to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:55 | 07.05.2020

πηγή: Στο Κόκκινο

Οικονομία

Γ. Τσίπρας: Εφιαλτικό το 9,7% ύφεση που προβλέπει η Κομισιόν βάσει των μέτρων Μητσοτάκη (ηχητικό)

Στον Δημήτρη Κουκλουμπέρη ο Γ. Τσίπρας χαρακτήρισε εφιαλτικό σενάριο ύφεσης το 9,7% στην ελληνική οικονομία από τα μέτρα που εφαρμόζονται τα οποία είναι ανεπαρκέστατα και είμαστε η χώρα με πακέτο μέτρων μόλις στο 3,5 – 4% του ΑΕΠ.


Για τις εκτιμήσεις της Κομισιόν που προβλέπει για την Ελλάδα ύφεση 9,7% μεγαλύτερη και από το 2011 και 19,9% ανεργία μίλησε Στο Κόκκινο ο Γιώργος Τσίπρας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας του κόμματος ο οποίος σημείωσε ότι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχουν λάβει υπ’ όψιν τα οικονομικά πακέτα κάθε χώρας που έχουν μέχρι τώρα εξαγγελθεί και δρομολογηθεί άρα και την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Στον Δημήτρη Κουκλουμπέρη ο Γ. Τσίπρας χαρακτήρισε εφιαλτικό σενάριο ύφεσης το 9,7% στην ελληνική οικονομία από τα μέτρα που εφαρμόζονται τα οποία είναι ανεπαρκέστατα και είμαστε η χώρα με πακέτο μέτρων μόλις στο 3,5 – 4% του ΑΕΠ.

Η ύφεση πάνω από 10% έχει τεράστια διαφορά με εκείνη του 4-5% καθώς δεν είναι απλά διπλάσιο νούμερο αλλά «έχουμε καταστροφή, θα κλείσουν δεκάδες χιλιάδες, αν όχι εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, θα εκτοξευτεί η ανεργία, θα έχουμε δραματική αύξηση του χρέους και ελλειμάτων θα πάμε σε μια κατάσταση ίσως και χειρότερη από αυτή που αντιμετωπίσαμε στα μνημονιακά χρόνια και το ερώτημα είναι αν αυτό είναι επιλογή της κυβέρνησης» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Ο βουλευτής εξήγησε ότι είναι επιλογή να εξυπηρετηθούν οι πιο μεγάλοι και ισχυροί και θα υπάρξει δραματική φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας και εδώ έχουμε να κάνουμε με μια καταστροφή, σημείωσε.

Εξήγησε ότι υπάρχουν τέσσερα ερωτήματα - καθώς η κυβέρνηση της ΝΔ μπορούσε να ενεργήσει αμέσως – πόσο μεγάλο είναι το πακέτο, σε ποιους απευθύνεται, πότε καθώς έχει σημασία το τώρα ή αργότερα και με ποιον τρόπο.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στο παραμύθι της κυβέρνησης σχετικά με τα χρήματα που έχουν πέσει στην αγορά και στο γεγονός ότι επιδοτήθηκε η ανεργία και όχι η εργασία και πως τελικά το γαϊτανάκι της αθέτησης πληρωμών από πλευράς επιχειρήσεων πυροδοτήθηκε από τη ΝΔ με επιπλέον διαδικασίες προς αυτή την κατεύθυνση αποτέλεσμα η οικονομία να μην κρατηθεί ούτε με μηχανική υποστήριξη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)