτυχημένο έργο των κυρίων Αποστόλου και Μπόλαρη», δήλωσε από την πλευρά του ο νέος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλης Κόκκαλης, υπογραμμίζοντας ότι «όταν οι νέοι επιστρέψουν στη γη, σημαίνει ότι βγήκαμε από την κρίση».

 

Ο απερχόμενος αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάρκος Μπόλαρης, εξέφρασε για ακόμη μια φορά την πεποίθησή του ότι στη χώρα χρειαζόμαστε αναδιάταξη της αγροτοπαραγωγικής βάσης. Σε αυτό το πλαίσιο, σημείωσε, ότι το υπουργείο εφαρμόζει στρατηγικό σχεδιασμό ώστε να υπάρξει αλλαγή κατεύθυνσης στον αγροτικό τομέα, που θα προβλέπει περήφανους παραγωγούς και μεταποιητές που ξέρουν τις διεθνείς αγορές. Σύμφωνα με τον ίδιο το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μπορεί να στείλει το μήνυμα της ανάκαμψης.

 

Στο μεταξύ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, αφού καλωσόρισε τους κ.κ. Τσιρώνη και Κόκκαλη, ανέφερε ότι ο αγροτικός κλάδος έχει μπει σε πορεία ανάτασης, όπως μαρτυρά η βελτίωση της εικόνας τόσο στο αγροτικό εισόδημα όσο και στην εξαγωγική δραστηριότητα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)