to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:29 | 15.07.2022

Πολιτική

Γ. Τσίπρας: Το τοξικό μιντιακό περιβάλλον στο οποίο πορευόμαστε προς τις εκλογές

«Το ποιοι συστηματικά και εξ επαγγέλματος κατασκευάζουν και αναπαράγουν τρολς και fake news είναι προφανές. Λυπάμαι μόνο όσους εμπιστεύονται τον iefimerida για την ενημέρωσή τους», επεσήμανε σε δήλωσή του ο Γ. Τσίπρας, βουλευτής Δ. Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ


Ολόκληρη η δήλωση του Γ. Τσίπρα, βουλευτή Δ. Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ:

«Σε χθεσινή τηλεοπτική συζήτηση στο Σκάι για την αποφυλάκιση Λιγνάδη που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, δημοσιογράφος με εγκάλεσε επειδή ανέφερα ότι ένα άλλο τηλεοπτικό κανάλι που αναφερόταν παλιότερα στο Λιγνάδη ως «γνωστό σκηνοθέτη» δίχως όνομα, επανήλθε μετά τη προχθεσινή δικαστική απόφαση με τίτλο «ένοχος μόνο για δύο βιασμούς» (ανηλίκων).

Τον επίμαχο τίτλο μετέφερα από τις ειδήσεις της Google. Με έρευνα εκ των υστέρων, επιβεβαιώθηκε ότι τον επίμαχο τίτλο είχε πράγματι αναρτήσει το εν λόγω κανάλι (όχι ο Σκάι) στις 12.23 Τετάρτη, μέχρι τις 13.02 όταν και τον άλλαξε αφαιρώντας τη λέξη «μόνο». Συνεπώς, ό,τι είπα ήταν απολύτως ακριβές και η Google απλώς αναπαρήγαγε την αρχική ανάρτηση. Το πιο πιθανό είναι ότι η δημοσιογράφος παρανόησε ότι αναφέρομαι στον Σκάι. Έστω κι έτσι, το ελάχιστο είναι να υπάρξει διόρθωση για όσα μου καταλόγισε.

Τη σκυτάλη πήρε κατόπιν ο «σεσημασμένος» ιστότοπος iefimerida σε δημοσίευμα με τίτλο «Γκάφα on air του Γιώργου Τσίπρα: επικαλέστηκε τρολς για την υπόθεση Λιγνάδη». Είναι ο ίδιος ιστότοπος που μου είχε αποδώσει ψευδέστατα το άθλιο «Ναι σε συνεργασία με ΝΔ» από συνέντευξή μου στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών, ενώ τα ίδια τα Παραπολιτικά δεν άκουσαν τίποτα τέτοιο! Σε ότι αφορά το «ένοχος μόνο για δύο βιασμούς», αν μπόρεσα σε λίγη ώρα να επιβεβαιώσω ότι αυτή ήταν πράγματι η αρχική ανάρτηση του εν λόγω καναλιού, ήταν προφανώς πολύ πιο εύκολο να το κάνει ένας ιστότοπος όπως το iefimerida. Αλλά όταν έχεις αναγάγει σε επιστήμη το ψέμα, τη συκοφαντία και τη διαβολή εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και συγκεκριμένων στελεχών του, αυτά είναι ψιλά γράμματα.

Το ποιοι συστηματικά και εξ επαγγέλματος κατασκευάζουν και αναπαράγουν τρολς και fake news είναι προφανές. Λυπάμαι μόνο όσους εμπιστεύονται τον iefimerida για την ενημέρωσή τους».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)