to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:22 | 19.12.2020

Πολιτική

Γ. Τσίπρας: Αδικαιολόγητα πρόστιμα σε εργαζόμενους στις αποθήκες σούπερ μάρκετ

«Η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται με την αστυνομία. Δεν ευθύνεται ο κόσμος για αυτό που συμβαίνει», τονίζει ο βουλευτής Δυτ. Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επισημαίνοντας: «Προοίμιο αυτής της αυταρχικής επιβολής προστίμων υπήρξαν οι δηλώσεις Χρυσοχοΐδη -μνημείο αυταρχισμού- από την Τρίτη. Καταγγέλλονται επίσης πρόστιμα μέσα σε λεωφορεία και τον προαστιακό».


(φωτ. αρχείου)

Αναλυτικά η δήλωση του Γιώργου Τσίπρα, βουλευτή Δυτικής Αττικής ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία: 

Χθες βράδυ η αστυνομία επέβαλε πρόστιμα σε εργολαβικούς εργαζόμενους σε αποθήκες της «ΑΒ Βασιλόπουλος» την ώρα αλλαγής της βάρδιας τους. Πρόκειται για μια απαράδεκτη και αδικαιολόγητη ενέργεια.

Η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται με την αστυνομία. Δεν ευθύνεται ο κόσμος για αυτό που συμβαίνει. Προοίμιο αυτής της αυταρχικής επιβολής προστίμων υπήρξαν οι δηλώσεις Χρυσοχοΐδη -μνημείο αυταρχισμού- από την Τρίτη. Καταγγέλλονται επίσης πρόστιμα μέσα σε λεωφορεία και τον προαστιακό.

Οι χώροι δουλειάς και ο συνωστισμός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι χώροι διασποράς του ιού. Κάθε μέρα στη Δυτική Αττική μετακινούνται 100.000 άνθρωποι για να εργαστούν. Αλλά ενώ επιβάλλονται πρόστιμα για ψύλλου πήδημα σε μεμονωμένους πολίτες, ο αρμόδιος υπουργός κ. Χαρδαλιάς προχθές απλώς "ενθαρρύνει και συστήνει στις επιχειρήσεις  ελέγχους προσωπικού, με ίδια μέσα".

Αυτή τη στιγμή χρειάζονται άμεσα μέτρα προστασίας και μαζικά τεστ στους χώρους δουλειάς με τη συνδρομή της πολιτείας, μισθολογική κάλυψη των εργαζομένων που θα βρεθούν θετικοί, προστασία της εργασίας τους για το επόμενο διάστημα, εκτεταμένη ιχνηλάτηση, και ενίσχυση της ζημιάς στην παραγωγή από την πολιτεία.

Υπάρχουν καταγγελίες ότι εργάζονται εργαζόμενοι που είναι σε αναστολή. Επικρατεί ο φόβος στους εργαζόμενους που αποκρύπτουν ότι έχουν συμπτώματα για να μην χάσουν τη δουλειά τους.

Η αδράνεια της κυβέρνησης στους παραπάνω τομείς, ενώ είχε προειδοποιηθεί εγκαίρως από την τοπική αυτοδιοίκηση και είχε εικόνα της αύξησης των κρουσμάτων, οδήγησε στη σημερινή κατάσταση που κατακεραυνώνει την τοπική οικονομία και περιορίζει την κοινωνία.

Αντί η κυβέρνηση να επιτίθεται στη νεολαία, να επιδίδεται στον αυταρχισμό και να επιβάλλει πρόστιμα επί δικαίων και αδίκων, καλύτερα να μεριμνήσει και να επιλύσει όλα τα παραπάνω.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)