to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Γ. Τσιρώνης: 50.000 ενδιαφερόμενου για ένταξη στη Βιολογική Γεωργία

Μιλώντας στο «Κόκκινο Καβάλας», ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επισήμανε ότι για πρώτη χρονιά δίνονται χρήματα στους αγρότες, δίχως τον φόβο προστίμων, όπως «τα 3 δισ. ευρώ που είναι καταλογισμένα από το 2012 κι είναι χειροβομβίδες δεκαετιών, που σκάνε στα χέρια της σημερινής Κυβέρνησης. Είναι αμαρτίες του παρελθόντος, όμως, παρόλα αυτά, καταφέρνουμε και κρατάμε όρθια την χώρα» - Γνωστοποίησε επίσης ότι την ανιούσα πήρε το ενδιαφέρον των αγροτών για τη Βιολογική Γεωργία, δεδομένου ότι έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από 50.000 άτομα, που θέλουν να ενταχθούν σε σχετικά προγράμματα.


Το αισιόδοξο μήνυμα για μια άλλου είδους αγροτική ανάπτυξη, μετέφερε, μιλώντας στο «Κόκκινο Καβάλας», ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης. Άλλωστε, ήταν ένα από τα θέματα που συζήτησε κατά την περιοδεία του στους Νομούς Έβρου και Δράμας, την προηγούμενη εβδομάδα. «Το γεγονός ότι 50.000 αγρότες ζητούν να μπουν στη Βιολογική Γεωργία, δηλαδή πολλαπλάσιοι από όσους έχουν μπει ήδη στο πρόγραμμα, δείχνει ότι θα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι», δήλωσε ο κ. Τσιρώνης, υπογραμμίζοντας ότι «το ενδιαφέρον θα πρέπει  να εστιαστεί στους βιοκαλλιεργητές που παράγουν προϊόντα, κι όχι σε κείνους που απλώς έχουν ένα χωράφι που, ναι μεν, δεν ρυπαίνεται από φυτοφάρμακα, αλλά δεν παράγει τίποτα».

Ταλανίζουν οι ζωονόσοι


Αναφερόμενος στην περιοδεία του (8-9 Μάρτη), σημείωσε ότι στις συναντήσεις του με τους κατά τόπους κτηνοτροφικούς συλλόγους στην Ορεστιάδα, το Σουφλί, την Αλεξανδρούπολη, το Κάτω Νευροκόπι και την Δράμα, κατέγραψε περίπου τα ίδια προβλήματα:      
 

- Ζωονόσοι «διαπιστωμένη η υποστελέχωση των Υπηρεσιών για την αντιμετώπισή τους, έργα υποδομής για να μη μεταφέρονται ζωονόσοι από τόπο σε τόπο και κατασκευή υποστέγου στο Τελωνείο Κήπων, καθώς και προμήθεια νέων μηχανημάτων ελέγχου των οχημάτων μεταφοράς ζώων»,

- Σταυλικές εγκαταστάσεις

- Υδατική επάρκεια, «που απαιτεί έργα υποδομής»,

- Ορισμός βοσκοτόπων, «που απαιτεί την ολοκλήρωση της διαδικασίας κατάρτισης των Δασικών Χαρτών «ώστε να αποδοθούν με διαχειριστικά σχέδια βοσκήσιμες γαίες και να αυξηθούν κατά πολύ οι σχετικές εκτάσεις».


Ιδιαίτερη αναφορά έκανε για εργοστάσιο μεταξιού στο Σουφλί, το οποίο, ενώ διατέθηκαν στο παρελθόν σημαντικά κονδύλια, για άγνωστο λόγο δεν ολοκληρώθηκε. «Αποτελεί προτεραιότητα η λειτουργία του, διότι θα φέρει σοβαρά εισοδήματα στην περιοχή, δεδομένης της αυξημένης ζήτησης μεταξιού παγκοσμίως», δήλωσε ο κ. Τσιρώνης.
 

Τέλος, επισήμανε ότι για πρώτη χρονιά δίνονται χρήματα στους αγρότες, δίχως τον φόβο προστίμων, όπως «τα 3 δισ. ευρώ που είναι καταλογισμένα από το 2012 κι είναι χειροβομβίδες δεκαετιών, που σκάνε στα χέρια της σημερινής Κυβέρνησης. Είναι αμαρτίες του παρελθόντος, όμως, παρόλα αυτά, καταφέρνουμε και κρατάμε όρθια την χώρα». 

Ακούστε τη συνέντευξη του Γιάννη Τσιρώνη στην εκπομπή «Καβάλα στο Κόκκινο»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)