to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:34 | 17.03.2022

Πολιτική

Γ. Τσίπρας: Το ΑΠΕ σε ρόλο μονταζιέρας - Αιδώς Αργείοι!

Παραποίηση των δηλώσεών του στη Βουλή, με την προσθήκη από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων μιας λέξης, «δυστυχώς», που αλλάζει όλο το νόημα, καταγγέλλει ο Γ. Τσίπρας, βουλευτής Δυτικής Αττικής, Αν. Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία


Ο Γιώργος Τσίπρας επισημαίνει:

Τον τελευταίο καιρό πρέπει να αναζητώ τυχόν διαστρεβλώσεις όσων λέω. Προφανώς, κάποιους έχω ενοχλήσει. Αλλά ότι το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ένας δημόσιος οργανισμός, θα γίνει το ίδιο μονταζιέρα του αισχίστου είδους, ομολογώ δεν το περίμενα.

Στην ομιλία μου ως εισηγητής για τη συμφωνία Ελλάδας-ΗΑΕ στη Βουλή ανέφερα επί λέξει: Η Δύση «κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την ενίσχυση της μιας πλευράς, του αμυνόμενου. Κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να κοστίσει η εισβολή και η κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου στη Ρωσία. Κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την πλήρη ρήξη των σχέσεων Δύσης -και ειδικά της Ευρώπης- με τη Ρωσία. Αλλά δεν κάνει ό,τι είναι δυνατόν για τον τερματισμό του πολέμου και της εισβολής».

Ο συντάκτης του ΑΠΕ πρόσθεσε απλώς μια λεξούλα, το «δυστυχώς». «Δυστυχώς πράττει ό,τι είναι δυνατόν για την ενίσχυση της μιας πλευράς, του αμυνόμενου κλπ κλπ». Στο σχετικό βίντεο το «δυστυχώς» δεν υπάρχει. Στα πρακτικά της Βουλής δεν υπάρχει. Δεν πρόκειται για αναγραμματισμό, για παράλειψη λέξης, για λαθάκι.

Πρόκειται ξεκάθαρα για σκόπιμη, συνειδητή διαστρέβλωση που αντιστρέφει την ουσία όσων υποστήριξε βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου ως εισηγητής κατά τη συζήτηση της συγκεκριμένης Συμφωνίας.

Ότι το ΑΠΕ και η ιστορία του θα στιγματιζόταν από τη στιγμή που το ανέλαβε υπό την εποπτεία του ο εντιμότατος κ. Μητσοτάκης ήταν αναμενόμενο. Ότι θα έπεφτε τόσο χαμηλά, σε τέτοια αθλιότητα, δεν ήταν αναμενόμενο.

Απαιτώ από το ΑΠΕ την άμεση αναγνώριση της σκόπιμης διαστρέβλωσης και την παραίτηση των υπευθύνων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)